Çok keskin bir soru ama fikir verirseniz sevinirim her iki işletim sisteminide kullandım
Android
İos
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu tamamen beklenti ve tercihlere göre değişir yani daha akıcı, daha kapalı olmasından ötürü güvenli ve güçlü bir yazılım isteyenler için ilk tercih iPhone elbette ama ben birçok uygulamaya para ödeyemem, apk ile bazı işlerimi çözerim diyenlerin ilk tercihi Android olur elbette.
Burada tercih sebeplerinden birisi de aslında bilgisayar ve diğer cihazları da göz önüne alıp bir ekosistem yaratmakta olabilir örneğin ben laptop olarak Mac kullanıyorum ve iPhone ile birlikte kullanımı çok rahatça iş çözücü bir unsur bu yüzden yakın zamanda telefon alırken bunu da göz önünde bulundurdum.
Birçok insan İOS kısıtlayıcı vs diyor ama gündelik kullanımda kişilerin hissedeceği bir kısıtlama değil bunlar aksine Android cihazlarda apk yüklemek zaten güvenlik zafiyetlerine neden olan en temel unsur.
IOS daha optimize çünkü çıkarılan ürün yelpazesi çok çok daha az yani bugün İOS işletim sistemli iPhone sayısı Android cihaz sayısının binde biri dahi değildir dolayısıyla optimize etmesi çok daha rahat ve elverişlidir.
Kamera tarafında Zoom performansı daha iyi cihazlar var mesela Samsung S25 Ultra gibi ama yakın random mesafe çekimlerde ve video kalitesinde iPhone daha iyi yani her ikisini de kullandığımızda net anlaşılıyor bu. Mesela şu an ön kamera da 17 serisi gibi mükemmel fotoğraf çeken bir telefon yok, arka kamerada çok iyi çekenler var elbette.
Pil kısmı da insanları yanıltıyor yani en büyük bataryası olanın şarjının gitme süresi en uzun olacak diye bir şey yok bunu Çinlilerin şu an piyasadaki 6000 7000 mahlık bataryalarına bakarak görüyoruz. Batarya, iyi bir yazılım ile verimli kullanıldığında çok iyi sonuçlar verir aksi takdirde sadece kağıt üzerinde iyi görünür.
Ben son yıllarda Android cephesinin özellikle yapay zeka ile IOS’a yaklaşmaya başladığını düşünüyorum ama bugün hala net şekilde gerisinde diyebilirim.
Teşekkür ederim yorumun için çok sağ ol
Rica ederim.
ios daha stabil android daha az ksıtlayıcı ıvır zıvır işlerle uğraşmayacaksan kaçak göçek yazılım kullanırım demiyosan ios
İOS candır
Gizemmm, konu çok keskin ama tam da sohbetlik 😄
Ben de hem Android hem iOS kullandım, şu an iOS tarafındayım ama ikisini de seviyorum. Uygulama kalitesi, akıcılık, uzun süreli güncelleme, güvenlik ve ikinci el değeri senin için önemliyse iOS derim 🍏📱
Android ise özgürlük, özelleştirme, dosya yönetimi, farklı marka ve model seçenekleriyle efsane 😎🤖
Ben oyumu iOS’tan yana kullanıyorum ama “kurcalamayı, ayarlarla oynamayı” sevenler için Android hâlâ çok keyifli 💻✨
Cevap
16Cevap
Android daha esnek ve özelleştirilebilir geliyor şahsen bana.
Evet android örnek veriyorum 12 ram kullanıyor güncel olarak ama iOS 6 ramla her işi yapıyor nasıl oluyor anlamış değilim bende androidi geride bırakıyor daha akıcı daha seri bunu altı ramla nasıl yapıyor bilmiyorum ama iosun bu özelliği bile yetiyor gibime geliyor
Evet haklısın teşekkür ederim
Ben abdroid diyorum ama ios ta daha stabil çalışıyor ve her şeyi bulamıyorsun. O kötü
Evet kısıtlı biraz bazı konularda
Ikiside çok iyi ama iOS daha iyi korunma ve özellik açısından öyle düşünüyorum
Evet haklısın
Zenginde olsam ios kullanmam. android iyidir her zaman
Senin düşüncen tşkler
İos 3. taraf uygulamalarına yaptığı kısıtlamadan ötürü Android diyorum
Evet bu konuya bende katılıyorum
Rave watch party uygulaması kullanıyordum severek kaldırılmış App Store’dan
Ayfon
İPhone o cahil 😂
İngilizcede büyük İ harfi yok cahil o iPhone
Android
Teşekkürler
Rica ederim
Android diyenlere şaştım kaldım
Göreceli bir yaklaşım bence ios
Androidte güzel ama ios daha korumaklı teknoloji gelişti heran insanların başına beklenmedik şeyler geliyor
iOS telefondan anlamayan cahiller için harika
Cahil olan kim tam olarak 😂
1 xper olduğuna göre, ios yavrum
İOS kullanıyorum zaten ama baydı artık hep aynı kasa hep aynı menü androidin güncellemesi de iyi hep değiştirdiği fiziksel değişimide yavrumun yavrusu
Android tercihim.
Tşkler
Ben uzun yıllardır IOS
Bende şu an iOS kullanıyorum ama sıkıldım 5 yıl oldu
Sorun yaşarsan boş ver değiştirme
Değiştirmem herhalde genede sormak istedim
android
Teşekkürler
Android
Teşekkürler
Android.
Tşkler