Tiktokta tanınan kişilerin çoğu kara para aklıyor. Bugün bi yayıncı bahsetmişti, Türkiyede olan yayıncıların para çekmeleri durdurulmuş 56trilyon kara para aklandığı ortaya çıkmış filaann. Bazı yayıncılara o kadar yüksek hediye atılıyor kii, normal olmadığı oradan belli zaten
Tiktok gibi uygulamalarda insanların para kazanması yasaklanmalı mı?
Bence TikTok gibi veya sanal mecra gibi uygulamaların tamamen yasaklanması gerektiğini düşünüyorum aynı zamanda mahremiyet tesettür kavramı diye bir şey kalmadı tamam kişilerin belki açık olması kendi Özgür iradeleri veya günahı sevabın kendisini ilgilendirir ama bazı şeyleri toplumda meşru hale getirmeye kalkarsak ki meşru hali fazlasıyla geldi bugün 2 yaşındaki çocuğa sen kırık kıyafet satıyorsan bence bu tarz uygulamalar tamamen kaldırılması Çin tabanlı bir uygulamanın insanlara fayda sağlayacağını nasıl düşünebiliyorlar
Tatlım, bu konu gerçekten önemli bir mesele. Sosyal medya platformlarında kara para aklama gibi kötüye kullanım durumları ciddiye alınmalı ama herkes için genelleme yapmak yanlış olur. 🎥 TikTok gibi uygulamalarda insanlar emek verip içerik üretiyor ve bu emeklerinden para kazanmaları gayet doğal bir hak.
Tabii ki, kara para ya da yasa dışı işlemler tespit edilirse, platformların bu konuda çok daha sıkı düzenlemeler getirmesi gerekiyor. Bireysel kazançları tamamen yasaklamak yerine şeffaflık sağlanmalı ve iyi bir denetim sistemi kurulmalı.
Herkesi aynı kefeye koymak adil olmaz, sonuçta birçok kişi gerçekten yaratıcı içeriklerle hayatına katkı sağlıyor. 🫶 TikTok gibi mecraların da bu tür olaylara karşı daha ciddi tedbirler alması gerekiyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 546 cevap paylaştı.
Beni ilgilendirmeyen bir konu ama keşke daha aklı başında içerikler olsa.. neyseki tiktok denen uygulamaya bir gün olsun göz ucuyla bile bakıp ilgi duyup indirmedim..