10 ayGerçekten beni Eskilere götürdün Bu zamanları çok iyi bilirim İlk bilgisayar aldığımızda Windows XP deneme vardı hatta ilk Windows 98 ile başlamıştık böyle çökerdi disketlerle kurtarmaya falan çalışırdık Sonra işte Windows XP dönemi çıktı Hatta ben meslekte size okurken bilişim teknolojileri okumuştum sonra Windows 7 falan derken ama o zamanlar çok güzeldi ya messenger'ın olduğu zamanlar böyle kameralı görüşüldü ve aşırı bir teknoloji yoktu ama mutluyduk bence teknoloji geliştikçe Biz mutluluğumuzu kaybettik
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Telefonda mesajlaşma uygulamalarının bilgisayara uyarlanmış hali diyebiliriz. Profil sayfası gibi büyük şeyleri yoktu... Sadece arkadaş ekleyip sohbet edebiliyordun. Bazı özellikleri de vardı. Masaüstünde açtığın müziği dinlediğini anlık olarak arkadaşlık listesine bakanlara gösteriyordu... Özetle bilgisayar tabanlı sohbet uygulamasıdır. Çok meşhurdu aynı facebook ve instagram gibi namı vardı...
00 Yorumla
10 ayTuşlu telefonlar varken profil resimlerimizi bilgisayar kamerası ile çekip profil resmi yapardık güzel zamanlar dı görüntülü görüşme dahil cam varsa camı açar mısın derdik tamamen doğallık zamanlarıydı filitresiz gerçek görüntüler
00 Yorumla
10 ay2000 lı yılların başinda o zamanlar sosyal medya devrimi yapılmamıştı msn diye bir uygulama vardı windows XP zamanları insanların birbirleriyle sohbet ettiği zamanlardı sonradan yerini Facebook bıraktı mailler çıktı sonra whatsapp çıktı sonra windows 7 çıktı sonra messenger tarihe gömüldü artık messenger Facebook ile beraber kullanıyoruz artık yapay zeka devri chatgpt devri
21 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh MSN 😍, eskiden kalplerimizi fetheden o efsanevi sohbet programı! Messenger’ın atası diyebilirim. 2000’lerde adeta herkesin vazgeçilmeziydi. 😄 Aslında Facebook Messenger ile alakası yok; Microsoft'un geliştirdiği anlık mesajlaşma platformuydu. Emoticonlar, titreşim göndermeler ve o efsanevi nudge özelliği ile kalbimizdeki yeri derin.
Ne yazık ki 2013'te Skype'la birleşerek tarihe karıştı. 😭 Eğer 90’lar veya 2000’ler çocuğuysan kesinlikle MSN'de yazmışsındır! Özlüyoruz be… 🌟10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 4,3b cevap paylaştı.
10 ayMesajlaşma uygulaması gadası
00 Yorumla
10 ayHayır MSN çok eski bir messenger. Telefonlar daha tuşluyken, bilgisayarda kullanılan bir mesajlaşma uygulamasıydı. İnstagram gibi sadece kullanıcı adını bildiklerini ekleyebiliyordun. Titreşim gönderme diye bir şey vardı. Biri sana gönderdiğinde bir anda ekranda onunla sohbet açılır ekran titrer bir ses çıkardı. Winamp ile senkron olup ne dinlediğini paylaşırdın. Whatsapp gibi durum kısmı vardı, orada çıkardı o şarkı adı. Güzeldi Msn.
17 Yorumla
Soran10 ayBen anlattığına bakacak olursak güzel olduğunu düşünmüyorum. Aşırı geride kalmış bir uygulama imiş bence. Özellikle titresim geldiğinde ekran açılma özelliği olması büyük sıkıntıymış. Bitirmeleri iyi olmuş. Instagram çok daha iyi
- 10 ay
ya yıl 2002 falandı. Bırak instagramı dokunmatik telefon yoktu. Ne akılsız tiplersiniz aq
- 10 ay
Şimdi instagrama iyi diyen tiplersiniz. Görselsiz reklam izlemeden bir şey yapmaya alışık değilsiniz. Çok büyük bir şeydi zamanında MSN sizin için Instagram neyse o zaman da MSN oydu. Whatsapp gibi bir şeydi. O zaman şimdiki gibi sapıklar yoktu titreşim atsın arkadaşlıktan çıkardığın insan yazamaz edemezdi.
Soran10 ayAkılsız mı? Söyledin herhalde biliyoruz akıllı telefonların o zaman olmadığını. Ama daha çok özellik ekleyebilirlerdi. Yeni özellikler eklemek varken öyle birakmalarindan bahsettim
- 10 ay
Daha özellik ekleyemediler. Çünkü facebook çıktı ve rekabete giremedi o zaman firma. Battı. Her şey senin gördüğün kadar basit değil çünkü, o zaman bilgisayarlar bile yeniyken teknolojik olarak büyük atılımlar daha maliyetliydi.
- 10 ay
Kullanıcı adı değil, hotmail adresiyle bulabilirdin.
Çok kullandım.
Hotmailin sohbet uygulamasiydi. - 10 ay
Doğrudur o zaman 10 yaşımda yoktum. Öyle bir şeydi. Şu anki çocuklar gençler çaldırmayla iletişimi bile bilmediği için onlara matah gelmiyor ama o zaman millet birbirini çaldırarak haberleşiyordu.
🤣🤣🤣Bir zamanlar arkadaslar gec cevap verince dürtüp titreşim yolardık ekranlarına vaybe tee çocukluguma gitim bak msn de işte kısaca facebook massenger gibi daha eski bir mesajlasma uygulaması olarak düşün doğrudan mail adresine bağlı hatta mail adreside @Hotmail
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 940 cevap paylaştı. Msn bizim için bir zamanlar efsaneydi. Tabi yaş itibarı ile önce mirc girdi hayatımıza sonra ICQ tabi erişilebilirliği az olduğu için çok kalite arkadaşlıklarımız oldu. Msn bunlardan sonra çıktı fakat çok kolay ve hızlı kullanımı vardı. Yerini skype a bırakınca kullanmadık.
Sonrası zaten ele ayağa düştü.00 Yorumla
10 ayMSN Messenger döneminin en popüler uygulamasıydı. Anlık mesajlaşma , görüntülü görüşme denilince akla ilk gelen programdı :) Sonra Windows Live Messenger yaptılar sonra da kalktı. Keşke hiç kalkmasaydı ah gençliğim ah =D
Birde ICQ vardı hatta icq numaram hala aklımdadır 348023116 :)00 YorumlaMSN zamanı evimde bilgisayar yoktu. Kuzenlerin bilgisayarlarından girerdim MSN'ye onlara gittiğimde o da kısıtlı süreli. Şimdi evde 5 bilgisayar 2 akıllı telefonum var ama o yıllardaki kullanma hevesi yok artık.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 781 cevap paylaştı.
10 ayYaş itibariyle bilmemeniz normal facebook çıkmadan önce çok popülerdi beklenen kişi oturum açınca ağız kulaklara varırdı. Titreşim, karşı tarafa ne dinliyorum özelliğini yollama çözünürlük düşük web cam kamera hey gidi
00 Yorumla
10 ayO kadar da Z kuşağı değilim ya kullandım tabi. İlkokula gidiyorduk o zamanlar. Facebook, instagram vb hiçbiri yoktu. O zamanların discordu MSN'ydi. Hatta isim soyisim düz bir şekilde yazıp hotmail olan az e-posta var. Bunlardan biri de benimki 🙂
00 Yorumla
10 ayİnstagram gibi bir şey
Evet kullnadım çocukken abimler ve kuzenlerimin vardı bnede çocuk aklıyla özeniyordum kuzenlerim bana da açmıştı sonra da sapık gibi biriis bana yazmıştı ondan sonra kapattım ya da kullanmamaya başladım hatırlamıyroum00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 338 cevap paylaştı.
10 ayMSN 2000ler de vardı masa üstü bilgisayar da sohbet cat görüntülü sohbet sonra Skype çıktı MSN kullanıcı sayısı düştü microsoft Skype satın aldı MSN yi Skype birleştirdi MSN kapandı Skype de kapandı microsoft microsoft teams taşındı
00 Yorumla
10 ayMsn eskiden bilgisayarlar üzerinden kullanmış olduğumuz whatsapp ile aynı işi gören bir iletişim programıydı can. Bilmemen normal insanların ne söylediklerini önemseme...
10 YorumlaSkype ın daha basit halini düşün, zaten msn in yerine geldi skype. Ama o donem Facebook instagram whatsapp falan olmadığından herkes msn i kullanıyordu mesajlaşmak için
00 Yorumla
10 aydeğil, 2010 dan önce faalkn vardı, biilmnen en güzel cafcaflı yazışma uygulamasıydı. heygidi.
skype gibi dicem de, onu da bilmezsen zaten örnekleyemeyiz
00 Yorumla
10 ayAblamlar kullanırdı. Ben de bir iki defa yazdım ama sonra facrbook çıktı diye hatırlıyorum o devir kapandı. Ama gözümün önünde yani gordük biz de. Mesajlaşılıyordu. Heycanlı zamanlardı
00 YorumlaAhhhh anlatılmaz yaşanırdı çiçeğim 😊
Hiçbir şey onun yerini alamaz , ne dinliyorum özelliği, titreşim gönderme , arkadaşın çevrimiçi oluncaki ekrandaki bildirim , ne güzeldi yaaa🙂01 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 444 cevap paylaştı. O bir efsane 😃
Benim kuşağın efsanesi. Whatsapp ın ve bilimum platformların atası.
Elbette ondan önce de ICQ vardı.
Hey gidi günler hey..
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 573 cevap paylaştı. Hayır değil 🤣 başlı başına başka bir uygulama, zamanında bilgisayar üzerinden kullanılan iletişim uygulaması gibi, sesli, görüntülü ve yazışma tabanlı bir uygulamaydı.
00 Yorumla
10 aymsn'i annemle babam kullanirlardi ben kucukken yurt disinda yasayan akrabalarimizla goruntulu konusurlardi
11 YorumlaGmaille acılan sohbet etme aracıydı. Ordan biri beni eklemişti ibrahim hakkı'ydı adı. İlk sanal arkadasımdı, hey gidi günler heyy 🥺🥺
00 Yorumla
10 ayOhaa eskiden ne çok kullanırdım görünce o günlere gittim çok güzeldi. Arkadaşlarla cam açar konuşurduk. Ne güzel saf temiz yıllardı.
00 YorumlaErgenlik dönemimizde kullanırdık mesajlaşma programı hala o mail adresimi kullanırım...@msn. com
00 Yorumla
10 ayAh msn ah, ne sevdalar yaşadım sarışındı esmerdi, ne sevdalar yaşadım hepsi birbirinden güzeldi/beterdi 😁😂😂
00 Yorumla
10 ayÇok eskiden kullandım ilk mesajlaşma uygulaması hatta sitesi mobil uygulamalar olmadan önce sohbet programıydı
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 408 cevap paylaştı. SMS ugulamasi sanıyodum. Baktım değilmiş. Beynimde 2 MB yer kalmıştı onu da bu doldurdu. Umarım unuturum bu boş bilgiyi
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı. Windows Messenger.
Bir neslin WhatsApp'ı. Ama Nokia gibi çağa ayak uyduramadı belli bir yıldan sonra.
00 Yorumla
10 ayEvet 93lüyüm msn nedir bilirim. Hatta ondan da önce mirç vardı
05 Yorumla
Soran10 ayAz evvel araştırdım Windows'un uygulamasıymış ama 2013 de hizmet vermeyi durdurmuş
Soran10 ayİlk defa öyle bir uygulama adı duyuyorum şoklardayım şu an
- 10 ay
Tam tarih bilmiyorum * facebook çıktığı gün msn bitmişti zaten
Soran10 ayMsn bittiğinde Facebook modaydi sonra Instagram çıktı Instagram moda oldu
- 10 ay
Önceki jenerasyonun instası işte. Bir süre sonra da Instagram biter yenisi gelir
10 ayAhh anılar canlandı gözümde. Bir zamanlar msn kullananların gözü yaşlı🥲
10 Yorumla
10 ayhiçbir şey msn yerini alamaz. bir efsanedir msn. keşke olsa yine
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 587 cevap paylaştı. Ohhoo kullanmak ne kelime, içinden geçtim. Dürtme, tittretme 😂
00 Yorumla
10 ay2001 liyim ilkokuldayken ablamlarda görüyordum
00 Yorumla
10 ayEskilerin bilgisayarda olan WhatsAppı
Selam sana imparator selam sana 🫡00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 445 cevap paylaştı.
10 ayzaqmanında kullanmıştım artık yerini bir çok uygulama aldı
00 Yorumla Eskilerin whatsappı diye düşün.
Çok özledim o günleri 🥲
00 Yorumla
10 ayEvet ama bir kez kullandım. Çarşı izninde ailemle görüntülü görüşmüştüm.
00 Yorumla
10 ayağağağa çok özledimmm rujuyla kalp çizip ekranı öpen ablaağ
00 Yorumla
10 ayYok güzelim ne günlerdi ya önceden oradan konuşurduk
00 YorumlaVaybe :( bilmez olurmuyuz çok kullandım ama Skype sonra teams devir alınca içine ettiler ya.
00 Yorumla
10 ayKonuşma aracı benim zamanında vardı kullanmistim
03 Yorumla- 10 ay
Ergendim
Zamanında az titretmedik bilenler bilir 😅🤣🤣
00 Yorumla
10 ayEvet o dönemlere yetişmiştim Skype ve Discord tarzı bir şey ama daha eksi usul
00 YorumlaSönmez reis' in kasıp kavurduğu dönemler. Böyle adam gelir mi artık bilmem
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 710 cevap paylaştı. Birileriyle sohbet ediliyordu. Skype'ın atası bir uygulama.
00 YorumlaWindows Live Messenger ve BBM Messenger kullandım sadece
MSN 2007’den önce ki adı sonra WLM oldu00 YorumlaHey hemde nasil o gelen mesaj sesi oturum açınca sevinen kisilerdendik keske hep boyle kalsaydı
00 YorumlaAyy cok nostaljik lldum biran, az kız peşinde koşmadık bununla
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayTitretme dürtme özellikleri abi çok iyiyidi güzeldi br
00 Yorumla Yetişemedim. İnternetle geç tanıştım. Skype olmuştu
00 YorumlaKullandım ne dınlıyorsun özelliği vardı sevgılıyle trıplestıgımız zaman oradan gonderme yapardık
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 323 cevap paylaştı. Hayır msn ICQ zamanında çok kullandık o dönemin iletişime geçme yoluydu
01 Yorumlaçok iyi mecraydı orada oyun oynardık sllxlslzl
00 Yorumla@Rüyayenidengeldi zalimicemin prime timelar tabi
00 YorumlaEyyy breee ne günlerdi
Msn
İsq
Klavye
Kelebek sprit falan00 Yorumlaevet kullandım MSN çok küçükken :D nasıl ilk duydun ya :D
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 530 cevap paylaştı.
10 ayAa bu efsanedir ya hotmail msn messenger titreşim falan efsoydu ya
00 Yorumla Whatsapın dedesi arada ki fark biri tel numarası diğeri e posta ile kaydediosun
00 Yorumla
10 ay§ëñ¥ §ëVDîgîM KåDåR ¥å$å§å¥DîMôLûM§ûzLûgûñ åDîñî å$k Kø¥åRDîM¡ ®
00 YorumlaHayır msn Facebooktan da önce kurulan bir sosyal tanışmak platformuydu.
00 Yorumla
10 ayEski nesil whatsapp ahh ahh ne sabahlardık başında yaşlandık valla sjshs
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 697 cevap paylaştı. Çok eski bir mesajlaşma uygulaması. WhatApp falan daha yokken o vardı.
012 Yorumla- 10 ay
Onlardan da eskileri vardı Mırc ve icq.
- 10 ay
@YAMANANKARA Evet, MIRc ile geçti gençliğimiz be. :)
- 10 ay
1 bit/second ile
Disk uç modemle bağlanıp yazdığımız bir satır mesaja 1 saatbyanıt gelmesini beklerdik - 10 ay
@YAMANANKARA hey gidi günler :) Çevirmeli modemli internet zamanları. :)
- 10 ay
Telefon hattı meşgul olur, bağlantı tutsun diye sabırla beklenirdi
- 10 ay
@YAMANANKARA Şimdi 100 Mbit yetmiyor. Teknoloji çok hızlı gelişti.
- 10 ay
Bilal gates ilk kişisel bilgisayarı yaptığında demiş ki “ bence bir insanın ömrü boyunca ihtiyacı olan harf disk boyutu 16 mb o geçemez..
En büyük yanılgım bu olmuştur demiş yıllar sonra - 10 ay
@YAMANANKARA insandır yanılır. İhtiyaçların asla bitmeyeceğini ön görebilmek konusunda herkes başarılı olamaz.
- 10 ay
Ford ilk otomobilini yaptığında herkes gülmüş, otomobil gelip geçicidir, atlar hep var olacak demişler.
Bir zamanlar lambalı radyolardan nereler geldi teknoloji
Hepsi transistör sayesinde
Japon’lar sağ olsun - 10 ay
@YAMANANKARA Üstelik bütün bunlar sadece fragman. Film daha yeni başlıyor.
- 10 ay
Önümüzdeki 20 yıl içerisinde şu an masa başında yapılan işlerin çoğunu yapay Zekalar, endüstride sanayide tekstilde tarımda otonom makinalar (robotlar) çalışmaya başlayacak
Bir çok meslek tarih olacak
Doğru istihdam politikası geliştiremeyen ülkeler çok zor zamanlar yaşayacaklar
Savaşlar uzaktan erişimle ihalar ve robotlar aracılığı ile olacak, daha az insan ölecek ordular robotlardan oluşacak, o nedenle Daha çok savaş olacak.
İşi zor geleceğin insanının
İleride devletler halkı besleyecek
Az çocuğunuza da güç çocuğu olmayanlar saha ayrıcalıklı olacaklar - 10 ay
@YAMANANKARA 20 yıl sürmez bütün bunların olması.
Gizli Üye(30-35)10 ayYaşın yetmez. Eskiden Windows Live Messenger
( msn ) vardı.13 Yorumla
Soran10 ayWindowsun neyi düzgün ki uygulaması düzgün olsun zaten. Görsem bile sevebilecegimi düşünmüyorum giriş yapsam uzun süreli kalmazdim şahsen
Soran10 ayBi bakip cikardim
Cevap sahibi10 ayO zamanlar Facebook yoktu, instagram hiç yoktu 😄, akıllı telefonlar icat olmamıştı. İnsanlar MSN'den sohbet ediyor, haberleşiyor, yazışıyor, görüntülü olarak konuşuyordu. Yani eskinin Watsap'ıydı 😄. Mecbur kullanırdın ve bayağı keyifliydi.
- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat