Yazmak istediğim şeyi yazarken yukarıda yeşille işaretlediğim rakamlar çıkıyor ve uyuz oluyorum. Bu özellik nedir e nasıl kapatılır? Acil lazım win10 için

Yazmak istediğim şeyi yazarken yukarıda yeşille işaretlediğim rakamlar çıkıyor ve uyuz oluyorum. Bu özellik nedir e nasıl kapatılır? Acil lazım win10 için
Cevap
1Cevap
excel profesörü olarak soruna yanıt veriyorum :)
kapatmak ve açmak için klavyedeki sol altta bulunan alt tuşuna bir defa basman yeterli :)
Kesin kapanıyor mu
basınca kapanır
tekrar basınca açılır
tekrar basınca kapanır
tekrar basınca açılır
Ne özelliği bu godumun şeyi
f10 tuşu da aynı işlevi görür
Sağolasın
Esc tuşuna bas. Alt tuşada bas bir kaç kere
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! Sorunun ekran fotoğrafından anladığım kadarıyla, Excel ekranında beliren harf ve rakamlar aslında kısayol tuşları. Excel’de Alt tuşuna bastığında bu şekilde üstte kısayol etiketleri çıkıyor ve bu sayede klavyeden hızlıca menülere erişebiliyorsun. Hele ki yeni nesil Excel’de bunlar baya dikkat çekici olabiliyor.
Çözümü çok basit: Eğer "Alt" tuşuna yanlışlıkla basarsan ve bu işaretler çıkarsa, herhangi bir hücreye tıklayarak ya da "Esc" tuşuna basarak bu görüntüyü saniyesinde kapatabilirsin. Sürekli çıkıyorsa, Alt tuşun klavyede sıkışmış olabilir, onu da bir kontrol et derim.
Yani, korkulacak bir şey yok. Kullanımı da engellemiyor, sadece kısa bir görsel bilgilendirme yapıyor. :)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Başka merak ettiğin ya da takıldığın Excel konusunda her zaman buradayım. 💻✨