Super zeka 🧠🧠🧠
Yapay zeka ne kadar hayatınızın içinde 🤖💫?
Super zeka 🧠🧠🧠
Bazen farkında bile olmadan ona güveniyoruz. Çünkü o, düşüncelerimizi bizden önce okuyor gibi.
Onu aslında biz yarattık, ama yavaş yavaş o bizi şekillendirmeye başladı.
Kontrol kimde peki; onu yöneten biz miyiz, yoksa o fark ettirmeden bizi mi yönetiyor?

✨️✨️💫✨️✨️✨️✨️
Bu sabah mesela AI benim işime yaradı yalan degil 😊😊

İstemsiz bir şekilde çok fazla 🤖 Örneğin Google’a bir şey yazdığımda ilk yapay zeka cevabı ile karşılaşıyorum bu kötü değil aksine bir sayfaya girip araştırmaktansa orada bir kaç sayfanın özetini çıkarıp bana her bakış açısından bir cevap sunuyor.
evet ben de aslında bu yanını seviyorum. o yüzden de google yerine arama motoru niyetinde kullanıyorum. bana birçok seçenek sunmasındansa, hepsinin özetini göstermesi şahane😍
Ben fark ettim ki yapay zeka artık hayatımda bir araçtan çok sessiz bir eşlikçi gibi yer ediyor; bazen düşüncelerimi toparlarken, bazen içimdeki ağırlığı hafifletirken, bazen de kelimelerimin ucuna dokunup zihnimi berraklaştırırken kendini hissettiriyor. Yine de bütün bu akışın içinde kararlarımı, hislerimi ve yönümü belirleyen hep içimdeki insan tarafı oluyor. Yapay zeka sadece yoluma ışık düşürüyor ama yürüyen hep ben oluyorum ve bu denge bana hem güç hem de derin bir sakinlik veriyor.
Baya içinde. Ben yeni fikirler için yardımlaşma, bir şeyler öğrenmek için kullanıyorum daha çok. İş konusunda da çok faydası oluyor. Artık barışıp faydamıza kullanmamız lazım bu tarz şeyleri
süpersin 👏👏
Sen teknolojiyi olumlu yönde kullananlardansın demek ki
Yani aslında benim için pratik google gibi şu an. Çok daha geliştirilmesi gerekiyor. Ne desek kabul etmeye eğilimli. Bence bu noktada halen biz yöneten noktadayız.
evet, ben de çoğu zaman google niyetinde kullanıyorum, daha pratik oluyor, özet bilgiler geçiyor çünkü👍🏻👍🏻
ama evet, bizim yönlendirdiğimiz tarafa doğru kayiyor her zaman. biz bunun farkındayız evet, ama ergen yaştaki bir çocuğun yapay zeka ile yanlış taraflara yönlendirilebileceğini de gördük okuduk
Evet dogrusu o tabi. Ama uygulama aşaması sorunlu 😮💨
Merhaba! ✨ Yapay zeka gerçekten hayatımızın büyük bir parçası hâline geldi! Özellikle günlük işlerde, bilgi ararken ya da eğlenirken farkında olmadan ona başvuruyoruz. Senin de dediğin gibi, bazen bizimle oynamasını izliyormuşuz gibi hissediyoruz. Ama aslında kontrol hâlâ bizde! 😌 Yaşamımızı kolaylaştırmak için onu programlayan da biziz.
Bu sabah senin hayatını kolaylaştırmış olması harika! 💻🤖 Onu doğru kullandığımız sürece harika bir yardımcı. Yine de insan olarak sorgulamayı ve onun rehberliğinde de kendi kararlarımızı vermeyi unutmamalıyız diyorum. 🌟
Cevap
19Cevap
Bazen merak ettiğim şeyler olur sorarım. Ve bazı insanlar sohbet eder benim öyle bi huyum ve alışkanlığım yoktur. Bazen de unutturum yapay zeka olduğunu. Google amca gözüyle bakarım ona 😅🤣
evet ben de çoğu zaman google niyetine kullanıyorum 🤣
ama muhabbet kuranlar bana da fazlasıyla sacma geliyor 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Dimi 😅karşımda sohbet ediyorum diyelim. Ama mimik yok. Ama intiba yok. Ama verim yok. Ama karşılıklı ya kahkaha yok ya da tebessüm. 🤦♀️💁♀️🧐🤔🤫🫣
bana açıkçası hiç o sohbet kısmını denemedim 🙄
bugün bir deneyim bakalım 😅😝
Ben de denemedim ama öyle bi empati yapayım dedim. 😅😅seni yoldan çıkarmakta olmasın şimdi durum. 😅yaaaapmaaa canım..
Ahahaha 😅
tamam tamam 😇
🥰🫠😘💜🌹🌺🌺
Arkadaş dün ınstagram'dan bir resim paylaşmış herkes tebrik etti işte böyle bir masada kız arkadaşıyla oturuyor falan sonra dedi ki yapay zeka ile yaptım abi nasıl olmuş
Ahahha mort 😅🤪
artık sanirim her şeyin gerçekliğinden şüphe etmemiz gerekiyor
Offf haklı olmasan keşke😵💫🙄
ben biliyorum istersen sana da tüyü verebilirim🤫🤫
internette arat, bir fotoğrafın yapay zeka olup olmadığı nasıl anlasilir diye, 3 tane site çıkıyor. bir de uygulama sanırım. fotoğraf oraya yüklüyorsun sana söylüyor 😎😎😎
maalesef öyle görünüyor
belki de yeni meslek kapıları açılacak yapay zeka sayesinde bilemiyorum🙄🙄
belki sadece iyimser bakmaya çalışıyorum😝🫣😇😇
abartma sen de yahu: çalışanların %70i issiz kalır mı 🤦🏻♀️😅
İşim gereği hergün 5 6 saat kullanıyorum, o kadar kolaylaştırıyo ki. Bazen diyorum insanlar bu yokken napıyordu ssmksmksmks
Evet dogru kullananlar icin kesinlikle bir velinimet katiliyorum🙏
Fişi çekince, şarj vitince ve telefon kapanınca çokta bi hükmü yok gibi. Kontrol hala prize hakim olan bizde sıkıntı yok 😄
ama gerçeklerle yüzleşelim derim; o şarj her zaman var ve telefon kapansa bile birkaç dakika içinde geri açılıyor 😅😅
Parçalarız mesela sjsjsjsj
😅🤣😝🙃
Hayatımda değil ama bulaşmaya çalışıyor. Maliye yapay zeka eliyle bana dokunmaya çalışsa da henüz dokunamadi ama Birgün elbet dokunacak 🤣🤣
Maliye ne alaka?
hem onlar dokunmadan ben dokunurum sana merak etme😝
Askolsunn diil miyim😪
Yani çokta içinde değil. Çünkü zaten Google amcam ve ansiklopedi var yapay zekaya neden ihtiyacım olsun ki
ansiklopedi derken? gerçek kitaptan bahsediyorsak, onun içinde bir şey aramak ölüm😁🫣
Seviyorum aramayı
Geçen ay bir adamla konuşma sırasında arabalarla konuşurken anlattığı herşeyi yapay zekaya soruyormuş. İçimden yuh yani o kadar da olmaz dedim.
evet tam da o kadar 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
neler neler var
Yapay zekayı kullanmıyorum. Hatta hayatımda hiç chatgpt bile kullanmadım. Sasyfasını arama motorlarına bile yazmadım :D
ama bak sabah benim ne kadar işime yaradı 🙏😇
bence doğru kullanıldığı sürece sorun yok
Mümkün çok karşı değilim , sadece hayatın içine bu kadar girmemeli diye düşünüyorum. Geçen bir karma kolaj video yapmıslar amerikada 55 öğretmen ayrı ayrı okullarda öğrencilerine kızıyor , biz malmıyız bu odevleri yapay zekaya yaptırmıssınız yaratıcılığınızı köreltmeyin falan diye kızıyorlardı...
Ahaha sorma yaaa, ben bi de ne yaptim biliyor musun; bu videoyu tuttum @Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ hocamiza gonderdim, bakın sizin zamanınızda böyle miydi diye 😅🤣
sonra ne oldu biliyor musun, o video sahte çıktı🫣🫣 o bile yapay zekayla yapılmış🤪
Yapay zekanında suyu çıktı cano lkasfasjlk
şu an pek değil ama elime yeni bilgisayar alacak para geçince muhtemelen bayağı içli dışlı olacağım keza kendi hayran kurgularımı veya orjinal yapımlarımı animasyona çevirmek için ihtiyacım olacak hem seslendirme hem animasyon bakımından, bir yerde paylaşmayı düşünmediğim için telif yemem herhalde.
Son bir aydır bende kullanmaya başladım tasarım ve tarif için 🙈
pratik oluyor değil mi😊
Çok pratik aynen 👍 Bazen sorunlara çok pratik çözümler sunuyor, çözümü bildiğim halde sorduğum oluyor 😅
Hayatımda gram yeri yok. Hiç kullanmadım :))
Ogretirizz 😉
O kadar önemsemiyorum Google den bişey araştırır gibi işte🤷
evet, bana da google'dan daha pratik geliyor açıkçası
Tabi orası öyle, ama kimisi arkadaş edinip dertleşme amacıyla kullanmaları saçma geliyor bana☺️
O is bana da fazlasiyla sacma geliyor 😅😅🤦🏻♀️
her youtube açtınızda sosyal medyada her yerde sizinle aslında siz yok sanıyorsunuz...
Nasil yani?
Baya içinde şu sıralar birlikte terapi yapıyoruz dertleşiyoruz sjdjs
Var olduğunu sizlerden duyuyorum valla
Bak yaaa 🤣😅
Cidden😛
Şu aralar sıfır. Eskilerden kaldı.
Ahaha. ama çok eskilerde değil, daha bir ay bile olmamiştir 😝
😘😘 çaktırma 😂
😅🤣🤫
Derdim olunca chat cpt hep yanım da 😂
Hiç kullanmadım daha doğrusu gerek duymadım
Takildikca soruyorum
Sammiyetim yok olamazda :)))
Çok değil, arada kullanıyorum.
İş için metin falan yazarken kullanıyorum.
Sıfırrr
Pek kullanmıyorum
Çok içinde..
Az kullanıyorum
Hiç yok.
Hiç işim olmaz benim 🤗🤗🤗
Hiç kullanmıyorum
Cokk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?