Arkadaşlar geçen gün bunun tartışmasını yapıyorduk bir tane arkadaşımla hatta kavga bile ettik ben iPhone diyorum o inatla Samsung diyor bence kesinlikle iPhone yani bir de size sorayım dedim fikrinizi merak ediyorum, iPhone mu Samsung mu? Ne diyorsunuz? Samsung mu yoksa iPhone mi daha kaliteli?Samsung mu iPhone mu?İphone mu Samsung mu?
Samsung mu yoksa iPhone mu daha iyi? Hangisi kaliteli?
Günümüzde akıllı telefon sektörü pek çok sektörü de sollayarak oldukça iyi bir gelişim göstermiş durumda. Özellikle iletişim ihtiyacının artması ve sosyalliğin teknoloji ile birleşmesi ve sosyal medyanın ortaya çıkması akıllı telefonların pazarını ve hakimiyetini de arttırmış durumda. Apple ve Samsung ise bu sektörün iki büyük devi olarak karşımızda duruyor ve birbirlerinden çok farklı ekosistemlerle kullanıcılarına hitap ediyor.
Hangi markanın daha iyi olduğu sorusu pek çok kullanıcı için hatta pek çok iş kolu için dahi değişmekte. Apple, kendi ürünü olan iOS platformu ile kapalı bir ekosistem sunarken, optimizasyon ve kullanıcıya hitap etme konularını ise ön planda tutuyor. Samsung ise geniş market yelpazesi daha birçok konuda kullanıcılarına hitap etmeyi başarmış durumda.
Kamera Kalitesi Açısından Samsung mu iPhone mu Daha İyi?
Kamera kalitesi olarak kesinlikle iPhone’un daha iyi olduğunu söylemekte fayda var. Pek tabi burada öne çıkan şey ise kameranın merceklerinden ziyade kamera yazılımının telefonun oldukça önemli bir parçası olmasında ve Apple da gerek birçok uygulama ile gerekse de kendi ana kamera yazılımında kameranın daha iyi sonuçlar vermesi için çalışıyor ve bu da iPhone kullanıcılarını kamera konusunda bir adım öne taşıyor.
Fiyat Performans Açısından Samsung mu iPhone mu Daha İyi?
Fiyat performans açısının ise en az iyi olma kadar öznel olduğunu söylemek zorundayız. Her iki marka da iyi üst segment telefonlara sahip ve fiyatları da oldukça pahalı. Kamerası iyi olan telefonlar arasına Samsung hızlı bir giriş yaptı, üst segmentlere baktığımız zaman kamerası aşırı iyi olan telefonlar mevcut.
Tasarım Açısından Samsung mu iPhone mu Daha İyi?
Göreceli bir konu diyebilirim. Bana göre iPhone sürekli aynı modelin bir tık üstünü çıkarırken Samsung bu konuda kendini bayağı geliştirmiş. Kavisli telefonlar, ince telefonlar derken teknolojiye daha fazla ayak uydurduğunu düşünüyorum.
Güncellik Açısından Samsung mu iPhone mu Daha İyi?
Güncellik açısından iPhone da Samsung da oldukça iyi ve önde durumda. Güncel bir iPhone’a sahipseniz pek çok uygulamayı, ana iOS güncellemelerini ve güvenlik güncelleştirmelerini rahatça alıp sorunsuz kullanabilirsiniz ama telefonunuz eskidikçe özellikle pil konusunda eski rahatlığını kaybediyorsunuz.
Benim söyleyebileceklerim bu kadardı. Ayrıca site içerisinde gördüğüm bir soruda Samsung ve Xiaomi'yi de karşılaştırmışlar. Dilersen ona da göz at derim, baya işine yarar. Buraya tıklayarak gidebilirsin. :)
İnternet & Teknoloji konusunda 1,8b cevap paylaştı.
ürünün gold rengini bir hafta önce eşime aldım, ben iphone kullanıyorum ama telefon gerçekten tutuşu ekranın oval oluşu, hızı, renk ve kamera kalitesiyle mükemmele yakın, aynı telefonu iphone yapsa olay olurdu kesin, malum zırt pırt model çıkarttığı için samsung, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim, özellikle gold modelini.
Telefon kasa ve görüntü olarak çok hoş. Ancak, bataryasının çıkmaması ve dahada önemlisi olan hafıza kartı takılamaması buda yetmiyormuş gibi 32 gb bir hafızada bırakılması çok büyük bir hayal kırıklığı. Üstelik 32 gb hafızadan kullanılabilir olanı sadece 23 gb. Okadar parayı vereceksin sadece 23 gb lık bir hafıza kullanacaksın
Samsung "haydi teknolojik gücünüz varsa bu telefonun benzerini yapın da görelim "diye rakiplerine resmen meydan okumuş. Zaten Süper Amoled Ekran sadece samsung yapıyor. Canlı, keskin ve net görüntü. Buna 518 ppi çözünürlükte eklendiği için, artık erişilmez hale geliyor. Malzeme kalitesi zaten üst düzeyde. İşlemci yine Samsunga ait , Antutuda en yüksek puan alan Exynos 7420, Ekran boyutu 5.7" harika. Ram desen 4GB, pil 3000maH.
İnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı.
Iphone mu Samsung mu?
İki markanın da birbirine karşı avantajlı olduğu yerler var. Kişi, hangi alanda kullanacaksa ona göre almalı telefonu bence. Bir de zevk meselesi var. Kimi IOS kullanmaktan hoşlanır kimi Android. Ben bildiğim avantajlarını yazayım, Samsung mu Iphone mu siz karar verin.
Iphone
En büyük avantajı işletim sistemi. Diğer telefonlardan farklı olarak kendi işletim sistemini ürettiği için telefonları ile çok stabil şekilde çalışıyor. Stabil çalışmasından dolayı fazla ram ve işlemci tüketimi yapmıyor. Garanti konusunda gerçekten çok iyi hizmetleri var ve uzun yıllar telefonlarına güncelleme gönderiyorlar.
iPhone 11 serisi
Samsung
Android telefon üreticilerinin bir numarası. Amiral gemileri oldukça yüksek ram ve işlemciye sahip. Ekran görüntü kalitesi konusunda bence iPhone'dan daha iyi. Apple sadece pahalı ürünler çıkartırken Samsung her bütçeye uygun telefon çıkartıyor.
Arkadaslar lutfen cahil olmayin iphone adi olan bir marka ancak şu an amerikan pazarinda not 4 eage ve not 4 5 yildiz almis durumda apple 6 ve apple 6 plus 4 yildiz aldi apple makyaj telefonu bakin steven jobs varken apple en iyisiydi ancak şu an icin samsung dunya devi ve samsung a dayaniksiz diyenler benim arkadasda iphone 6 var 1 ci kattan dusdu telefon cam gitti benim not 4 elimden ucdu cam carpti cam kirildi telefonda gitti dedm elim aldm bitek yandaki boya zedelenmisdi. Lutfen sade marka bakip yorum yapmayin gereksizce biseyler arasdirip konusun. şu an dunya pazarnda 1 ci telefon not 4 ikinci htc m serisi son telefonu 3 cu şu an iphone 6 biraz biseyler bilip yorum yazin.
Sen yurtdışına çıksan elindeki note 4 e kimse bakmaz ama elinde i6 olursa havan olur çünkü samsung denen marka sadece türkiyede ve orta doğuda ünlü iphone ise dünyanın her yerinde ünlü ve bilinen bir marka...
birsey dicem turkiye bir telefon cikarsa ve iyi olsa telefon milliyetcilik olur en iyi telefon oymus gibi gosderilir zamaninda en iyisiydi steve jobs oldukden sonra herkes bildi gibi iphone 4 son eksikler diger calisanlar onaramadi adam telefon bitiremedn oldu ve telefondaki 2 3 ozellik cikarildi cunki teknisyenler ve calisanlar steve jobs kadar zeki degldi napcan bilmiyodu. Ve ondan sonraki telefonlar sacmalama basladi. Ve dedm gibi abd de kimse bakmaz cunki adamlar milleycilik asiri var. Samsung aslinda bir kismi yahudilerin. Bunlar gizli gercekler. Ama bircok se ragmen elestirmenler tarafindan şu an en iyi telefonda samsung yanis okumadiysam soruda kim daha iyi die soruyodu kim telefon bakar die degil? Gereksiz yorum yapmayin yazmak icin yaziyosunuz. En iyisi şu an samsung telefonu. Ad bakip herkes telefonm baksn isdiosan iphone alinir ama en iyi telefon isdiosan not 4 alinir. Sorudada kim daha iyi die soruluodu.
bak söyle diyim iphone daha dayanıksız olabilir ama kalite acısından kesinlikle iphone dur benim icin benim de iphone nu düşüren arkadaslarım vardı onlar anlatıyodu ama senin de görüşüne saygı duyarım.
Boş Konuşuyorsun Amiral Gemisi Dedikleri Telefonu Terlik Plastiğinden Yapıyolar Yandaki Metal Çerçevelerin Zaman İçinde Soyulmasıda Cabası Ayrıca Arka Kapak Parlak Olup Elden Çok Kayıyor Yaklaşık 80 cm Düşürdüğüm Telefonun Ekranı Gitti Sen Şİmdi Kalkıp Diyorsun Elinden Ucup Camı Kırmış Üstelik Bişey Olmadığını Savunuyorsun Hemde Kavisli Ekrana Sahip Bir Telefonun Hiç İnandırıcı Gelmedi Abi. @burak-01 @Akşitx
Oncelikle sunu soyliyim ben her 4 ayda bir telefon degisdiririm eskiden htc severdm bir ara iphone sevdm teknik servis 10 numaraydi ancak samsung gercekden şu an en iyisi android sistem kullanma bilmiyenler cahilik yapip bunasi sey dio ornegn matmatik sorusun cozemiyen biri bu ne sacma soru der aslinda cok guzel soru oldu icn yapamaz o telefon cozemiyen biride bu nasi telefon der ama cok ozelikli telefon oldu icin ona karisik gelir insanlar kendin tatmin etmek icin egosunu iphone alio samsung fakir markasi diolar bunu orta atan da iphone di adamlar samsng bas edemedi icin fakir markasi vesayre seyler soyledi ama şu an fiyatlar nerdese ayni ve ayrica telefon iphone cocuk bile 100 100 kulanir ama not 4 gibi telefonlari android telefonlari telefon aniyan birisi 100 100 kulanir. iphone plus serisin cikardi yeni telefonda cunki onlarda bilio not serisi iphone asiri sekilde gecdini ama plus serisi telefon bile samsung gecemedi buda ayri.
General smoker az arastirma yapta yaz ALLAH seviyosan. Daha telefonlar ne kullanildn bilmiosn yaziosn yazmak icin gercekdn guldurdun :) not 4 diorm ben. he inanmiosan youtube gir vidiolar bak cok var test eden :) bos yazma lütfen
Sevgili burak-01 gardaşım ilk önce soruyu incelersek samsung mu apple mi diye soruyor (hangisi daha iyi diye deil) sen yanlızca özellik ve güç yönünden bakıyorsun telefona ama öyle bakmaman lazım teknik destek tasarım uygulama oyun vs. Yönlerinden de bakman lazım tasarım göreceli bir kavram ama teknik destek ve oyun ve uygulama konusunda kimse iphonenin eline su dökemez sen o çöplükte bir uygulama ararken (google play store de) appstorede herşey sadeleşmiş bir şekilde istediğin uygulamayı şak diye buluyorsun birde STAVE JOBS amcamdan bahsetmişsin jobs amcanın tek amacı vardı appleyi farklı kılmak onu diğer telefonlardan ayırmak i5 e kadar öyleydi zaten apple kendini belli ediyodu ama daha sonra i6 ve i6+ ile birlikte tasarımını, ekranını herşeyini değiştirdiler (ana menü tuşundaki kareyi bile çıkardılar) neyse fazla uzatmıyayım en iyi appledir. applenin son telefonu ise i5s (tasarım ve stave jobs açısından) ben i6 kullanıyorum ve gayet memnunum...
Heee gardaşım birde samsung un en iyi telefonu note edge dir birde yorum yaparken biraz araştırma yap abd de en fazla kullanılan telefon markası iphone dir...
Oncelikle ilk yorumda not 4 ve not eage yazdm bak once. Daha yorumum adam akili okumadan yazmissin. Ve eger bir firma kendn guveniyosa telefon bozuk cikarsa gel degiselim demez iphone gibi ve zaten ben steve jobs iyi diyenim sanki ona kotu demisim gibi yorum yazmissin? Onun zamaninda en iyisi iphone di artik samsung ama bir telefon dusun sadece ario basit bir ornek olck ama bir telefon sadece arama yapio msjlasio ama teknik desdek guzel bir telefonda dusun arama yapsn mesaj atsn mutis hizli olsn goruntu grafik asiriri iyi olsn flan teknik desdegide normal olsun sence hangisi daha iyi? Ayrica bilmiyosan soyliyim samsung bitek turkiyede yeni telefon vermio bozulunca almanya flan git telefonun ayni arza 2 kere verdi an 3 cude bir ust model cikmissa onu veriolar. Birseyler bilipde yaz ve su yorumlar duzgunce oku lütfen . Steve jobs kitabin okudum bn bnde biliorm adam farkli dusundunu flan ama o oldukden snra iphone de oldu bunu fark edemiosn cnki sirket cok iyi reklam yapio ve bunu fark etmeniz 2 3 yil daha surer. Nokia zamaninda nasi iyidi zamanla gozden dusme basladi buyuk firma zeki insanlar tarafindan kotulesirse gozlerndn duser ama normal insanlar tarafindan 2 3 yili alir bu. Iphone de eski nokia olarak dusun.
@Akşitx Tam tersi olmasın şu anda Abd de bile en çok satılan telefon samsungun note serisi ayrıca ipone telefonu Türkiyenin aldığı kadar hiç bir ülke almıyor şu anda Abd japonya gibi ülkeler 829 dolar alırken Türkiyedeki vatandaş 16000 dolara alıyor şu anda en pahalı ipone alan ülke olarak 1. Sıradayız sebebi dolar da değil vergiler.
3 seneden fazla oldu iphone kullaniyorum ama artik sıkıldım. Bir sonraki telefonum kesinlikle samsung olucak. Iphone guzel kullanimi kolay rahat bir telefon bide yeni modelleri cikiyor surekli ama hep ayni bence genel olarak. Fazla bir yenilik yok oyuzden artik samsung diyorum :)
Hosuna giden telefonu kullan tabii daha türkiyede satisa sunulmadan once kullandim 6s ve o kadar gerekli olduğunu sanmiyorum misal note 5 in sagladigi imkanlar 6s de yok alisilmis uzerine iphone kullanicisiyim ama samsung note serileri kadar olamaz diye tahmin ediyorum en azindan suanlik bu boyle
Tabletim ipad olduğu için uygulamalarına alıştım samsung'un uygulamaları kullanma şekli bana yabancı geliyor ben iphone 6S alana kadar geçici kullanmak için telefon arıyorum aslında akıllı telefon olsun navigasyonu whatsapp'ı olsun ama boy olarak samsung'un son modelleri gibi uzun ve geniş olmasın elde tutulmaz onlar çünkü
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
267
Cevap
424
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Samsung kullanıcılarına şunu sormak lazım, hiç 4-5 yıl sonra bile sıfırı satılan bir Samsung modeli gördünüzmü? ya da daha basiti elinde hiç 3 yıldan uzun süredir stabil olarak çalışan hiçbir virüs bulaşamamış, kasma donma sorunu olmayan herşeyi rahatlıkla yapabildiginiz bir Samsung modeli var mı? ya da baska bir soru 4-5 yıl sonra bile yazılım güncellemesi çıkan bir Samsung modeli var mı? virüs bulaşma kasma donma sorunu olmadan, onlarca temizleme ve antivirüs programı kurmanıza gerek kalmadan kullandıgınız bir Samsung ya da Android telefonu var mı? Cevap hayır, çünkü hepsi iphone da var. kırılma düşme testi buyrun internette araştırın izleyin Her markanın ve modelin düştüğünde kırılması mevcut, hatta siz hiç patlayan iphone modeli gördünüz mü? iphone bir kalitedir tarzdır, kararlı ve stabil çalışmasını ne kadar şey yüklerseniz yükleyin kaç yıl geçerse geçsin asla bozmadan devam eder. 3.5 yıldır iphone 5s kullanıyorum hiç değiştirme gereği duymadım, ne donma ne kama ne güncelleme sorunu yaşamadım. Apple 8 yıl önceki modeline dahi güncelleme çıkartan, halen aksesuar üreten bir firma. Samsung yılda 20 yeni model çıkartır ama Apple 2 tane çıkartır ve sonuç ortada. Buyursun Samsung da 2 model çıkartsın yılda sadece görelim piyasada ne kadar tutunabilcek. Hiçbir İphone kullanıcısı telefonun kasası saglam suda çalışsın diye almaz. Kararlı, stabil ve asla kasma, donma sorunları, virüs problemleri olmadıgı için iphone kullanırız biz.
İphone tamamen kısıtlandırılmış telefon mesela; İcould şifresini unutursan bidaha açılmaz telefon sıfırlarsan, Rehbere bir kişi kaydedince sım kart yerine kendi hafızasına kopyalıyosun sım karta aktaramıyosun, Kamerası güzel ama abartılcak gibi değil. Ayrıca batarya mAh gücü düşük cihazlar ve yazılım güncellemelerinde performansı kötü yönde etkiliyebiliyor örneğin bataryası zamanla daha cabuk yıpranıyor güncelleme oldugu için ama her güncellemede değil tabi. Ama samsung tamamen özgür bir telefondur kısıtlaması yoktur performans kamera vs. Lafı uzatmıcam en iyisi Samsung 👍
sen zaten bu soruyu sorduğuna göre , iphone nu hiç sevmiyor muşsun ya da tam olarak kullanmadığını bilmediğin için sana zor gelmiştir bu yüzdende sevmeyebilirsin , çünkü normalde iphone nu bir kere kullanan bırakamaz android telefona geçmek istemez diğerleri oyuncak gibi gelir insana , 4s şu an efsane bir telefon , ios9 güncellemesini alacak yani 4-5 güncelleme aldı telefon gerçekten çok süper bir şey , bence boyut önemli değil boyut için android bir telefona geçilmez ki bu bir de samsung ise , bence ya 6+ al o zaman ya da 4s le yoluna devam et ya da 5s le
Hayır uzun zamandır kullanıyorum ben iphone yıllardır yani. yeterince bilgim var. Ama benim istediğim bazı özellikler iphone da yok. mesela blutut benim için önemli bir şey. Ama yok yani iphone da. Samsungda kasıyor. Yani kararsız olduğum için soruyorum telefonumu değistireceğim için. Yorumunuz için tesekkurler
önemli bir şey mi , uzun yıllardır, zamandır bluetoothsuz kullandın da, bluetootsuz idare ettin de şimdi mi gerek li oldu? , bana sorarsan madem uzun yıllar bluetootsuz idare ettin şimdi de öyle yapmaya devam et , bana sorarsan da çok gerekli bir şey değil bu bluetooth , resimleri videoları zaten skype , whatsapp tarzı uygulamalarla gönderiyorsun , müzikleri de bir uygulama sayesinde gönderiyorsun , bence bir bluetooth için altın gibi bir işletim sistemini android e değişmem , yine de sen bilirsin sorununun çözümü çok basit iphone kullanmazsın , sorun çözülür.
Büyük ekran hosunuza gıdıyorsa. kesınlıkle note3 tercıh etmelısınız. Aktivite kapsamında ıslenılebılırlık degıstırılebılırlık kapmasında cok cok ıyı. İphone tavsıye etmıyorum 5s kullandım 2 mılyar para verıyorsun adam cıkmıs uygulamada 3-5 ın davasına dusuyor. Ama android tabanlı uygulamalarda rebaket ve sureklılık onemlı oldugundan ve mudahilleri cok oldugundan boyle bır seyı zorunlu kılmıyorlar. 5s de olan ozellıklerın note3 de ıkı katı var ayrıca ekran kalıtesı cok cok ıyı tek sorunu buyuk olması lakın bır bayan olsam ve genelde canta tasıdıgınızı dusunecek olursak note3den baskasına bakmam bile.
İnternet & Teknoloji konusunda 940 cevap paylaştı.
Ben samsung kullanıyorum iPhone da kullandım ikiside güzel telefonlar.. ama iPhone da kullanabileceğin ürünler androidlere göre daha sınırlı.. iPhone bu konuda biraz para delisidir.. S4 gayet başarılı telefon ve iPhone a göre ben daha çok beğendim ekran kalitesi renkleri bakımından.. hız açısından ikiside aynı diyebiliriz bizim anlayacağımız türden bir farkı yok.. Sen elinde hangisini rahat kullanabileceksen tercihin o yönde olsun (iPhone 5 için yorum yaptım) altı için düşünüyosan kesinlikle samsung..
Cevap Net Iphone Markasını Satıyor , Samsung İse Terlik Plastiğinden Yapılma Telefonlara Devam Ediyor. Arka Kapağını Çıkarınca Anlarsınız Nedemek İstediğimi :) @iraycaa Bence İkiside Değil
Şöyle Söylim Ozman Iphone 6 Veya 5 Gibi Bir Telefon Alacaksan Şunlarıda Göz Önünde Bulundurmanı Tavsiye Ederim Iphone 6 Ekranı Telefonun Çerçevesinden Yaklaşık 5 Veya 6 Milim Kadar Dışarıda Ve Buda Benim İçin Büyük Bir Sıkıntı Çünkü Herhangi Bir Düşürmede Telefonun Ekranın Tuzla Buz Olması Gibi Bir İhtimali Var Ve O Denli Bir Şık Telefona Kılıf Takmak Zorunda Kalıyorsunuz Ve Telefon Bir Anda Estetiğini Yitirmiş Oluyor Yani Diycem Şu ki Kaliteli Ama Dayanıksız Bana Göre.
1. si samsung.:D cunku iphone da adam gbi bise yapilmiyo sadece adi ve goruntusu var ve ben sevmiyorum.:D 2. si samsung bir marka iphone bir model :D keske apple mi samsung mu deseydin :D
android işletim sistemi candır. arkasında google gibi bir güç varken hayatta IOS işletim sistemli bir telefona yönelmem. Android, açık kaynaklı ve uygulama geliştiricisi bol bir sistem. Google, çok stratejik adımlar atıyor teknoloji konusunda, bunu herkes biliyor.
güvenmediğin uygulamaları telefonuna yüklersen tabi girer. iphone için de bunun garantisini veremezsin. bu tamamen yapılan yazılımla alakalı. deli gibi kötü niyetli uygulamalar var piyasada.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
samsung dünyada kendi işlemcileri ve ekranları dahil pek çok kritik parçayı üretebilen nadir şirketlerden biri. apple ise pek çok diğer elektronik markası gibi üretimi başkalarının fabrikalarında yaptırmayı tercih ediyor, çünkü sıfırdan bir fabrika kurmak hiç kolay değil. :-)
Uzun süredir iphone 5 kullanıyorum genel olarak memnunum bence tek sıkıntısı işlemci gücü, nintendo oyunlarını çok yavaş çalıştırıyor psp oyunlarının hızında bazen sıkıntı oluyor onlar dışında rahat bir de jailbreak yaptım kısıtlaması falan kalmadı, samsung eskiden çok sıkıntılı telefonlar üretti o yüzden şu an pek güvenemiyorum ancak tanıdık biri s6 edge aldı şimdilik güzel kamera falan da çok iyi uzun süre telefon aynı kalırsa yavaşlamazsa bir sıkıntısı olmaz
İphone tamamen kazıklanmak isteyenlere çıkartılmış bir telefondur. Ben bir telefon alacaksam onun özelliklerine, donanımına , performansına bakarım. Bunların hiçbirini de iphone karşılamıyor.
Telefon alıcaksan Galaxy S6 / Note 4 / Sony Xperia Z3 tavsiye ederim.
S6 ya da Note edge fiyatlarına bak. Para var huzur var buna denir. İphone ise para var kazıklanmak var, elma var, kazık var denilebilir. Tarz da denilebilir.
Sorma Abi Aynen Yorumlarımı Okuduysan Anlamışsındır Zaten Samsung Telefonların Arka Kapakları Plastik Olup Parlak Bir Yüzeye Sahip Olduğu İçin Elden Çok Kayıyordu Kasa Zaten Sağlam Değil Kullanıcılar En Çok Bunlardan Şikayetçi Oluyordu Bu Yüzden Arka Kapaklarını Yeni Modellerinde Geliştirerek Nokta Desenli Yaptılar Bir Nebze Kaymaması İçin Ama Nafile Kasa Olayındada Metal Çerveye Galaxy A Serisinde Geçtiler Diyebilirim Aslın Iphone Pahalı Olması Birazda Bu Yüzden Diyebilirim Malzeme Kalitesi Samsung Göre Bariz Kaliteli Diyebilirim. @__srdr__ @iraycaa
Ayrıca samsung u 2 kere mi ne yere düşürdüm telefon sacmalamaya basladı annemin ki de samsung onun kide öyle iphone u nerdeyse hergün düşürüyodum sadece ekranı cizildi onu da hallettiler
iphoneların uygulamaları her şeyi açıyor ama iphonedan başka hiç bir telefona ne bir şey gönderiyor nede bir şey alıyor samsunglar her şeyi açmasa da iyi ama bu aralar nokia lumialar daha iyi diyorlar bilgisayar uygulaması olduğu için her şeyi açıyor karar sana kalmış :)
Bu işin hava atmakla alakası yok ergen ergen konuşmayın kimin ne hoşuna gidiyorsa kullanıyor. Mesela ben yıllarca lg ve Samsung kullandım zerre memnun kalmadım. İkisinde bir düşüşte kırıldı. Tamire götürüyorsun telefon parası kadar para istiyorlar. En son lg kırılınca bende gidip iPhone 6 aldım. Bence gayet kaliteli. Ayrıca iPhone da kırılınca vs götürüyorsun masrafın %70ini karşılıyor. Çok sorunu varsa tamir etmiyor yenisini veriyor. Tabiki tercih meselesi..
Telefondan ne beklediğine göre değişir sorunun cevabı. Ama android tabanlı telefon kullanmanızı tavsiye ederim, özelleştirme seçenekleri çok yüksek çünkü.
Iphone'u çekici kılan bir özelliği yok aslında. Sadece sadık bir müşterisi var.
Hatta S7 ve Iphone 7 Kıyaslaması yapan bir teknoloji uzmanı '' Bu iki cihazı Donanım ve özellik anlamında kıyaslarsak, Iphone 7'i çöpe atmamız gerekiyor '' gibisinden bir cümle kurmuştu.
iPhone tabiki.. Samsung ne zaman android yerine kendi işletim sistemini yapar o zaman kıyaslarız. 200tlye alınan çakma Çin tabletleri ile aynı işletim sistemini kullanan bir marka iPhone ile kıyaslanmamalı..
sana kendi düşüncemi söyliyim iphone ekranı küçük arka kapağı acilmiyor cd kart desteği yok nfc yok bluetooth yok bunlarin üstüne bide isletim sistemi diğer markalarin amiral gemilerine göre çok çok düşük ve diger markalara göre daha pahalı anlicagin s5 alirsan hem uzun soluklu bir cihaz almis olursun hemde teknolojinin nimetlerinden faydalanmış olursun :)
birincisi telefon almayı öneriyorum kısmı çok saçma olmuş sorunun ama neyse ki ne dediğini anlıyor insan.
soruna gelince, apple kalite olarak elbette daha iyi, gerek kasa olarak gerek ekran çözünürlüğü olarak, fakat iphone sadece diğer bir iphone ile veri alışverişi yapabiliyor, yani gerek bluetooth gerek nfc gerek wi fi direkt. samsung daha yaygın ve uygun fiyatlı, karar senin
0
5 Yorumla
Gizli Soran
ya kafam isteydi, yazdigima dikkat etmemisim. demek ki ayni anda iki seyi dusunemiyormusum : ) ogrenmis oldum...
Şimdiye kadar bir çok Samsung telefonum oldu garantisi bitince telefonlar bozuluyor genel olarak. Sony hakkında pek bilgim yok ama şu an ı phone 4s kullanıyorum oldukça hızlı ve güzel bir telefon tavsiye ederim.
Kişiye göre değişir ben iphone kullanmayı çok seviyorum teknik özellik olarak samsung iphone u geçebilir belki böyle diyenler var ama iphone dan vazgeçemem sd kartla virüsle uğraşamıyorum program bozuluyor vs
iphone sadece gösteriş için işe yarıyor. fiyat ve özellik bakımından çok kötü. samsung herkesin elinde var artık. samsung telefonlarında benim gözümde bir kıymeti yok. sony xperia bence kaliteli bir telefon
Samsung vs iPhone'ye iPhone derim ama Nexus ya da Google Pixel sorarsan bence tartışılır ama samsung yanında bile geçemez. Rakibine özenen bir firma asla ama asla ezeli rekabet olamaz.
Benden sana tavsiye taninmis marka alma nokia samsung vs nie dersen telefon dandikde olsa sirf paranin %80 i markasi unlu die pahali oluyor telefon general mobile discovery elite aldim 1100 şu an 1.5 yil oldu 1 kere bile sorun cikmadi
İkiside değil..İkiside kullanıcılarını yolma yoluna girmiş markalar.Bakon işe yaramaz deği bu iki firma sattığı malları en fazla karla satıp kakalamaya çalışan firmalar bana göre.Lg ve Sony tercih edilmeli kesinlikle.
galaxy tab 2'yi tercih ederdim neden dersen şimdiye kadar telefon olsun tablet olsun samsung tercih ettim ve memnun kaldığım için. Galaxy tab 2 çünkü almışken 10.1 olsun derim daha rahat ve zevkli kılar diye düşünüyorum
Tabiki de samsung hele ki en son çıkan serileri ile ipone yarışamıyor bile. İzlediğim videoda şuanda en pahalı ipone telefon satın alan ülke konumundayız sebebi ise dolar da değil vergiler. Şu an en son çıkan telefonu ABD Japonya gibi ülkeler 829 dolara alırken Türkiye'de 16999 dolara satılıyor gerçekten duyunca şok oldum asla fiyatını haketmiyor diyorum şu anda samsung s22 kullanıyorum tek kelime ile mükemmel.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Samsung almalısın. Şarj olsun kamera olsun gayet güzel. Zaten şu an samsung'dan daha iyi bir kameraya sahip telefon yok. iPhone kamerasını bana övmeye çalışanlar olacaktır, youtube'dan karşılaştırmalara bakınız :)
Iphone. bir ara Nokia Lumia almistim ama hic app yok windows phone öar icin o yüzden hemen geri iphone aldim 😄. Android telefonlari genel olarak tercih etmiyorum.
Bence Iphone, kullanımı rahat ayrıca androiddeki neredeyse her şeyi jailbreaksiz iphoneda uygulamalar yükleyerek yapabilirsin tabi jailbreak yapınca ayrı bir güzel, tadından yenmez
Apple iphoneda mevzu zaten güvenlik ve siz bu güvenliği ve bunun gerektiği korumacı yapıyı jailbreak ile aşmaktan söz ediyorsunuz. Madem şirketin kendi sağladığı şeyden ziyade 3. tarafların yazılımlarını kullanmayı tercih ediyorsunuz cydia vb... Neden iphone alıyorsunuz?
@platium iphonun kullanımı rahat, telefon yıllar sonra kafayı yemiyor hala ilk çıktığı zamandan kalan bir 4s kullanıyorum çoğu androidden hızlı bu açıdan 3. tarafların yazılımlarıyla olsa da iphone daha iyi. Cydia'nın güvenilirliği tartışılır doğru ama yüklediğim şeylerin kullanımıma eksisi değil artısı çok oluyor bence karlı bir durum. Ayrıca cydia'da da ünlü markalaşmış kişiler var yaptıkları uygulamalar paralı, o uygulamaların bedavası da bulunulabilir ancak yapımcısından orjinal halini alırsak bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Tabi ben her türlü bedava olanını tercih ediyorum :D
😀 Genel olarak kullanıcılar öyleyiz zaten. Ancak parasını hakettiğini düşündüğüm bir şey için para harcarım. Apple iPhone telefon konusunda çizgisini bozmadığı için seviliyor muhtemelen. Android ise bir telefondan ziyade bilgisayara benzeme çabasından ötürü bazı kesimlerce karmaşık olarak yorumlanıyor. Ancak en nihayetinde zevkler ve renkler tartışılmaz 😀.
Hiç suphesız iphone stabil ios sitem samsungun butun ozellıklerıne bedel artı apple yaparsa en iyisinı yapar ben on yıldır kullanıyorum bır kes bıle pışman olmadım!
Iphone çünkü klasik telefon fiyati kolay kolay düşmez samsung her ay yeni telefon çıkarıyor zarar hep o kadar çok özellikleri de yok onun için ♥iphone ♥
Sonuçta telefon iki üç sene sonra atacaksın gidecek bu yüzden neden kavga ediyorsun arkadaşınla... çok gereksiz buluyorum teknojiye bu kadar para vermeyi israf ya gerçekten israf..
Merhaba ben 4 senedir iphone 6 plas kullanıyorum ve telefon çok hızlı çalışıyor ve markalı samsung lar çok kötü hemen bozuluyor bence iphone alın hem iphone 6 ların parmak izi bozulmuyor samsung alıp sonra pişman olursunuz benim 4 sene önce samsung telefonum vardı 5 ay sonra bozuldu bence iphone harika bir telefon
Samsungu sevmiyorum ama bazı uygulamaları ücretsiz bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. iPhonenun kullanışı güzel tek bu sorunu var. O yüzden tercihim iPhone, kendisi vazgeçilmezim.
Gerçekten iphone kullanmış birisi olarak söylüyorum. Para tuzağı piyasadaki 1.500 2.000 tllik telefonlardan aman aman bir farkı yok. Kazıklıyırlar herkesi
0
1 Yorumla
Gizli Soran
2000e aldım bende zaten ama samsung alaaydım dediler üzüldüm
Bence samsung apple guzel ama kamerasi siradan yani cok ta iyi degil ama ozellikler cok guzel sadece surekli bir ust modeli cikiyor deli oluyorum apple oyuzden samsung😂😂
samsung kullanıyorum bir sonraki telefon alışımda iphone alıcam. samsung benim telefona bakış açımla örtüşmüyormuş. Ben uzun yıllar kullanabileceğim telefonlar isterim androidin pek ömrü yok ne yazık ki
Apple sarji samsunglara gore cabuk bitiyo diye biliyorum bnce samsung yani ben memnunum apple alan arkadaslarum var keske almasaydim samsungda kalsaydim diyolar
Lg de samsung da saglam degil. annem samsung S 3 mü ne kullanıyor. sorunlu cıktı. Eski sevgilim LG kullanıyodu, bozuldu telefonu. Ben Iphone 5C kullanıyorum. massallah 1 kere bile sorun cıkartmadı.
Note 4 kullanıyorum ama iphone da kullanılabilir. Kullanıcının telefondan beklentisine baglı bunlar. Ben telefonu daha çok bilgisayar gibi kullanıyorum excel world dosyaları pdf ler falan o yüzden note 4
Samsung u kullanmaya alişırsan iphone kullanamazsin ben arkadaslarimin telefonunu bile kurcalayamadim iphone cok karisik gorunuyor biraz kurcalayim dedeim onu bile yapamadim hem senin telefonun da iyi kullanmaya devam etmelisin bence :)
Iphone sey olmus artik mesela telefon cok kotude olsa adi var ya bide pahali ooo o iphone tabikide mukemmel soyle boyle deniliyor
1
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
işte akraba telefoncu olunca ıphone kötülemiş bizimkilere bunlar da iyice soğumuşıphoneden ama ben hep samsung kullandım değiştirmek istediğim için ıphone geçmek istiyorum
Samsung. Çünkü ne bluetooth kullanabiliyorsn. Ne pc ile bağlantı kurabiliyorsunuz. . Uygulamalar da ücretli. Sürekli para oduyorsun. Saçma sapan bir telefon yani. Bide tüm konuşmaların amerikan in güvenli depolamalarinda 😁😁😁 napacaklarsa
Nokia hala symbiana devam etsin,samsung tavsiye ederim.Samsung galaxyserisi.Şuanda gideri olan en iyi yazılım Android.Oda sonny ericsonda ve samsungun galaxy serisinde var.
Rica ederim.Nokia kendi yanında akıllılık yapıp Androidi kabul etmedi,symbianı geliştiricez dediler.Symbianıda geliiştirdikleri belli :D Windows işletim sistemli telefon yaptı,o yazılımıda telefon kaldırmadı oda pert :D Nokia bitti
En İyi Cevaplar