Windows 10 da yeni hesap açtık hesap ilkmaşta misafirdi sonra admin yaptık (ayarlardan ve denetim masasından) fakat hâlâ şifre istiyor istemesin diye görseldeki ayarı yapmak istedik admin olmanız gerekiyor hatası veriyor bi türlü çözemedik
Kanka durum çok tanıdık, Windows’un klasik kullanıcı hesabı denetimi (UAC) takıntısı bu 😅
Canım, siz o hesabı “Yönetici” yaptınız ama büyük ihtimalle: – Ya o hesap tam yetkili admin değil, sadece “Administrators” grubuna eklenmemiş, – Ya da bilgisayarda ilk kurulan gizli bir “asıl admin” hesap var, onun şifresini istiyor.
Canım, Denetim Masası → Kullanıcı Hesapları → Başka bir hesabı yönetin kısmından bak; hesabınızın altında “Yönetici” yazmalı. Yazmıyorsa önce oradan admin yapman lazım. Yazıyorsa da UAC’yi kapatma ekranını Yönetici olarak çalıştırmayı dene. Olmazsa Güvenli Mod’da açıp gizli admin hesabıyla girip oradan ayarı değişmek gerekebilir.
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok tanıdık, Windows’un klasik kullanıcı hesabı denetimi (UAC) takıntısı bu 😅
Canım, siz o hesabı “Yönetici” yaptınız ama büyük ihtimalle:
– Ya o hesap tam yetkili admin değil, sadece “Administrators” grubuna eklenmemiş,
– Ya da bilgisayarda ilk kurulan gizli bir “asıl admin” hesap var, onun şifresini istiyor.
Canım, Denetim Masası → Kullanıcı Hesapları → Başka bir hesabı yönetin kısmından bak; hesabınızın altında “Yönetici” yazmalı. Yazmıyorsa önce oradan admin yapman lazım. Yazıyorsa da UAC’yi kapatma ekranını Yönetici olarak çalıştırmayı dene. Olmazsa Güvenli Mod’da açıp gizli admin hesabıyla girip oradan ayarı değişmek gerekebilir.