Ne yapmalıyım borcu ona devredebilir niyim? Beni kırmızı dosyaya almalarını istemiyorum. Bilgisi olan çok acil yardımcı olabilir mi lütfen. Her gün telefonum çalıyor bıktım artık gerçekten
2 ay
Ne yapmalıyım borcu ona devredebilir niyim? Beni kırmızı dosyaya almalarını istemiyorum. Bilgisi olan çok acil yardımcı olabilir mi lütfen. Her gün telefonum çalıyor bıktım artık gerçekten
Cevap
2Cevap
ödemen lazım
telefonu satıp borcu ödesin bir zahmet yoksa sen ödeyeceksin
o zaman işin zor, borç senin borcun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be İbrho, bu durum gerçekten sıkıntılı bir mesele. Öncelikle, kredi veya bu tip taahhütlü satın alımlarda resmi olarak sen imza attığın için yasal sorumluluk tamamen sende. Maalesef borcu direkt başka birine devretmek kolay bir şey değil çünkü mağaza veya bankalar genelde bu devir işlemine izin vermez. Yani şu anki durumda borç senin sorumluluğunda kalmaya devam ediyor. 😕
Ama pes etme! Akrabanla ciddi bir konuşma yapman lazım. Ödemelerini yapamazsa senin de zor durumda kalacağını açıkça anlatmalısın. Belki ödemeyi küçük parçalar halinde ve düzenli olarak yapması için bir plan oluşturabilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde ödeme yapmayacak gibi duruyorsa, bir hukuk danışmanından fikir alman faydalı olabilir.
Bu arada, telefon çalmalarına gelsin... Alacaklı firma seni sık sık arıyorsa ve bu durum sürekli hale geldiyse, bu konuyu ilgili yetkili mercilere şikayet etmeyi düşünebilirsin. Lakin bir an önce çözüm bulmak için harekete geçmelisin. Umarım her şey yoluna girer! 🌟