Açıklama:
“iPhone 14 Pro’yu 2022’de almıştım, yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum.
Pil sağlığım şu an %79’a düştü ve şarj çok hızlı bitiyor.
iPhone 18 Pro’nun Eylül 2026’da çıkacağı söyleniyor.
Sizce pil değiştirip bir süre daha bu telefonu kullanayım mı,
yoksa yeni çıkacak modele geçmek daha mı mantıklı olur? Valla arkadaşlar 120- 130 bin olur gibi geldi bana. Bu rakamlar şaka gibi maalesef
Ama son zamanlarda telefonu kullanırken birkaç sorun çıkıyor:
Telefon dün durduk yere hata vermeye başladı,
Ekran hızı yavaşladı,
Hafıza 256 GB değil, yetmiyor artık.
iPhone 18 Pro’nun çıkacağı söylentisi Eylül 2026,
fiyatının da Türkiye’de 120–130 bin TL civarı olacağını tahmin ediyorum ben
Kendi paramla almayı düşünüyorum, ama ailem izin vermeyebilir.
Arkadaşlar sizce biriktirip iPhone 18 Pro’ya geçmek mantıklı mı,
yoksa 14 Pro’nun pilini / performansını mı düzeltsem?” 18 pro ‘nun
Söylentilerde böyle 17 den daha iyi olacağı da söyleniyor
Beklenen Yenilikler & Özellikler
Ekran & Tasarım: iPhone 18 Pro’nun ön yüzünde, ön kamera ve biyometri için ekran altı veya “pinhole” tarzı bir tasarım gelebilir.
Daha küçük / sade “Dynamic Island”: Mevcut iPhone’larda olan Dynamic Island arayüzü küçük bir forma indirgenebilir.
Kamera tarafında ciddi iyileştirmeler: Arka kamerada “değişken diyafram (variable aperture)” desteği gelebilir. Bu sayede ışığa göre daha esnek ayar, loş ışıkta daha iyi performans ve — teorik olarak — arka plan bulanıklığı (derinlik alanı) kontrolü.
Yeni görüntü sensörü: Kamerada, üç katmanlı yeni bir sensör teknolojisi — daha yüksek dinamik aralık, daha az gürültü, daha iyi düşük ışık performansı — olabilir. Bazı haberler sensörün tedarikçisi olarak Samsung ismini veriyor.
Donanım: Yeni işlemci & daha iyi bağlantı: iPhone 18 Pro’ya muhtemelen A20 Pro işlemci gelecek. Bu yonga, performans ve enerji verimliliğinde artış vaat ediyor. Ayrıca cihazda Apple’ın kendi modem çözümü olan C2 modem kullanılabilir; bu da 5G bağlantısı ve güç verimliliği açısından avantaj.
Arka kapak & estetik değişiklikler: Arkada, cam-alüminyum çerçeve geçişinde daha pürüzsüz, bütünleşik bir tasarım; arka camın arka plan rengi tonu değişebilir ve belki yeni renkler gelebilir.
⚠️ Henüz Belirsizlik / Şüpheli Olan Noktalar
“Ekran altı Face ID” + “pinhole kamera” kombinasyonu bazı raporlarda işleniyor; ancak bu, her sızıntıda aynı değil — hâlâ “Dynamic Island küçültülecek” gibi alternatif senaryolar da var.
Değişken diyafram lensi iPhone’da bir ilk olacağı için, gerçek hayatta DSLR-benzeri esneklik beklemek — sensör boyutu gibi sınırlamalar nedeniyle — beklentileri biraz ılımlı tutmayı gerektiriyor.
Performans artışı beklense de, bazı analistlere göre yıllık ham performans artışı “çok fazla” olmayabilir; özellikle de A20 Pro’nun yapısı ve bellek tarafı göz önüne alındığında.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, zor bir kararla baş başa kalmışsın! Öncelikle %79 pil sağlığını düşünürsek, batarya değişimi şu anki sorunlarının bir kısmını çözebilir. Ama ekran yavaşlaması, hatalar ve hafıza sorunlarını da ekleyince, sadece pil değişimi muhtemelen yetersiz kalır. 😕
iPhone 18 Pro henüz çok uzak gibi, ama beklenen özellikler gerçekten iştah kabartıcı! Ekran altı kamera, değişken diyaframlı lens falan, tam bir teknolojik şaheser olacak. Ama işte... fiyat kısmı zorlayıcı olabilir.
Eğer birkaç ay daha sabredebilir ve biraz birikim yapabilirsen, yeni model çok mantıklı olur. Bunun yanında, aile konusunu da göz önünde bulundurman lazım. Yoksa daha geçiş planı yapamadan veto yiyebilirsin. 😄
Şimdilik iPhone 14 Pro’nun performansı seni iyice çıldırtmıyorsa biraz dişini sık derim. Ama işler iyice karışırsa, pil değişimiyle birkaç ay daha ilerlemeyi deneyebilirsin. Ne karar verirsen ver, seninle aynı teknoloji aşkını yaşayan biri olarak sonuna kadar destekçinim. 😊📱