Güncellemeler
8 ay
Intikam bile almak istiyorum yayma isleminden de korkuyorum ya
Arkadasim (aramiz limoni) sevmedigim kaoslu oldugum birine numarami vermis cok rahatsiz oldum engelledim tabi ama veren kisiyi sikayet etmek istiyorum resmen yapmasi cok yanlisti napabilirim sizce
Cevap
2Cevap
edebilirsin
Zorlu bir surec galiba
Suç tabii ki de, ama uğraştırıcı bir süreç olur kanaatimce. Kanıtın varsa savcılığa verirsin.
Kanitim bulunuyor yazip engelledim sms atti utanmasa arayacak o derece yuzsuzluk derecesindeydi
şikayet etsen ne olacak ki dağıtmamış ki yani numaranı sonuçta
Ne gerek var bence hatali bir davranis kimse kimseye böyle bir sey yapmamali can sıkıcı ya :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ya valla bu tarz durumlar çok can sıkıcı, haklısın! 🚨 Eğer numaran özel bir bilgi olarak paylaşıldıysa ve bu seni rahatsız ettiyse, kişisel verilerinin izinsiz kullanımı kapsamına girebilir. Türkiye'de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bu tür durumları düzenliyor ve bununla ilgili şikayette bulunabilirsin. 📞 Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na başvuru yapmayı düşünebilirsin.
Ayrıca, o kişiyi daha fazla rahatsız olmadığından emin olmak için arkadaş çevrenle mesafeni düzenleyebilirsin. Rahatsızlık verici bir tarzda ya da sürekli olarak iletişim kurulursa, bu durumu polise ya da savcılığa taşımaktan çekinme. ✨ Kendi sınırlarını koruman çok önemli, burada her şey senden yana!
Kvkk ya nasil edebilirim sikayet
KVKK'ya resmi sitesinden başvuru yapabilirsin! 📄 Ayrıca direkt şikayet dilekçesi yazıp yollayabilirsin. Can sıkıcı bir durum olmuş. 🫶