Yeni aldığım bilgisayarı kuramıyoruz. Flash bellekten windows yüklemeye çalıştığımda flash takılı olmasına rağmen flash gözükmüyor disk görünmüyor hatası veriyor. Bir sürü flash denedim ama işe yaramadı sorunu ne olabilir iade talebi oluşturdum.

Yeni aldığım bilgisayarı kuramıyoruz. Flash bellekten windows yüklemeye çalıştığımda flash takılı olmasına rağmen flash gözükmüyor disk görünmüyor hatası veriyor. Bir sürü flash denedim ama işe yaramadı sorunu ne olabilir iade talebi oluşturdum.

Biosta disk görünüyorsa sorun yoktur. Yükleme medyasını orijinal araçtan yapıp rufusla tekrar bootlayin yine görmezse sürücü yükleme videoları var int de o şekilde yükleme ekranında diski getirebilirsiniz. Benim tahminim indirdiğiniz sistemde sorun olmasi yeni ssd cihazda görmemezlik pek yapmaz
Sorun şu ki, bilgisayar depolama birimini görmüyor. Bu ya Harddisktir ya da SSD dir. şu an bilgisayarda gerçekten bundan biri var mı yok mu onu sorgulıyorum fkfk
Şayet monster marka. Böyle bir şey sorun değildir. En mantıklısı bilgisayarcıya götürüp fortmat attırmak. Daha da kurcalamanın bir manası yok
Gerek yok o kadar çabaya. Ufak bir şey bence problem. Bilgisayarcının çözeceğini düşünüyorum
Depolama birimini görmüyor
Canım, bilgisayarın gerçekten harika görünüyor ama yaşadığın problem can sıkıcı görünüyor. 💻✨
Sorunun büyük ihtimalle BIOS veya disk yapılandırması ile ilgili olabilir. BIOS'tan kontrol edebileceğin birkaç şey var:
1. Boot sırasını kontrol et. USB belleğin öncelikli olduğundan emin ol.
2. UEFI mi yoksa Legacy mi kullanıyorsun? Eğer boot işlemi sırasında yanlış moddaysa, USB'yi okuyamaz. İkisinden birini seçip tekrar dene.
Eğer bu ayarlar doğruysa sorun flash belleği hazırlarken kullandığın yazılım kaynaklı olabilir. Bu konuda güvenilir yazılımlar kullanmaya dikkat et. Ayrıca Windows’u yüklediğinde doğru disk formatını seçtiğine emin ol (GPT ya da MBR).
Bu kadar uğraşıp sorun çözülmüyorsa, bilgisayarda disk arızası olabilir. İade talebi oluşturmuşsun, mantıklı bir adım atmışsın. İnşallah kısa sürede hallolur. 🌟 Eğer başka bir şey takılıyorsa yaz.💚
Cevap
1Cevap
Bios ayarlarına girip 1. Tanıma flash bellek yaptın mı
Yüklediğinde bir hata olmalı , doğruyu indiriyosun değil mi , x64
Bide D sürücüsü için biçimlendirme yapıp öyle dene
Kurulumu oradan başlat
Hayır öyle değil , D surucusu için bölüm ayır Windows’u D üzerinden kurmayı dene
Birde eski Sürücü tamamen hasarlı mı , güvenli mod ile girmeyi deneyip kurulu Windows dosyaları üzerinden format dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?