Sosyal medya da ortaya çıkan modern dilencilik?

Artık internette ödediğin para yetmiyormuş gibi uygulamalar ve siteler en basit şeyleri bile premium diyerek paralı yapmış durumda dizi film izlemek istediğin şarkıyı seçmek dinlemek oyun oynamak chatgpt de sınırsız konuşup fotoğraf göndermek bile para youtube eskiden ücretsiz olan özellikleri kısıtlayıp şimdi para istiyor her şey paraya bağlanmış insanlar hangi birine para yetirebilsin çalışmayanın parası yok çalışanın zamanı yok artık insanın kendi değeri geri planda insan hariç her şey daha değerli daha pahalı vede bizden çok daha zengin olan youtuber lar fenomenler bile para istiyor resmen sosyal medya dilencileri ortaya çıktı işin tuhaf kısmı onlardan daha fakir olmasına rağmen o parayı veren insanlar var insanlar baya enayi gibi davranıyor onlara para gerekiyorsa bize daha fazla gerekiyor sanki senden benden fakirlermiş gibi eskiden sokakta dilenenlerle dalga geçerlerdi küçümserlerdi şimdi sosyal medyada dilenenler çıktı birisi de bana para versin o zaman zaten izlenmeden reklamdan kazanıyorlar birde ekstra para peşindeler doyumsuzlar sen de ben de olmayan paraya göz dikmişler insanlar bir şeylere para ödeyerek kendini değerli hissetmek istiyor bir de o isteyenlerin bazıları 100 TL den ne olacak ki diyor o100 TL yi her ay biriktirsen 1 2 yılda baya birikmiş olur işe yarar bir zaman sonra 100 TL den ne olacaksa madem öyle o bana 100 TL versin 100 TL yi beğenmiyorsa neden istiyorlar

Sosyal medya da ortaya çıkan modern dilencilik?