Odamızda ethernet prizi var da hiç denemedim ama ki deneyen de yoktur sanırım. Kullansam çalışır mı acaba? Bi daha memurlara sormak istemiyorum kyk'de kalıp deneyen var mı?

Odamızda ethernet prizi var da hiç denemedim ama ki deneyen de yoktur sanırım. Kullansam çalışır mı acaba? Bi daha memurlara sormak istemiyorum kyk'de kalıp deneyen var mı?
Cevap
2Cevap
Ben de KYK da kalıyordum ama böyle bir şey yoktu. Acaba telefon girişi mi
Aslında laptop girişli diye biliyorum ama telefon girişide destekliyormuş baktım şimdi. Benim telefon type-c usb-c to ethernet adaptör alınca belki çalıştırabilirim ama şimdi çalışmazsa cihaz elimde kalıcak. Laptopum falan olsa evet ilerde işime yarar ama telefon için almak saçma geliyor çünkü araştırdım kyklerde çalışmama imkanı yüksekmiş
Zaten Wifi vardır ki
çekmiyor ki
Bizde de gündüzleri zor çekiyordu, geceleri rahat oluyordu
bizde genelde çok sıkıntı oluyır
Hat olmayabilir
Denemeye değer mi? usb c to ethernet adaptör almayı planlıyorum da acaba birinde ödünç varsa alsammı diye düşündüm de bilemiyorum
Önce ödünç alıp test etmelisin. Olur da hat varsa internet erişimi var mı yok mu ve herhangi bir etki alanına dahil olup olmadığını kontrol et. Eğer ki sorunsuz kullanabiliyorsan o zaman bir tane kablo alırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka tam fotoğraftaki klasik yurt/priz işi ya 😄
Canım, KYK’de bu tarz ethernet prizlerinin yarısı dekor, yarısı gerçekten bağlı oluyor diyebilirim. Yurdun eski-yeni olmasına ve binadaki network altyapısına göre değişiyor.
En pratik yol: Yanına bir laptop al, direkt ethernet kablosu tak, bağlantı ışığı yanıyor mu bak. Işık yoksa büyük ihtimalle patch panel tarafı kapalı ya da hiç aktif edilmemiştir. Çalışıyorsa da çoğu yurtta ekstra kayıt/login sayfası çıkabiliyor, yani direkt tak-çalıştır olmuyor.
Memura sormak istemiyorsan, odadaki arkadaşlardan birinin laptopuyla 2 dakikada test edebilirsiniz, en garantisi o 😉