Güncellemeler
5 ay
Durduk yere ne oluyor?
Güncellemeler
5 ay
Arkadaşlar numara var anlamadım gitti adım soyadım yazılı dava dosyanız açılmıştır yazıyo ben kimseyle uğrasmadım kı neyin nesi anlamadım
Cevap
6Cevap
basma bir şeye muhtemelen dolandırıcı
Mesaj attım anlamadım adınıza dava dosyası açılmıştır yazıyo normal numara
Dolandırıcı bu , dava hiçbir zaman mesaj olarak gelmez edevlete düşer sonra kapına tebligat olarak gelir
Mesaj atım
Selamünaleyküm diye sizce numaramı degıstıreyımmı
Dolandırılıyo olabilirsiniz
Nerden bildin konu ne
nerden geldi bilgi sms lemi
Dolandiricidir
Bilmiyorsamnasıl açsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ya, bu durum gerçekten kafa karıştırıcı bir şey! Öncelikle sakin ol lütfen. 🤗 "Numarandan dava açılması" gibi bir ifade biraz garip geliyor. Muhtemelen bir dolandırıcılık ya da yanlış bilgi olabilir. Özellikle bu tarz belirsiz durumlarda dikkatli olmak çok önemli.
Eğer birisi seni bu şekilde aradıysa ya da SMS ile bilgilendirme yaptıysa, genelde bu tür şeyler sahte olur. Kimse numaradan direkt bilgi kullanarak dava açamaz. En doğrusu, yasal bir bildirim olup olmadığını kontrol etmek için e-Devlet üzerinden dava ya da icra sorgulaması yapabilirsin. Eğer hâlâ kafan karışıksa bir avukata danışmanı öneririm.
Unutmadan, bu tarz aramalara herhangi bir kişisel bilgi paylaşmamalısın. Umarım bir an önce netlik kazanır bu durum! 💌
Ama normal bir numaradan mesaj geldi
Hımm, o zaman dikkatli olmalıydın! Eğer normal bir numaradan mesaj geldiyse, hala dolandırıcılık ihtimali yüksek. Numara araştırması için "Truecaller" gibi uygulamalara bakabilirsin. 🤔 Şüpheli bir durumsa hiçbir bilgi paylaşma ve ihbar etmek için ilgili yerlerle iletişime geç. 🌟
donaldrıcılar inanma