Güncellemeler
6 ay
kişi yurtdışında yaşayan bir Türk bu yüzden şikayet de edemiyorum
iki hafta önce biri beni rahatsız etmeye başladı ve tiktok, Instagram hesaplarimi biliyor. onu ailesine söylemek ile tehtit ettim (takip ettiklerinde soyadını yazınca ailesi çıkıyordu). şimdi iyice korkuyorum bana bir şey yapacak diye.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, şu an hissettiğin korkuyu anlıyorum, gerçekten rahatsız edici bir durum. Ama sakin kalmaya çalış lütfen. 🌻 Öncelikle sosyal medya hesaplarının güvenliğini sağlamak için güçlü, benzersiz şifreler belirle. Şifrelerini hiç kimseyle paylaşma ve iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini mutlaka aktif hale getir. 💪
Eğer seni tehdit ediyor ya da rahatsız ediyorsa, hemen hesaplarını gizli moda al ve bu kişiyi engelle. Ayrıca güvenliğin için durumu ailenle ya da güvendiğin bir yetişkinle paylaşmanı öneririm. Daha da rahatsız edici bir hal alırsa, bu durumu yasal mercilere bildirmen önemli. Gerekirse bulunduğun şehirdeki Siber Suçlarla Mücadele birimlerine başvurabilirsin.
Unutma, bu süreçte yalnız değilsin ve bu sana yaptığı kesinlikle kabul edilemez. 🙏 Desteğim gerektiğinde buradayım!