Elinde android olan insan sanki fakir gibi ezik gibi ciddiye alınmıcak insan gibi durduğunu söylüyor başka insanlar Statü meselesi olmuş bu marka ama bir yandan haklı gibiler iphone cidden insanın herşeyiyle ilgili bilgi veriyor
İki marka arasında bir çok fark var mı yok mu? Diye sorsaydınız.. "Başta güvenlik ve ek hizmetler birinde, genelde ön planda oluyor" derdim.
Fakat; Konu statü olunca. Maalesef buna katılamıyorum.
Şöyle düşünün.. iPhone, bir cihaz değil de.. Her zaman yakıt gerektiren, düzenli yüksek vergisi olan, dönemsel servis bakımları bulunan bir otomobil olsaydı mesela..
Sizce bu başlıklı konuyu tartışabiliyor olur muyduk? Ben hiç sanmıyorum.
Mutlaka iPhone yerine başka bir ürün konuşabilirdik tabi ki.. Bunu göz ardı etmiyorum. Ama demek istediğim, sosyoekonomik durumu bir telefon markası üzerinden değerlendirip, cihazın sahibine farklı davranan kişiler, ya da sadece kendine farklı davranılması gerektiğini düşündüğü için, o cihaza sahip olan kişiler inanın yolun kalan kısmında ciddi sıkıntılara şahit olacaklardır.
Ben, mümkün olduğunca sahip olacağım her ürüne bana katacağı değerden çok, bana sağlayacağı fayda üzerinden sahip olmayı alışkanlık haline getirmeye çalıştım.
Zor mu? Aslında hem evet, hem değil. Fakat arasındaki farkı yaşayarak tercihlerini değiştirmek paha biçilemez.
Tamamen saçma ve gereksiz bir şey bu dostum. Bende 15 Pro Max var ve iş yerimde telefonumu bilen yok. Hiç önemsemiyorum. Ayrıca insani ilişkilerimde muhabbeti iyi olan insanlara elimden geleni yapıyorum. Böyle düşünmeyin zira çok zararlı bir düşünce. Ayrıca 2 gün sonra bu telefonum olmayabilir. Her zaman her şeyi elde edemeyiz
Kamerası açısından iyi. Harici birini engelleyince attığı mesajı, aramasını görmüyorsun. Bu yönü de iyi. Ben gördükçe sinir oluyordum. Öyle ya niye engelledim madem göreceksem? Mesajları gördükçe insan okuyor ister istemez ve bir cevap verme, iki cevap verme derken bir bakıyor ki kendini cevap verirken buluyor ve sonrası daha beter bir tartışma…
Olumsuz yönü olarak müzik dinlemek ücretli. Androidde indir MYT Müzik uygulamasını. Dilediğin kadar müziği indir ve dinle. Mis!
İşin özü uygun fiyatlı androidler de var ama en pahalı Samsung bile şu an 80.000 var. iPhone 15 pro max 75.000. Hadi, alalım uygun bir android ama o da hep bozuluyor. Hiç “İphonem bozuldu.”diyeni duymadım. Maksimum “İki video izliyorum. Hemen şarjım bitiyor.”diyen oldu. Onda da pili değişiyor.
Ölümün olduğu aldığının eskidiği, yediğinin tükendiği bir dünyada marka nasıl statü meselesi olur? Çok parası olan trilyonerleri gördük, ağalar, paşalar, beyler gördük hepsi de bir bir göçtü bu diyardan. Toprağın üzerinde bu kadar statü sahibiyken, bir ismi varken bu diyardan göçerken ismi ise ölü.
Statüyü kaliteyi bir markaya bağlamak, buna istinaden insanları ezmek nasıl bir mantıktır ki... Para, mal mülk, eşyalar, elektronik eşya bir araçtır amaçlaştırmak yanlış.
Paramın yettiği beni idare eden her şey en iyisidir.
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 41,8b cevap paylaştı.
Hayır ezik değildir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dugun masrafina laf eden bir erkek arkadasim gidip iyi bir paraya i phone almisti. Kendisine gelince her sey iyi olmali ama evlenecegi kiz iyi seyler isteyince kotu kiz oluyordu gozunde.
Bunu aldin da ne oldu dedim. Cok guzel degil mi dedi. Sana bir seyler soracagim cevaplamani istiyorum dedim. Tamam dedi. Sorularima sasirmisti ama sadece evet ya da hayir de dedim.
Instagrama giriyor musun dedim. Evet dedi. Youtube falan izliyor musun? Evet. Whatsapp telegram kullaniyorsun? Evet. Bazen gerekince sitelerde geziyor musun bilgi ihtiyaci, google amcada araman gereken bir sey falan? Evet. Ailenle ya da kişilerle sesli ve goruntulu konusuyor musun? Evet. Işin sosyal medya ya da telefonla degil. Bu yuzden telefona cok ihtiyacta duymuyorsun dogru mu? Evet.
Bu yaptıklarını diger telefonlarla da yapabilir miydin dedim. Ses etmedi. Sen elinde hangi marka telefon olursa olsun en fazla %5-10 oraninda kullaniyorsun. %90 diger ozelliklerini belki bilmiyorsun bile. Isine de yaramıyor. Paranın %90 nini sadece su elma logosuna verdin yazik degil mi dedim.
Sende aman, keyfimin, mutlulugumun icine ettin, seninle omur gecmez, kocana falan da boyle yapar hevesini kursaginda bırakırsan o evlilik yurumez falan diye bir seyler soylemeye baslamisti.
Android ile mutluyum. Telefonla isim yok. Isimi goren ozellikler bana yeterde artar. Fazla paraya gerek yok. Hava atmaya da gerek yok. Elimdeki telefon 8 bin liralik. Mutluyum s*lak olmadigim icin.
Uzun olmuş ama okumaya değer okudumda zaten haklısın aslında marka reklamını algısını nasıl yapmışsa insanlar taparcasına almak istiyor olay aslında ego meselesi istediğin şeyi alarak kafandaki vede içindeki sesi susturmak vede hevesini atmak
Gunumuzde bircok insan marka bagimlisi ne yazik ki! Bende aynisini duşunuyorum. Telefonu kullanma amacina gore alinsa bircok sey cozulecek halbuki. Simdi diyrcekler kaliteye de para vermeyelim mi? Kaliteye para verin zaten, markaya degil. Bugun ayni kalitede bir takim elbiseyi bir markada belki 7-10 bin araligindadir ama baska bir markada 70-80 bindir. Ne gerek var ayni kalitede urun icin o kadar para sacmaya.
Ekonominin böyle olmasının sebeplerinden biride marka takıntısı ve fütursuz harcama hastalığı Eflasyonu şişirdiği gibi aynı zamanda yabancı ürünleri havalılık göstergesi gibi görüp aldıkca onlara kazandırıp güçlenmelerini sağlıyoruz. Ama bu havalılık değil eziklik Gösteriş yani egonun ve narşizmin belirtisidir. Özgüvenin değil Özgüvenli insan gösteriş yapma ihtiyacı gütmez. Kendiyle barışık olan insan diğer insanların onayına muhtaç pohpohlamasına muhtaç değildir. Sırf İphoneyi hava atıp millete kendini beğendirmek için alanlar Hem akıl fakiri hemde özgüven fakiridir. Piyasada çok daha ekonomik ve performanslı telefonlar varken üstelik boş yere cep yakma
G. otunde bir yığın borç olur gider bu telefonu alır, hava atmak için işte asıl eziklik bu... ultra zengin insanlar bile bu kadar gösteriş meraklısı değil, ama asgari ücretle çalışır gider 5 bine sac boyatıp, ıphone alır, sonra kurban kesmiyorum, yok acim yok yetişmiyor diyorlar haydi oradannnn..
türk milletinde telefon, araba, yaşadığın yer, yemek yemeğe gittiğin mekanlar, bıraktığın bahşiş, giyindiğin markalar.. bunların hepsi statü göstergesidir. genelde bunlara önem verenlerin statüsü düşüktür. gerçek zengin iş bitirmeye odaklanır. profesyonel düşünür. parayı kullanma ve işletme mühendisidir. geçici görüntülerle işi olmaz. ancak yeterli parası olmasına rağmen hala over engineering kasıyorsa varyemezdir ve paranın hayrını göremeyecektir 😂 milyonluk insanlar bir zahmet iphone alsın yani. sonuçta o kadar kazanmışsın kaliteyi kullanmak senin de hakkın.
Şu an iki telefonda bnde var. Yemin ederim iphone telefon acayip duz yetersiz bir telefon. Daha dun telefonu arabada yere attim. Yok yani acayip kullnissiz bir tel. Ayrica ayarlari falan karman corman. Bu telefon icin saatlerce kuyruk bekliyenlerin beyninde cidden sorun var bence. İs yeri verdi ben secim yaptim samsung ile iphone arasindan. Bi dahakina seneye kesinlikle samsung istiyorum diyecegim. Bune sacma telefondur. Bide eski model degil en yeni model piyasadaki. Para verip hayatta almam
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 877 cevap paylaştı.
Böyle kategorileştirilmek de saçma, cebinde para yokken 1500 taksitle kredi çekerek son model alan insanlar da saçma, işimden dolayı (merak eden olursa neymiş senin işin tombiş diyenler için moda ürün fotoğrafçılığı yapıyorum ve tüm stüdyoda mac kullanıyoruz) iphone kullanıyorum ama son model çıktı koşarak aliyim kafasında değilim. Temel ihtiyaçlarımızı hepsi karşılıyor 2 -5 yıl sonrasında yenisini satmak için yavaşlayacak, çöpe atacağın bir cihaz için 1500 taksitle almayı doğru bulmuyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de bunu geçen yaz deneyimledim. Babamın iş telefonu (iş yerine ait telefon) iphone marka. Biz ailece Samsung'cuyuz. Geçen sene bir akraba düğününde babamın emanet iphone'uyla fotoğraf çekicektim, kuzenim iphone'u elimde gördü ve dedi ki "Aaaa telefon mu aldın" dedi. Samsung telefonumu elimde gördüğünde böyle bir tepki vermemişti. O an anladım ki insanlar gerçekten elinde iphone olan insana daha bi zengin gözüyle mi bakıyorlar desem, daha üst seviye gözüyle mi bakıyorlar desem... Yani senin şu diğer telefon sahiplerine ciddiye alınmayacak insan gözüyle bakıyorlar demen çok doğru bir cümle olmuş. Ay nesi varsa şu iphone'un hiç anlamadım. Mesaj yazmak bile çok zor, tuşları ters geliyor bana. Bir tek fotoğraf çekme konusunda iyi bak o konuda diğer telefonlara bin basar gerçekten o konuda hakkını yiyemem ama yine de çok elzem değil bence
Aklı Başında Ekonomik Zenginler Böyle Saçma Şeylere Kafayı Takmazlar Zengin Olmasına Rağmen Bir İnsanda Aptallık Varsa O İnsan Çok Kolay Sömürülür Ayrıca Çin Telefonları Dünyanın En İyi Cep telefonları İrtennetten Bak ZTE Nubia Redmagic 9 Pro, Infinix GT 10 Pro, Xaomi 13 T Pro Bunlar İphone 15 Pro max 1 Terebayt Titanyum Cep Telefonunu Ezer Geçer Ayrıca Zaten Herkes İphone Kullanıyor Çoğunluğa Uyup Farklı Bir Şey Ortaya Koyamamak Eziklik tir Ve Modern Koyunluktur 😃💪🏻🧠💙🇹🇷🇰🇿
Türkiye'de iPhone kullanımı varoşluktan öteye geçemiyor. Bir tanıdığım var. Faturasını zor ödeyen adam gitmiş taksitle iPhone 13 almış. Bu Türklerin fakirliği ve ezikliği kendi içerisinde sindirememesinden kaynaklı. Bu aşağılık psikolojisi ile gidip zengin gözükmek için iPhone alıyor. Tamamen kompleks ve popüler kültüre dayalı. Realist akıllı adam gidip iPhone almaz. Doğru düşünür. Yatırım, gelecek yapmaya çalışır. iPhone'u olmayanların ezik olduğunu düşünenlerin rezil hallerinden bahsetmiyorum bile.
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 372 cevap paylaştı.
Ben arkadaşım yüzünden garezim var o telefona zaten de hiç telefonum iPhone olmadı bilmem alabilirler mi? İki kere Samsung en son 6 yıl oldu bir tuşu koptu Allah'tan şifre aklımda doğum tarihim Huawei kıza da son telefonu sattırdım kar etti resim çekildik parmak iziyle açıyorum evet bir yerleri çizik
Mal ile hava atmak , statu gostermek , 3. dunya ulkelerinde var sadece , milletin 7 yasindaki cocuga aldigi sey ile , 18 yasina gelir gelmez ulasabildigi araclar ile ya da olmasi gerektigi gibi dogruduzgun tatil yapmasi ile , iki kahve ictiginde bile bir mekanda hava atiliniyor , statu belirleniyor , bunlar hep halk olarak ne kadar fakir ve cahil oldugumuzun kaniti sadece.
apple güzel kasmaması ve uzun yıllar dayanması hos lakin cidden pahalı. alış fiyatı da pahalı kullanırken de girmesi cabası.
ne yazık ki ülkemizde apple in en büyük satış politikası bu özentilik. ha sen kasmamasini seviyosundur bi şey diyemem ama berkecanla ecemsu böyle dusunmuyor.
Beyinleri boş ama cepleri dolu insanların uydurmaları bunlar. Bütçeye göre tercih meselesidir tabii ki de zevklere kimse karışamaz. Statü meselesi yüzünden insanları aşağılamanın da bir anlamı yok yani. Öldükten sonra dünya kişinin olsa ne olur, olmasa ne olur.
Apple daha iyi bana göre çünkü eskiden bi kere android kullandım bi dahada tövbe ettim zaten acayip kasıyor cihaz bi süre sonra Sonra iphone 5 s le tanışınca bidahada kopamadım zaten devam ettim herkesin kendi tercihi tabii illa marka diye kullanmaya gerek yok...
Ben de İphone 14 plus var ama bu kesinlikle bir kalite göstergesi değil. Çok zor telefon değiştiririm yani öyle zevke telefon değiştirmem. İphone 14 plus tan önce bir süre nokia eski model kullanmıştım. İnsanların belki bakış açısı o olabilir ama bence hiç doğru değil. Hatta bir söz var 'Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok 'Telefon markası nın ne olduğu bir kalite göstergesi değildir
İPhone kullanmıyorum hiçbir zaman da kullanmak istemedim. Telefon denen şeye dünya para vermemek oldum olası saçma bulduğum bir şey. 4te 3ü yazıyla yaz desem yazamayacak 8in küpünü al desem alamayacak hipotenüsü tarif et desem yüzüme bön bön bakacak insanlara biz ezik demiyorsak onlar da bize demesin mümkünse 😂
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 465 cevap paylaştı.
Bu zamanda IPhone olsa ne olur olmasa ne olur? Ben küçük çocuk gibi değilim başkasıyla sidik yarışına girmem. Akıllı telefonum var bana yeter de artar. Hiçbir zaman fazlasında gözüm olmadı. Hep elindekinin değerini bildim. Yeni telefon alıp eskisini atmadım. Ancak bozulunca alırım.
Bence değildir bu bir tarz meselesi kimisi telefona önem vermez hayatına odaklanır kimisi ise telefonla kafayı bozmuş her sezonu takip eder ama sadece bir kaç uyguladım kullanır kimisi ise telefonu ile iş yapar mesleğimin parçası haline gelmiş olur yani kişisine göre değişiyor bana göre sadece %30 lazım olan bişey
Apple daha iyi bana göre çünkü eskiden bi kere android kullandım bi dahada tövbe ettim zaten acayip kasıyor cihaz bi süre sonra Sonra iphone 5 s le tanışınca bidahada kopamadım zaten devam ettim herkesin kendi tercihi tabii illa marka diye kullanmaya gerek yok
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 817 cevap paylaştı.
iphone alacak imkanı olmadığı halde iphone için ölip biten borca harca giren insanlara acıyorum. iphone alınca havalı olduklarını sanıyorlar. neymiş benim diğer insanlardan eksiğim neymiş. hayatı bu kadar sevmeyin ya :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İphone alıp pil sağlığı kötü günde iki kez şarja takıyoruz diye ağlıyorlar, benim 4 sene önce aldığım 2 binlik Android telefon bile tüm günü rahat çıkarıyor sürekli elimde olduğu halde, sosyal medyayı sadece ne var ne yok diye bakmak için kullanan biriyim, öyle foto falan da çekmem, elimdeki telefon da işimi fazlasıyla görüyor, telefonu statü olarak görecek ya da bununla hava atacak kadar ezik biri de değilim, sadece ezikler böyle maddi şeylerle övünür hava atar
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 596 cevap paylaştı.
Kim diyormuş onu, ergenuslar mı? Hiç beğenmedim bu teli, yıllar önce ortada gezen şirket telefonu olarak kullandım hiçbir esprisi yok. Sadece adı var içi boş kişilikler gibi. Bunu diyenler de onlardır eminim...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ulan dötünde don yok giymeye. tahtırevanla gider ayfon almaya. sen benim kullandığım teli görsen ne yapardın. akıllı bile değil. ne zmndan beri sınıfsal ayrımlar markalara göre yapılıyor. kast sistemi var da biz mi bilmiyoruz. alayına
her zaman en yüksek teknoloji Apple Arm çipsetlerinde bulunur, Samsung ve Huaweinin çip setleri ne kadar dandik kullanan bilir, Snapdragon da sapıttı bi ara, Apple'dan vazgeçme başın ağrımaz, parayı veren düdüğü çalar
Türkiye‘de maalesef iPhone bir statü meselesi olmuş. Dünya’nın başka ülkesinde bu böyle değildir. Burada acaba vergilendirmeyle diğer ülkelere kıyasla daha pahalı olmasının payı ne kadardır bilmiyorum, fakat tamamen ters bir durum.
Ben samsung'cuyum... :) Iphone ilk ciktiginda kullanmistim, o da sondu zaten. Eziklik olarak gorenin kendisi ezik bence. Cebinde 5 kurus yok ama telefon harika? 😅
Tabii ki de hayır ne kadar saçma bir düşünce yapısı. Eğer çevrenizde böyle birileri varsa koşarak uzaklaşın. He telefon iyi mi evet 12 var bende ve çok memnunum. İmkanı olan alsın. Ama açlıktan ağzı kokarken de kimse böyle triplere girip almasın yani.
Sahip olduğu esyayla değerlendirilen bi anlayış kabulleniş mekanizması kokuşmuş gıda kokusuna benzer İnsani kaliteli yapan kişiliği karakteri ve kültürüdür
Android veya IOS farketmez.. Akıllı telefonlar yüzyılın en faydasız icadıdır.. İnsanlar çenesi göğsüne yapışık olacak şekilde bir fiziksel evrim geçirecekler 😂😂
Aslında durum şu, Iphone artık sizi tanımayan birine ilk izlenimde olumlu bir imaj oluşturabiliyor. Bana göre bu olumlu imajı sadece ilk tanımada etkili. Örneğin sizi iyi tanıyan ve kaliteli bir insan olduğunuzu düşünen birisi telefonunuza bakmayacaktır.
Param var iPhone asla kullanmam. İşime uygun değil. Samsung S23 Ultra kullanıyorum. Sebebi pdf dosyaları yazmam ve imzalamam gerekiyor. İPhone bu konularda bana yardım edemez
iPhonenum olmadığı için demiyorum Apple ekosistemine iPad cihazı ile katıldım keşke onun yerine Xiaomi tablet alsaydım çünkü app store dışından uygulama yüklemek iskence
Ayrıca okadar para ödemene rağmen sözde o güçlü ciplere sahip ios cihazlara iOS dışındaki yazılımları flashlayamiyorsun ama bazi güçlü android cihazlara Windows 11 bile kurulabiliyor Windows a arm desteği geldiğinden beri
Asıl ezik olan asıl Kimliksiz ve omurgasız olan iPhone kullananlar bir telefon üzerinden kendilerine kimlik kişilik ve omurga inşa etmenin peşindeler ucuz işler ucuz
bedava verseler kullanmam sürü mantığı olan şeylerden nefret ederim ulen o bu değil millet bu telefonlari almak için kredi çekiyor akıl karı değil sjsjsjs
birkaç yıl içinde yavaşlayacak pil ömrü gidecek bir telefona çok fazla para vermek mi? yapmak da yapmamak da normal yani. kimse kimseye ezik dememeli ya kaba kaba olmamak lazım. lütfen.
Özellikle ülkemizde elindeki telefon ile statü kazandığını sanan ahmaklar topluluğu olduğunu biliyoruz. Elindeki telefon 50 bin ama borçlarının toplamı 100 bin ayranı yok içmeye neyse sbshsb
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 467 cevap paylaştı.
Eziklik demeyelim de. Herkes elindeki imkanlar dahilinde neye yetiyorsa onu alıyor diyelim. İmkanı rahat olupta almayacak insan yoktur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aynen elinde iPhone ama paçoz paçoz kıyafetler ucuz ucuz ayakkabılar tatile gidemiyorlar fakirlikten ölecekler bazıları ama bilmem kaç taksite girip iPhone alıyor ahhahahaha bu ülkedeki bazı insanlar nefes alamasa da kurtulsak keşke