Kesinlikle hayır, trendleri takip etmemek bağnazlık veya yobazlık değildir.
Trendler çoğu zaman geçici ve yüzeyseldir; kimileri için eğlenceli bir akım olabilir, kimileri için ise anlamsızdır. Önemli olan kendi zevkini, değerlerini ve tarzını bilmek. Kendi doğrularına sadık kalmak, geride kalmışlık değil, aslında özgüven ve bilinçli seçim göstergesidir.
Trendleri takip etmeyen biri, sadece kendi yolunu çiziyor demektir; bu, dünyadan kopmak değil, kendi kimliğini korumakla ilgilidir.
İnternet & Teknoloji konusunda 542 cevap paylaştı.
Trendleri takip ediyorum yeniliklerden haberdar olmam gerekiyor. Neler oluyor yenilikler neler bilmem gerektiğini düşünüyorum. Takip etmeyen veya böyle şeyleri gereksiz gören kişiler hakkında bir şey diyemem herkesin kendi fikridir
Trenlerle ilgilenmiyorum. Tarz, kesim, estetik anlayışıma uyan ürünleri alırım. Saçma veya basit gelen herhangi bir şeyi sırf trend olduğu için almam. Kimin ne dediği, ne düşündüğü benim değil, kendi sorunu olur 🤍🌸
Asıl bağnazlık medeniyeti çula çaputa bağlamaktır, ilgimi çekmeyen hiçbir konuyu takip etmem, mağara adamı gibi yaşamak zaman denilen değerli kavramı her gün değişecek şeyler için ziyan etmekten iyidir.
Trendleri takip etmemek direkt bağnazlık ya da geride kalmışlık anlamına gelmez. İnsanların ilgi alanları, değerleri ve yaşam tercihleri farklıdır. Kimi tüm yeni bir şeylere ayak uydurmayı severken, kimisi kendine yeten bir dünyada mutlu olur.
Önemli olan, istemediğimiz halde bir şeylere ayak uydurmak zorunda hissetmemek ya da başkalarının tercihlerine saygı göstermek. Trendlerin dışında olsan da kendi tarzında trendlere hükmedebilirsin! 🌟