İlk iki fotoğraf değerlerini yazım şuraya (aşağı yukarı) sizinde canınız sıkıldığında değerleri değiştirip bakabilirsiniz... Wb - 5300 F - sondan iki eksik : l nasıl tarif edilir bilemiyorum sayısal değeri yok.. S - 1/1000 İSO - 100 LENS - wide
3. Fotoğraf auto mod neredeyse : )
Fotoğraf çekerken , telefonunuz oto modda mı? Yoksa eliniz ile mi değerleri ayarlıyorsunuz?
Otomatik modda oluyor. Bu şekilde ayar yapıldığını bilmiyordum. Gece gökyüzünü çekmeye çalışınca aynı 3. gorsel gibi oluyordu. Sildim hepsini. Artık önce ayar yapmayı denerim. Kaydedim ben bunları. Sağolasen gurban 🤩
1
6 Yorumla
Soran
5 ay
Genelde fotoğraf çekme kısmında insanlar uğraşmasın diye oto moda ayarlı... ordan ayarlayamıyorsan..
Pro diye bir kısım var ordan ayarlanabiliyor.. lensler çoksa kullandığın telefonun o kadar kaliteli çıkıyor zum yaparken...
Çekemediğin hali bu ise çekebildiğin fotoğrafları düşünemiyorum, o sırada benim beyaz nokta görünen ay’ım jdjdj
Benim telefonumda o kadar ayar yok sanırım, yani sadece ışığı ile oynayabiliyorum ya da bulamıyorum.. Oto modda çekiyorum hep o da attığım o fotoğraf gibi oluyor ne yazık ki..
Ay’ın mariaları çok güzel çıkmışlar, baya net 🫠
Orada bi de Jüpiter’i görüyorum, oto moddaki fotoğrafında. Güzel çıkmış ✨
1
11 Yorumla
Soran
5 ay
Hayır tabiki şaka değil eheheh
Gece modu , yapay zekanın değimi ile suluboya misali. Elle ayarlamaya calıştım istediğim gibide olmadı.. lensler ve telefon eski olduğu için net çıkmadı.. x10 yakınlaşma kullandım tabi fotoğraf çekerken..
Senin fotoğrafında cok güzeldi ordaki eksik kalan kısımları bulutlar tamamlamıştı..
Cameraya giriş yaptığın zaman , Neredeyse her telefonda var bu ayarlar camera fotoğraf çekim yeri değil yan menüde pro diye bir yer var. .. ( burada yaptığın ayarlar aynı kalır )
fotoğraf sekmesine geldiğinde, yaptığın ayarları kullanmaz.. fakat pro menüsünde yaptığın ayarlar aynı kalır..(anlatabildim mi bilemiyorum : )
Dedim ya istediğim gibi olmadı. İstediğim gibi çıksaydï o lekeler daha net görünecekti..
Denedim, yani bir kaç ayar buldum onlar mı bilmiyorum ama dediğin gibi isimleri yok İSO Wb, .. Akşam bulduğum ayarlar ile yeniden denerim fotoğraf çekmeyi, belki aynısıdır 🤔
Ona rağmen iyi çıkmış Psi, ikinci fotoğraf daha beyaz o esas rengi ay’ın gibi çıkmış 🤩
Wb (beyazdengesi soğuktan sıcağa doğru ) ile ayarladım onu.. bende 2000 - 8000 arası var bazı gelişmiş makinalarda bu sayılar artmakta ya da azalmakta gözümün gördüğü tonu yakalamaya çalıştım olmadı dedim ya : )
Kanka ay fotoğrafları baya güzel olmuş, eline sağlık 🌙📱
Ben genelde gündelikte auto kullanıyorum, ışık iyiyse dokunmuyorum bile. Ama böyle ay, gece manzarası, şehir ışıkları falan çekerken mutlaka manuel ayara geçiyorum. Özellikle ISO’yu olabildiğince düşük tutup, enstantaneyi ve odak noktasını elle kurcalamayı seviyorum.
Telefonda da pro mod varsa hep oradan girip WB, ISO, pozlama ile oynuyorum. Oto mod gece işinde çabuk dağılıyor çünkü 😅