Arkadaşlar iyi dinleyip yardımcı olur musunuz... Tvyi yeni aldık 2 gün oluyor ve getiren kişiler kumandadaki aşağıdaki mavi işaretli yerden ses açıp kapatırsın dediler, bende yukardaki kırmızı işaretli yerden ses açayım dedim ordan da ses açılıyordu. Ama bugün yukarıdaki kırmızı işaretli ses tuşlarına bastım ekrandaki şeyler çıktı neden böyle olmuş olabilir yani sadece alttan ses açılıyor adamın dediği gibi. 🧐
O tuşlar sağ - sol; yani girilen herhangi bir mod ya da alt menüde o menüye ve fonksiyona göre işler, kaynak seçiminde sağa sola ilerletir, en temel kaynak seçimsiz ana menüde muhtemelen ses kısar arttırır, YouTube gibi uygulamalarda videolarda izlerken mesela ileri alır geri sarar... gibi gibi. Yani ortada bir sorun yok, çok yönlü işe yarar
0
1 Yorumla
Soran
5 ay
Evette yukarıdaki tuşlara en başta basınca sesler ordan açılıyordu ama ertesi gün yukardaki tuşlara yine basınca menü seçenekler olarak açıldı şimdi ise alttan açıyorum sesi, dmek istediğim neden böyle bişey olmuş olabilir bozuk değil ama farklılık oldu
Kırmızıyla işaretlediğin yer aslında “OK tuşu etrafındaki yön tuşları”. Sen ilk günlerde tesadüfen ses menüsünü açıp sağ-sol yapınca sanki sesi oradan açıyormuşsun gibi gelmiş olabilir. Şu an bastığında ekranda menü çıkmasının sebebi de bu, o tuşlar yön/menü gezme tuşu.
Maviyle işaretlenen kısımdaki tuşlar ise gerçek ses açma/kısma tuşları. Yani kumanda bozulmadı, sadece yukarıdakilerin asıl görevi menüde dolaşmak. Rahat ol, her şey normal 😉📺
0
3 Yorumla
Soran
5 ay
İlk anlarda kırmızı yan tuşlara basınca neden ses ordan açıldı peki