Gerçek aşk diye bir şey olmadığını artık hepimiz öğrendik. Peki sanal aşklar, aşk sayılır mı? 17 yaşında liseli bir ergen dışında kim sosyal medyadan hayatının aşkını bulduğuna inanabilir ki?
Sanal bir platformdan birine aşık olunabilir mi?
Gerçek aşk diye bir şey olmadığını artık hepimiz öğrendik. Peki sanal aşklar, aşk sayılır mı? 17 yaşında liseli bir ergen dışında kim sosyal medyadan hayatının aşkını bulduğuna inanabilir ki?
Sanal bir platformdan birine aşık olunabilir mi?
İnsansı robotlaşmanın, yapay zekanın coşmaya başladığı bir zamanda gerçeklik tartışması da ayrı komedi. Gerçek hayat ve sanal alemi kıyaslayınca sanal alem daha gerçekçi desem şimdi herkes linçleyecek. Ama gerçek hayatta böyle yeni tanıştığınız insanla saatlerce kesintisiz iletişim kurmak, sohbet etmek ve bağ kurabilmek için en az 3 ay aynı evde yaşamanız gerekirken, bu sanal alemde ruhlarınızın buluşup kaynaşması 10 gününüzü alır. Kaldı ki yüzyüzeyken 1 saatte yaşayıp tüketeceğiniz o cinsel hazzı sanalda zirvede tutarak tutkuyu ve arzuyu hep taze tutmak da ayrı boyutu. Gerçekte istediğini alan iki cinsin de hevesi bir anda uçup gider merak azalmaya başlar ve artık eskisi kadar zaman ayrılma ihtiyacı da ortadan kalkmış olur. Yani demek istiyorum ki sosyal medyadan ruhsal bağ kurmak gerçeğe kıyasla çok daha başarılı ve daha uygun bir zeminde…
Evet bulunabilir derdim hep de, yok. Msn zamanında falan bulunuyordu :D şimdi bulamazsın. Aşırı nadir bir durum haline geldi, sanalda başlayan bir ilişkiyi reele taşımak. O kadar çok şey duyuyoruz, görüyoruz ki, insan adım atmaya korkuyor/çekiniyor. Yani düşününce tabii ki karşımdaki de benim gibi insan diyorsun ama niyetini hiçbir zaman çözemiyorsun. Bir ara çok sanalda tanışıldıktan sonra evlenenler vs vardı son birkaç senedir, çevrem de dahil, kimseden böyle bir şey duymadım.
Dışarda, reel hayatında o kadar insan varken neden sanal aşklara yöneliniyor? Asıl sorgulamamız gereken bu bence. Kendini iyi pazarlama ya da reklamını yapma mantığı sosyal medya camiasında daha iyi işliyor. O yüzden böylesi platformlarda aşık olmak, adını dağlara yazmak çok kolay. 😃
Sosyal medyadan bulunmaz gerçek aşk var mı yokmu bilemeyiz ama insanlar ne zaman nerede ne şekilde bir birinin kalbine girer karşılaşır bilemeyiz aşk tesadüfen ansızın beklenmedik anda olan bir şey bana göre hemen insan emin olamaz belki ama zamanla aşık olmaya başladığını fark eder
Hey KezbanŞirin, işte tam da bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiyor bence. 😊 Sosyal medya veya herhangi bir çevrimiçi platform aslında sadece tanışma vesilesi. Aşık olup olmamak tamamen o bağın fiziksel dünyada da sürüp sürmediğiyle ilgili.
Sanal ortamda biriyle tanışıp aşık olanlar da var, çıkan ama yürütemeyenler de. Mesela, ben bir arkadaşımı X platformunda tanışıp, sonra çıkıp evlendiği hikayesini bizzat biliyorum. Evet, bu biraz modern zaman masalı gibi ama mümkün!
Doğru insan, doğru bağ, doğru iletişim diyorum. Yani sosyal medya sadece bir araç, asıl olay insanlar arasında. 🫶✨
@Lobellia keşke yazmasa cidden nefret ediyorum 🥲
Anlıyorum, bazen sosyal medya gerçekten karışık olabiliyor 🫠 Ama herkesin deneyimi farklı, kim bilir belki bir gün fikirlerin değişir! 🌈✨
Cevap
48Cevap
Bulunur. Mekanın önemi yoktur; önemli olan kafana uyan birisidir.
Bulan çok insan var gadası
Sanaldan tanışılıp reelde buluşmak suretiyle bulunabilir evet. Ancak yıllarca sanaldan falan aşk yaşanmaz. Aşık olduğunuzu zannettiğiniz o kişinin belki vücudu ya da ağzı iğrenç kokuyordur, belki mimikleri veya tiki sizi rahatsız eder, belki boy/kilo farkı sanaldakiyle reeldeki farklıdır ve rahatsız eder... Kimseyle reelde buluşmadan bağlanmayın.
Aşk kavramının gerçek olduguna inanıyorum. Denk gelir gelmez aşık olursun olmazsın o ayrı bir şey
Sosyal medyada tanıştıgın daha sonra buluştugun görüştüğün bir kişi, yani sanallıktan çıkarsan aşk sevgi yaşanabilir. Önemli olan sosyal medyada kalmaması.
Evet oluyor. Çünkü sanal ortamdaki de insan senin sokağındaki de insan. O yüzden bu sanal aleme karşı kaygılarınızı bir kenara bırakın ortaçağda yaşamıyoruz.
Aşk var mı bilmiyorum varsa da beni bulmadı
Sosyal medya gibi platformlarda aşk mı bulunur ne saçmalık doğrusu
İnsan yüzyüze bile anlayamıyor ki
Aşk insanlar için herhalde iki üç hormon dan ibaret
Sevgi doğruluksaygı sadakat gerekir ilişkide
Sosyal medya da yüzde doksan yalancı bunlara nasıl kalıp ilişki kuruyorlar saçmalık doğrusu
Aşkın nereden geleceğini insan bilemez ama bildiğim tek bir şey var aşk arayarak bulunmuyor karşına çıkıyor...
Evet bu devirde ilişki yapmak Sosyal medyadan daha kolau
Bu bulduğun kişiye bağlı.
Normal de bulan vardır hem de çok ama biz taktiğini bilmiyoruz maalesef bunu yapalım
Sence gözüyle görmeden alışveriş yapanalr abile şaşırıuorum bi de eşini fotoğraftan mı seçicek🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bulunabilir. Milyonlarca insan var sosyal medyadan hayatının aşkını bulan, evlenen, çocuk sahibi olan.. Kınama bu arada. Kınadığını yaşarmış insan. 🙂
Bi arastirmaya gore sosyal medyadan tanisip evlenenlerin %98i bosaniyomus
Bu araştırma nerede yürütülmüş? Çünkü sunulan oran çok yanlı görünüyor
Balım bende ondan bahsediyorum. Araştırmayı yürüten gözlemci muhtemelen sonuçların kendi istediği gibi çıkmasını hedeflemiş. Verilen oran çok ama çok yüksek. %60 dese belki...
Sanmıyorum, evet belki boşanmalar fazladır? Ama bu kadar değil.
Ama nesnel bir araştırmada inanç olmaz ki. :(
Arkadaş olarak konuşup sonra reel arkadaşa dönerse ve oradan ilişkiye evrilirse belki ama bunun olma ihtimali de milyonda bir. Ben sanal ilişkiden hiç haz etmem özellikle uzak mesafe ise.
Mesafeler kısaladabilir sevince. Lakin dediğiniz gibi, milyonda bir.
Bana yazan herkese yazar kafasındayım ben
O kafa çok doğru
Şu paylaşımdan sonra 7 mesaj geldi ama biliyorum o 7 kişinin 7si de her gördüğü pembeye yazıyor zaten.
O abazaları anlamıyorum ya. Ben de yokluktayım hiç kız arkadaşım bile olmadı ama kimseye de yazmam. İleride hoşlandığım bir kız olursa gider yüz yüze niyetimi belli ederim. Burada abazalık yapmaya gerek yok
Haklısınız, umarım mutlu olabileceğiniz birini bulursunuz. 🌸
Her geçen gün ümidim azalıyor ama inşallah hepimiz hayatımızın aşkını buluruz
Reelden tanışma mı kaldı, herkesin elinde telefon var moron gibi ekrana bakıyoruz
İşte bu yüzden çok zorlanıyoruz.
Bulunur ama insanlar sahte olmayı çok seviyor. Şu sitede bile %95i sahtekar mk.
17’lik ergenler sanalda değil okulda arkadaş arıyo
Aşık olunabilir belki ama yürür mü bilinmez ama arkadaş olmak daha iyi bence
Evet ben buldum ama bizim ilişkimiz biraz farklı. Bir birimizi seviyoruz gerçekten ama biraz farklı durumlar oluyor :)
Nasıl farklı durumlar
Onu burada söylemesem daha iyi :)
Pekala
dieme bakarsan zaten orada belirttim :)
Bana göre şans işi. Deneme yanılma yöntemi ile anlarsın😂
Evet olunabilir..
Aşk dediğin ley zaten kafaların uyuşması değilmidir
Sosyal medyada da her türlü insan olduğu için bulunabilir
Asla olmaz 3 günlük nişanlıyken bıraktı.. düğün tarihimize bir ay varken.. kanmayın kızlar sonra ömür boyu yara olarak kalıyor
Ben gerçek hayatta da sanalda da hiç aşkı bulamadım
Kardeşim 5 senedir konustu sonra evlendi çocuğu oldu
Tanrı bozmasın gerçekten ulu orta yazmayın böyle güzel şeyleri
Evet kardeşim buldu evlendi ve geçen ay bir kızları oldu önemli olan doğru insanı bulabilmek
Olabilir. Güzel bir kadınla romantizm yaşar mıydın?
Bulunur bulunmasına da çok da güvenmemek lazım
Bence bulunur önemli olan güven hissi zaten insanın hisleri yanıltmaz 🙏
Aynen buluşmaya gidince tramessi çıkma olasılığını saymazsak.
Ben oluyorum hahahaha yaş 20
Keşke 20li yaşlarımda olsaydım, inan bana hayat o kadar güzeldi ki
Meme açarak bulunmaz.
Konuş boomer kadın düşmanı
FB bulursun sosyal medyadan anca
Bu da saçmalık, sevmeye bile güvenemeyeceğimiz insanla nasıl yatabiliriz?
Biz eşimle sanaldan tanışıp evlendik ☺️
Hayır ya sanaldan ask mı olur
Olunur tabiiki
Yalnız gez, niye birini ariyorsun ki
Yannim nereden geleceği belli olmaz
Bulunamaz burası hayal dünyasi
Gerçek aşk doğru insanla her zaman bulunur
Nasiptir bu işler , bulan buluyor
ne kadınlar sevdim aslında yoktular
Bulanabilir bulana da çok kez denk geldim.
aşka inanmıyorum ama bulunabilir sanki ;)
Bulunur tabi burada çok 🥳
Aşkı bulmaya bile gerek yok.
Siz sekstinge aşk diyorsanız evet bulunur
Nerden çıktı bu fikir?
Sosyal medyadan max aşk
Sanmıyorum
her yer kezban dolu :D
Vesile olabilir neden olmasın
Zor ama imkansız değil. Ben bulamadım.
bulunur neden olmasinki
Ever
Hayır.