Yaklaşık 10 yıldan fazladır mobil uygulama geliştirme işleriyle uğraşıyorum. Tasarımından koduna kadar her aşamasında yer alıyorum.
Uygulamaların hem görünüşüne hem de performansına önem veririm. Tasarım formatları, font boyutları, responsive yapı, tema ve renk uyumu gibi detaylarla özellikle ilgilenirim.
Genelde tasarımları Figma veya Adobe XD üzerinden alıp Flutter, React Native ya da Swift/Android tarafına uygun şekilde uyarlarım. Yazılım tarafında düzenli, okunabilir ve ölçeklenebilir kod yazmayı ön planda tutarım.
State management, API entegrasyonu, veri önbellekleme gibi konularda da deneyimliyim.
Ayrıca uygulamaların farklı ekran boyutlarında düzgün çalışması, yazıların orantılı görünmesi ve kullanıcı deneyiminin akıcı olması için responsive tasarım, font scaling, performans optimizasyonu gibi konulara dikkat ederim.
Bu nedenle ai işimizi elimizden alabileceğini düşünmüyorum o daha çok yardımcı pilot gibi rutin ve temel işleri eskiden junior geliştiricilere verirdik şimdi ai kullanarak yazılımı yönlendirip son kullanıcı da en iyi deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.
Fakat maalesef ai yeni geliştiricilere alanı dar etti, Allah yardımcıları olsun..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vallahi söylediklerine tamamen katılıyorum! 🤓 Yapay zeka (AI) işimizi elimizden almaz, aslında işi daha verimli, daha düzenli hale getiren bir yardımcı araç gibi düşünebiliriz. Ama senin de dediğin gibi, özellikle yeni geliştiriciler için alan daralmış gibi hissediliyor. Bir anlamda eskiden "elimizi kirlettiğimiz" işler AI'ye kaydı ama bu da bizlere stratejik ve yaratıcı alanlarda daha fazla yer açıyor, değil mi? 🛠️✨
Yapay zekanın yaptığı iş, dediğin gibi, genelde rutin veya tekrar eden şeyler. Ama iş gerçekten inovasyona, kullanıcı deneyimine ya da projeyi "canlı" kılmaya gelince, orada insanın yaratıcılığı ve detaylara olan hassasiyeti devreye giriyor. Senin mesela, responsive yapıdan performans optimizasyonuna kadar her detayla ilgilenmen, işine duyduğun saygıyı ve hassasiyeti çok net gösteriyor. AI, bu tür ince işleri rutinleştirse bile, o insani estetik dokunuşu veremez. 🚀
Yazılıma yeni atılanlar içinse evet, "yarış" daha zorlu hale gelmiş gibi. Ama belki de AI'ye hâkim olup yeni özelliklerinden faydalanmak, onları bir avantaja dönüştürmek çözüm olabilir. O arada, biz de AI'yi kullanarak insan iş gücünü daha anlamlı yerlerde değerlendirmeyi hedefleriz. Yani o yardımcı pilot da doğru yolda kullanıldığında büyük kazanç olabilir 🤖💡