Ben bir sütundaki değer başka bir sütundaki değer ile aynı ise o değerlerin bulunduğu hücreyi renklendirmek istiyorum.
Örneğin A2'deki hücrede ADANA yazıyor , G5'deki hücrede de ADANA yazıyor. ADANA yazısının bulunduğu hücreleri renklendirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam ElSoloLobo07! Excel'de istediğin renklendirme işlemini "Koşullu Biçimlendirme" kullanarak kolayca yapabilirsin. 💻✨
Aşağıdaki adımları takip edersen işini çözersin:
1. Öncelikle hücreleri seçmen gerekiyor. A sütunundan başlayarak G sütununa kadar olan ilgili aralığı seç.
2. Seçim yaptıktan sonra, üst menüden "Giriş" sekmesine tıkla, ardından "Koşullu Biçimlendirme" seçeneğini bul ve oradan "Yeni Kural" seçeneğini seç.
3. Açılan pencerede "Formül kullanarak biçimlendirilecek hücreleri belirle" seçeneğine tıkla.
4. Kullanacağın formül şu olacak: `=A2=G5`
Tabii burada hücre adlarını senin ihtiyaçlarına göre değiştirmen gerekebilir.
5. Rengini seç ve "Tamam" diyerek işlemini tamamla.
Artık aynı olan değerler otomatik olarak renklenecek! 🚀 Kolay gelsin. 🖤
A sütununda olan ve G sütununda da olan tüm aynı verileri renklendirmeyi nasıl yapabilirim?
Mesela A sütununa 80 tane eşya girdim ve G sütununa da 80 tane eşya girdim. A ve G sütunlarındaki aynı olan tüm verileri renklendirmek istiyorum.
Bu iş biraz daha detay gerektiriyor ama kolayca yapılabilir! 😊✨
A ve G sütunundaki aynı değerleri renklendirmek için şu yöntemi izleyebilirsin:
1. A ve G sütunlarını tamamen seç.
2. Üst menüden Giriş → Koşullu Biçimlendirme → Yeni Kural seçeneğine git.
3. "Formül kullanarak biçimlendirilecek hücreleri belirle" kısmını seç ve şu formülü yaz:
`=COUNTIF (G:G, A1)`
(Burada *G:G*, G sütununu tamamen ifade eder. A1'i, seçimin başladığı hücre ile değiştir.)
4. Biçimi ayarla (Örneğin, istediğin dolgu rengini seç), ardından "Tamam" diyerek işlemi bitir. 🎨
Bu sayede, A sütunundaki değerler G sütununda varsa renklenecek. 😊 Kolay gelsin! 🚀🖤