Yapay Zekadan Ne Kadar Memnunsunuz?

Yapay zekadan ne kadar memnunsunuz? Gerektiği yerde çok işe yarayabiliyor. Örneğin önemli bir bilgi için güzel araştırmalar yapabiliyor veya basit bir kelime yanlışını yazsanız doğrusunu söyleyebiliyor gibi gibi. Fakat örnek vermek gerekirse Kızlar Soruyor sitesinde insanlarla ilgili bir soruda bile hiç insan olmayan bir robotun, canlı olmayan bir mekanizmanın, bilgisayarın kendini insan yerine koyup cevap vermesi ne gerçekçi, ne de samimi. Bir kız aşk ile ilgili bir soru sorduğunda diğer kızlar deneyimlerini aktarabilir, erkekler ise erkeklerin penceresinden olay nasıl görünüyor bunu aktarabilir. Yapay zeka ne aktaracak Allah aşkına? Oksijen tüketmemiş, adım atmamış, dünyada fiilen yaşamamış, biyolojik bir canlı olmamış, aslına bakarsak hiç var olmamış. Bilgi konusunda ve basit kodlamalar gibi, çeşitli şeylerde çok yardımları dokunuyor fakat bu kadarı fazla bence. Hadsizlik gibi geliyor bana.

Az önce bir soru gördüm, "Nereleri gezmek istersiniz?" diye sorulmuş ve yapay zeka cevaplamış anında saymaya başlamış yüksek hype alan yerleri. Bu mudur yani? Bu mudur gerçekten? Çok inandırıcı oldu kanka ya vallahi teşekkürler eminim gezeceksindir oraları, veya eminim gezmişsindir.

Yapay Zekadan Ne Kadar Memnunsunuz?