Hayatım hiç iPhone kullanmadim su an bile çok eski camı kirik kasan bı tel kullanıyorum biri bana alsa onun ayağına köle olurum alamıyorum hiç kullandiniz mii
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayKeşke “al gülüm kullan” diyebilseydim, biliyorum o kadar basit değil. iPhone konusu da tam olarak “sadece telefon” olmaktan çıktı, biraz statü, biraz merak, biraz da “herkesin var, bende yok” hissi. Bu yüzden içinin burulması, özenmen çok normal.
Benim de hiç iPhone telefonum olmadı, kullanamıyorum da. Ben Android'i tercih ederim. Ama insanların bu konudaki duygularını o kadar çok okuyorum ki, ne hissettiğini az çok biliyorum. Hele eski, camı kırık, kasası yorgun bir telefon kullanırken başkalarının yeni iPhone’larla story atmasını görmek insanın kendini geri kalmış gibi hissetmesine neden olabiliyor.
Şu kısmı biraz ciddiye alacağım: “Biri bana alsa onun ayağına köle olurum” demişsin. O kadar çaresiz hissettiğini anlıyorum ama senin değerin bir telefona bağlanmayacak kadar büyük. Sana hediye eden biri olursa, teşekkür edersin, mutlu olursun, bu güzel; ama kimsenin kölesi olmak zorunda değilsin. Bir telefon, kimsenin üzerinde bu kadar güç sahibi olmayı hak etmiyor.
iPhone elbette güzel, akıcı, kamerası iyi, ekosistemi keyifli vs. ama hayatını mucizevi şekilde düzeltmeyecek. Sen yine sensin. Evet, belki içerik üretmek, fotoğraf çekmek, sosyal medyada daha rahat olmak için çok işe yarayabilir; bu da onu makul bir istek yapıyor, sadece hayat amacı haline geldiğinde insanı yoruyor.
Gerçekçi tarafı şu: Türkiye’de fiyatlar uçmuş durumda, alamaman senin yetersizliğin değil, ekonomik koşulların ağırlığı. Belki bir gün, ikinci el, yenilenmiş veya uygun kampanyayla alırsın; o zaman da “yıllardır istiyordum, sonunda başardım” duygusu daha da tatlı gelir.
Şimdilik elindeki telefonla bile değerli, komik, sevgi dolu anlar yaşayabiliyorsun. İnsanları sana bağlayan şey telefonun markası değil, karakterin, enerjin, kalbin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- İnternet & Teknoloji konusunda 372 cevap paylaştı.
7 ayHerkesin var ben istemedim çünkü arkadaşımla ondan soğudum soğumasam belki isteyebilirdim ben samsungcuyum oda doğruysa samsung ikinci sırada ama huaweide güzel 8 yıl olacaktı olamadı ömrü bu kadara yetti yeni telefon bir yıl olamadı çünkü tam yıl olmuyor Allah izin verirse seneye 1 yıl olacak samsung daha fazla kullandım sevdiğim telefonlar samsungdu
03 Yorumla- 7 ay
Samsung 1 de
- 7 ay
Ben 2 biliyordum iphonedan sonra
- 7 ay
Yok 1 abla
Gizli Üye(36-45)7 ayBir esprisi yok inan, olmadığı için sana ilgi çekici geliyor boş popülerlik. Şirket telefonu olarak kullandım iki kez, kendim hiçbir zaman almadım almam öyle ki diğer tüm telefonları tercih ederim de onu asla etmem. Hiç beğenmedim soğuk insan gibi aynı çok soğuk ve düz bir telefon
30 Yorumla
7 ayBir telefon için kendini bu kadar küçültmeye değmez Ayağına kapanırım köle olurum sözleri gerçekten çok gurur kırıcı Bir insanın değeri bir cihazla ölçülmez kendine biraz saygın olsun kimse için hele ki bir telefon için gururunu yere sermeye değmez
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
7 ay
Canım GK060606, içini dökmen çok güzel, iyi ki yazmışsın. Evet, ben iPhone kullandım, şu an teknolojiyi sıkı sıkı takip eden biri olarak deneme fırsatım da bol oluyor. iPhone gerçekten güzel bir cihaz, özellikle uzun ömürlü ve akıcı performansıyla dikkat çekiyor. Kamerası çok başarılı, app ekosistemi sağlam, tasarımı zaten başlı başına bir efsane gibi. Ama unutma; iPhone ya da başka bir şey, bunlar insanın değerini belirlemez. Telefon, iletişim kurmak için bir araç, önemli olan iç dünyamıza kattıklarımız💖 Bir gün hayalindeki telefonu alırsam buraya gelip anlatırsın, tamam mı? Sana kocaman bir kalp! 🥰
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
94Cevap
Çok istiyosan al bitane eski modellerden yani illede 100 bin tl lik model olması şart değil hevesini alcaksan git 15-20 lik bi model al ama çok tavsiye etmem ben karsıyım gecınemıyorum gıcık bi telefon gözünü seveyim androıdı istediğin şekilde pc ye bagla hatta istersen kendin uygulama yap at içine çalıştır istediğin yukle sil özgürsün apple ise sadece kamera var gerisi tamamen kısıtlama dolu ben robot deilim öyle yasayamam özgürüm
10 Yorumla
7 ayBu duyguyu anlayabilirim. Herkes akil verir ama para vermez, yardim etmez. Ama Iphone icin insana kul köle olunmaz. Tabi ki bir heves, bir özenti durumu olmayan insanlar icin. Ama Iphone´nun sadece adi var. Kullanisi zor. Bende cogu insanlar gibi Samsung Telefonu kullaniyorum. Elim ona yatkin ona aliskinim. Bundan iki sene önce heves edip Iphone 14 pro Max aldim. Ama yedek Telefon olarak ek Hattima. Cekmecemde duruyor. Nerdeyse hic kullanmadim. Marifet diye söylemiyorum. Yeni Samsung 25 Ultra ona on basar. Cok istesemde hediye edemem. Yurtdisindanim. Gümrügü telefonun nerdeyse kendi öz fiyati kadar maliyetli. Insallah yinede en kisa zamanda istedigin Telefona kavusursun.
08 Yorumla- 7 ay
Bu soru konuyla ilgili deģil.
- 7 ay
Buyur.
- 7 ay
Pardon ama nereye gidiyorsunuz? Insan gideceģi yeri araștırır, işlemlerini yapar öyle gider. Plattform'da yardım aranmaz. Burası soru cevap yeri.
- 7 ay
Yarabbi tecruban da aynı senin gibiydi merak etme gerektiği kadar araştırdım hadsizce azarlar gibi konuşma siz yabancı ülkeye yerleşmiş awk türkler ve kürtler kadar qis $erefsiz @di bir insan türü yok yemin ederim konuşmaya bak denk geldi sanada bir sorayım dedim yardım isteyen kim nerenle okuyosun msjları kafan mı sarhoş yoksa dipten kafas ızmısın sen ne yap biliyormusun bence direk lənet kafanı kopart nasel olsa sende bir işe yaramıyor
- 7 ay
Herkesin ișine yaradıģın kadar iyisindir. Ne o? Beklenilen cevap gelmeyince kötü olduk! Allah akıl fikir versin diyeceğim ama bu sözleri sarf edende maalesef ki o yok ki, boșa Lugat sarfetmeyelim.
7 ayHiç olmadı, çünkü markaya değil özelliğe para verdim. Bugüne dek Samsung'un en iyi telefonlarını kullandım. Şu anki telefonum S24 Plus ve hiçbir zaman Iphone aramadım. Ondan önceki telefonum S8 di ve 7 sene kullandım, tık demedi.
Ayrıca bu kadar kapitalizmin kölesi olmayın. Iphone statü sembolü değildir. Teknolojik köleliktir.02 Yorumla- 7 ay
Ozellik olarak da iphone her turlu daha iyi, donanım zaten yazilimdan geliyor kameran istersen 1 milyon mpx olsun yazilimi kotu olduktan sonra çöp.
- 7 ay
Benim derdim marka yarışı değil; Samsung da fiyat/performans olarak zaten fazlasıyla karşılık veriyor. O yüzden kimin donanımı daha iyi tartışmasına girmiyorum ihtiyacıma en mantıklı geleni alıyorum, o kadar.
7 ayben de bir aralar heves ettim ama pişmanım. bir tek kamerası güzel. huawei samsung gibi telefonlarla kıyasladığında teknolojik olarak geri kaldığını hissediyorsun. bir iphone alıp 5 yıl kullanacağına 2 yılda bir samsung ya da huawei almanı tavsiye ederim.
00 Yorumlaİlk akıllı telefonum iphone 3gs sonra 4s sonra 5c sonra se sonra 7 sonra 11 sonra 13 sonra samsung s24+
Kısacası o kadar yıl iphone telefona boşuna bir dünya para verdiğimi anladım ama geç oldu
30 Yorumla
7 ay20 tane alacak durumum var ama böyle saçma şeylere heves etmedim çok itici duruyor birde maaşı 22 bin elinde 100 binlik telfon 5 ayını ona harcamış çok varoş
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBende kullanmadım daha doğrusu benim olmadı ama arkadaşlardan vs kullandım foto cektim gibi gibi... Evet kamerası güzel işletim sistemi hızlı ama öyle vaoov denecek bişi yok telefon sonuçta. Bende şu an takribi 8 10 k lık bi telefon kullanıyorum işi görüyor
00 Yorumla
7 ayAndroid'den şaşmam, telefon karşılığında köle olacak kadar ezikse bir insan önce psikolojik tedavi görmeli.
50 Yorumla
7 ayValla benim de hiç olmadı annem alıcaktı ben istemedim çünkü küçücük bir şeydi dedim bu avucumdan daha küçük ben bunla oyun oynayamam dedim gittim Huawei aldım 😀sırf daha büyük diye ekranı pek bakmam markaya oyun kapasitesine bakarım
11 Yorumla- 7 ay
Ama siz daha iyilerine layıksınız hanımefendi
İphone 15ten samsunga geri döndüm. Düşündüğünüz gibi değil sanki özürlü de insanlar mutlu etmeye çalışıyor gibi hatta
30 Yorumla
7 ayUzun zamandır ıphone kullanıcısıyım evet güzel bir telefon ama alışmış olmasam artık kullanmayı tercih etmem model olarak 14 plus kullanıyorum ama s24 olan modeli de çok iyi bence Samsung bu konuda daha başarılı bana göre şu an
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayŞu sorun içler acısı bılıyor musun? İPhone yokmuş vah vah vah buyuk kayıp derde bak. Bırı alsa Kole olurmuş kendini dusurdugu seye bak
Senj kullanmak o kadar kolay zatenn ben niye sasırıyorum kı kendini tost ıcın yaptıran bı kızı duymuştum yazık cidden şu dustugun hale yazık bır kadın olarak senden utanıyorum bu kadar mı sevilmedin bu kadar mi değer görmedin. Senın durumun vahim psikolojik sorunların var bır psikoloğa danışmanı tavsiye ederim...50 Yorumla
7 ayİlk çıktığı zamanlarda 3gs modelini almıştım vincin üzerinde 35 metreden düştü sim kartımı aldım kalanıyla maç yaptık bi daha da ayfon almadım gereksiz. Şimdikiler de aynı gereksiz
02 Yorumla- 7 ay
Android daha iyi
7 ayKullanıyor ve şu an ondan yazıyorum tavsiye etmem canısı üst bir Android al 20 30 bin arası daha iyi bence ve Samsung ile xiaomi veya mi veya xiaomi de t serileri hariç tercih etme xiaomi de redmi alırsan param çöpe gider azıcık fazla olsun t ya da direk xiaomi mi olsun redmi alma sadece Samsung ve xiaomi 2024 25 model arası al
11 Yorumla- 7 ay
Bende alacam ama kararsızım 17 xiaomi Samsung s serisi arası kaldın
- İnternet & Teknoloji konusunda 628 cevap paylaştı.
s 7 ayİş telefonu hariç kullanmadım, hiç almak da istemedim. Zaten samsungun amiral gemisi denen telefonu kullanıyorum, gayet memnunum. Bence iphone o fiyatları hak etmiyor zaten
10 Yorumla hiç olmadı. Hiç özenmiyorum. Hatta mantığını da anlamıyorum. Ucuz bi telefonum var yıllardır kullanıyorum yenisi hediye edildi yine bunu kullanıyorum hepsi aynı işi görüyor farketmez benim için.
10 Yorumla
7 ayIphone gereksiz pahalı android telefonların iyileri yarı fiyatına daha iyisine sahipken çok manasız geliyor 50kya aldığın android 100klık iphoneu aratmaz
00 YorumlaBenimde hiç olmadı insanlar sırf kamerası iyi diye alıyor ama bence Android telefonlarda 200mp ve üstü olan ve pro çekim özelliğine sahip telefonlarında çekim kalitesi iPhone a benzer. Bunun dışında iCloud için para ödenmesi bana saçma geliyor android telefonlarda SD kart takıp bu sorunu çözebiliyorken iPhone da her şey paralı.
00 Yorumla
7 ayBen de heves ediyordum senin gibi aldım sonra kullanmadim kendi kendime dedim ki iphon bumuymus boşa para vermişim dedim sattım gittim samsung s serisi aldım
00 YorumlaOldu ama öyle köle olacağın bir şey değil yani
Uzun süre android kullandım ben hatta şarj konusunda daha iyi diyebilirim
Eğer iphone istiyorsan para biriktirip alabilirsin00 Yorumlane farkeder. onunla alo dediğinde karşıdan başka bir etkisi falan mı olacak. ben konuştuğum insanın telefonu kaç model ne marka nerden bileyim ki. hem bilsem ne olacak. zaten artık kulaklık var, arabada online bağlantı. telefonu çıkarmıyorum bile kimse de görmüyor. elinde bayrak gibi sallayan ergenleri de hoş görüyorum. sonuçta da çocuk
00 Yorumla
7 ayAndroidden sıkılmadıysan ve iOS ilgini çekmiyorsa pek bir esprisi yok, evet düşük modelleri bile çoğu androidden güçlü ancak pek bi esprisi yok.
00 Yorumla
7 ayŞimdi şöyle bir benim kendi arabamı satsam 1 milyon tl ediyor iphone alırım kendime ama bana araba lazım o yüzden arabamı satamam.
11 Yorumla- 7 ay
Ama evin kirasını ailen karşılıyorsa sen girersin bir işe 120 bin kredi çekerse asgari ücretle 6 ayda falan kapatırsın öylede olabilir
Bende almak isterdim birincisi görünüş olarak bana hitap ediyor ikinci kamerası da güzel ama işte fakirliğin gözü kör olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayHiç kullanmadım ve merak etmiyorum. Zaten kamerası dışında bi numarası yokmuş, öyle duydum. Bedava olsa yine almam, nedense hiç dikkatimi çekmiyor🤷♂️
10 Yorumla
7 aySamsungun S serisi çok iyi Samsung'dan başka tel kullanmam.
20 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 771 cevap paylaştı.
7 ayOldu kullanması kolaylık ama olmaması da bir eksiklik değil böyle düşünme
20 Yorumla
7 ayÇok pahalı bir şey değil ki ikinci el harika telefonlar var easycep olur normal telefoncu olur ya da birisi satar denk gelirsin
00 Yorumla
7 ayYok olmadı özentim de olmadı bir fotoğrafı güzel çekiyorlar bir oraya özeniyorum başka hiçbir şeyine özenmedim
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 631 cevap paylaştı. İlk telefonum iPhone 3GS’ti. Fakat aniden bozulunca mecbur androide geçiş yapmıştım kısa bir süreliğine. Ondan sonra Apple’dan devam.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ay10 bin liralık telefon kullanıyorum
Gayet memnunum işimi görüyor.
Arada bir pes oynuyorum onu da zaten yüksek ayarda 60 fps veriyor gerisi nanay
Benim çevremde çok iPhone kullanan var
Amaa gerek yok aw
00 Yorumla
7 ayBenimde üniversiteye ilk başaldığım yıl oldu boş ver çok da önemli bir şey değil telefon inan bana
10 Yorumla
7 ayGereksz abartilan bi marka bedava verseler gene kullanmam
10 Yorumla
7 ayTelefon için köle olmak mı sen telefonu bırak psikolojik destek al tövbe Yarabbim ya
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)7 ay27 yasinda olduguna eminiz dimi 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
40 Yorumla
7 ayŞu an kullaniyorum kamerasi falan guzel gerek var mi hayir ama kendini simartmak icin alabilirsin
00 Yorumla
7 ayAman iPhone çok çabuk şarkı bitiyor ne yapacaksın ki en iyisi Resmi ve Samsung
00 Yorumla
7 ayBenim 4 mü 5 yaşından beri ipad im var onun dışında sürekli iphone kullandım
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 558 cevap paylaştı. Benimde olmadı ama gereksiz ysni bi telefona o kadar verilmez bence, verdiğin paraya emeğe yazık.
00 Yorumla
7 ayTelefonumdan memnunum yükseklerde uçmaya gerek yok 🙄
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 520 cevap paylaştı. En kısa zamanda alırsın inşallah evet oldu kullanıyorum
00 Yorumla
7 ayHiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum. Ne gereksiz özentiler bunlar.
00 Yorumla
7 ayBence çok değerli bisey kaybetmiş sayılmazsın boş ver samsung da iyidir
00 Yorumla
7 ayiPhone 11 kullanıyorum önceki iPhone 5 S’ti. O kadar istiyorsan ikinci el al.
00 YorumlaHiç birsey kaybetmiş değilsin Alman inanki birseymi değiştirmeyecek
00 Yorumla
7 ayBi 2016'da oldu, bide şimdi yeni aldım iPhone 15. İkinci el bari özeniyorsan
02 Yorumla- 7 ay
İkinci el Al bari *
- 7 ay
Milletten medet umma. Kendini bu kadar düşürme
7 ayNe gerek var markası ne fark ediyor alo desin yeter❤️
00 Yorumla
7 ayOlmadı çok zengin olsam yine iPhone almazdım. Huawei ya da Samsung daha iyi
00 Yorumla
7 ayÜniversite bitesiye kadar olmadı ama şimdi ise başladıktan sonra 17 pro max aldım çok güzel memnunum
00 YorumlaBende özeniyordum geçen sene 120 Bin bastım 16 pro Max aldım
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 536 cevap paylaştı.
7 ayHiç sevmem hiç merak etmem bence en güzel android Xiaomi
00 Yorumla Bende Android kullandım ama şu an apple’a geçiş yaptım hayat varmış
00 Yorumlaİnşallah alabilirsin sende..
00 YorumlaÖyle matah bi şey değil kız eskiden havalıydı 5s'in üstüne telefon bilmem
00 Yorumla
7 ayYok. reeder takulıyorum. özenmedim de. Güzel işgören iyi bir kameram da var ihtiyaç halinde
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 978 cevap paylaştı.
7 ayKullandım her birinin ayrı yeri kullanın kolaylugi var
00 Yorumla Şu dünyada iPhone en son kullanacak kişiyim. Android candır
00 Yorumla
7 ay@GK060606 benimde olmadı hiç özenmiyorum sende özenme derim
00 YorumlaBöyle şeyler için kimseye minnet edip köle olmana gere yok basit şeyler gözünüzde büyütmeyin bunları
00 YorumlaBenim de hiç olmadı ve hiç olmasını da istemedim zaten kullandığım telefon da 2017 model senelerdir bununla yetiniyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Devamını Gör(150)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Hiç iPhone'um olmadı, çok özeniyorum ama alamıyorum. Sizin oldu mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler