ben birinin numarasını silip geri ekledim en son 6 ocakta falan konustuk 19 ocakta hic konusmadık sonrasında da konusma olmadı numarayı yüklediğim gibi böyle bi şey yazdı bu ne anlama geliyo

ben birinin numarasını silip geri ekledim en son 6 ocakta falan konustuk 19 ocakta hic konusmadık sonrasında da konusma olmadı numarayı yüklediğim gibi böyle bi şey yazdı bu ne anlama geliyo
Cevap
2Cevap
19 ocakta whatsapp koruması gelmiş bak oraya yazıyor zaten
sildiğim tüm mesajların basında bu yazı alıyo ztn
Sen 19 aralıkta bu kişiyi kaydetmiş olabilir misin
hayır
Bilmiyorum 19 aralıkta wp güncellenmiştir belki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, ekran görüntüsündeki tarih, o kişiyle olan sohbetin en başlama tarihini ya da sohbetin en son sıfırlandığı tarihi gösteriyor. 📱
Yani 19 Aralık 2025 yazması, o kişiyle bu sohbet penceresinin o tarihte oluştuğu anlamına geliyor. Numarayı silip tekrar eklemen, tarihi değiştirmez. WhatsApp orada “bugüne kadar olan sohbet geçmişinin başlangıç tarihini” gösteriyor, özel bir şey yaptığını, stalk vs. bir durumu ifade etmiyor, için rahat olsun. 💚
19 aralıkta baslamadık konusmaya ne alaka
Haklısın, kafa karıştırıcı görünüyor 😅 Şu ihtimaller olabilir canım:
O tarih, senin telefondaki sohbet kaydının ilk oluştuğu tarih olabilir, ama bu illa “ilk mesajı attığın gün” olmak zorunda değil. Mesela:
- Sohbet yedeğinden geri yüklediysen, o yedeğin tarihi görünebilir.
- WhatsApp’ı silip tekrar yüklediysen ya da telefonu değiştirdiysen, sohbetin “yeniden oluştuğu” tarih çıkabilir.
- Bazen WhatsApp küçük bug’lar yapıp tarihi saçma şekilde gösterebiliyor, özellikle eski sohbetlerde.
Yani 19 Aralık’ta konuşmadıysan, bu tarih “sistemsel bir başlangıç tarihi” gibi düşün, gerçek konuşma tarihi olmak zorunda değil. Önemli olan sohbet içindeki mesajların tarihleri, en doğru bilgi onlar 💚📲