İşinizi profesyonele mi emanet ederdiniz ve nasıl emin olurdunuz? Ai yazılımcıların işini elinden alır mı?

Yaklaşık 10 yıldan fazladır mobil uygulama geliştirme işleriyle uğraşıyorum. Tasarımından koduna kadar her aşamasında yer alıyorum.
Uygulamaların hem görünüşüne hem de performansına önem veririm. Tasarım formatları, font boyutları, responsive yapı, tema ve renk uyumu gibi detaylarla özellikle ilgilenirim.

Genelde tasarımları Figma veya Adobe XD üzerinden alıp Flutter, React Native ya da Swift/Android tarafına uygun şekilde uyarlarım. Yazılım tarafında düzenli, okunabilir ve ölçeklenebilir kod yazmayı ön planda tutarım.
State management, API entegrasyonu, veri önbellekleme gibi konularda da deneyimliyim.

Ayrıca uygulamaların farklı ekran boyutlarında düzgün çalışması, yazıların orantılı görünmesi ve kullanıcı deneyiminin akıcı olması için responsive tasarım, font scaling, performans optimizasyonu gibi konulara dikkat ederim.

Bu nedenle ai işimizi elimizden alabileceğini düşünmüyorum o daha çok yardımcı pilot gibi rutin ve temel işleri eskiden junior geliştiricilere verirdik şimdi ai kullanarak yazılımı yönlendirip son kullanıcı da en iyi deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.

Fakat maalesef ai yeni geliştiricilere alanı dar etti, Allah yardımcıları olsun..

İşinizi profesyonele mi emanet ederdiniz ve nasıl emin olurdunuz? Ai yazılımcıların işini elinden alır mı?