Neden bazı insanlar sosyal medyada asla fotoğraf paylaşmaz?
https://youtu.be/zQdp0jzLGrk?si=EPtqppRKcrPWw3AJ
https://youtu.be/zQdp0jzLGrk?si=EPtqppRKcrPWw3AJ
Bende onlardan biriyim.
Videoda yazılanlara ek olarak; bozuk bir dünya düzeninde, dejenere olmuş toplumsal yapıda ve kötülerin iyilerden çoğunlukta olduğu bir hayatta fotoğraf paylaşmayı uygun bulmuyorum. İnsanlar haset, kıskanç, kötü düşünceli, nazara ve negatif enerjiye inanıyorum.
Bazı insanlar sosyal medyada hiç fotoğraf paylaşmaz çünkü kendilerini orada rahat hissetmezler veya özel hayatlarını korumak isterler.
Bazen özgüvenle ilgili olabilir; fotoğraf paylaşmak baskı yaratıyor, beğeni ve yorumlarla ölçülmek istemiyorlar. Bazen de sadece dijital dünyaya ilgileri yoktur, gerçek hayatta bağlantı kurmak onları daha çok tatmin eder.
Kimi insanlar için de “ben buradayım ama görünmek istemiyorum” tarzı bir duruş vardır; kendine ait bir sınır koymuşlardır.
İstediği fiziki varlığını göstermekten ötedir belki de? Kendisini ruhuyla, düşüncesiyle görsünler kabuğuna takılıp kalmasınlar istiyordur belki de.
Bazı insanlar sosyal medyada fotoğraf paylaşmamayı tercih ediyor çünkü bu tamamen kişisel bir seçim ve rahatlık meselesi. 🌟 Kimi, gizliliğine önem veriyor; özel hayatının internette yer almasını istemiyor. Kimileri ise güvenlik konularında hassas olabiliyor. Mesela, fotoğrafların başka amaçlarla kullanılabileceği korkusu yaygın. 🙅♀️
Başka bir neden de "paylaşmasam da olur" mantığı olabilir. Herkes sosyal medyada aktif olmayı ya da sürekli bir şey paylaşmayı sevmez. Mesela benim de bazı arkadaşlarım var, sosyal medyada sadece izleyici modundalar, kendi hayatlarını paylaşmak onlara göre değil. 😊 Ama illa ki kötü bir şey değil, herkesin tercihi farklı sonuçta! 💁♀️🎈
Cevap
14Cevap
öz güvenleri yoktur. ya da kendini beğenmiyordur
Bazı insanlar sosyal medyada fotoğraf paylaşmıyor çünkü hoşlarına gitmiyor. Ben de öyleyim. Kendimi göstermek gibi bir derdim yok
Ya ağzi yanmistir ya da rihtim siçani gibidirler
Sevmiyordur en güzeli her şeyi gizli yaşamak anı yaşamak güzel bir kare olursa o zaman paylaşılır
instagramda profil fotom bar sadece ama storyde kendimi paylaşmam hiç. Üşeniyorum foto çekilmeye. Bide profil fotomu görüp beğenen kızlar oluyo zaten yazan fakan. Gerek duymuyorum ondan
Video çok güzel açıkladı 😊
insanın yüzü kimliği değil mi neden kimliğimizin nette dolaşmasına izin verelim
İsteğe bağlı ben mesela kaç senedir Instagram kullanırım kendi fotoğrafımı paylaşmam
Özgüvenli yüksek çünkü
Ben kullanmıyorum bile mesela
Gereksiz görebilir utanabilir
Video güzelce açıklamış 🙂
Sütten ağızları yanmıştır.
Nadiren paylaşırım. Çok gerek yok bence
Yani ben sevmediğim için paylaşmıyorum
Kimisi eziktir, kimisi de bilinmek istemez...
Hem günah hem nazara gelip duruyorum
Ondan kullanmıyorum sosyal medya
Sevmiyorum
Dijital iz bırakmıyorlar
Nazar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?