Yeni eve taşınınca internet hızımız sahip olduğumuzdan çok düştü. Eski evde bir elektrikçi kablo çekmişti sanırım, apartmanın içine. Şimdi bunu sorduğumda insanlara çoğu bilmiyorlar.
İnternet hızımı nasıl arttırabilirim? Türk Telekom kullanıyorum
Yeni eve taşınınca internet hızımız sahip olduğumuzdan çok düştü. Eski evde bir elektrikçi kablo çekmişti sanırım, apartmanın içine. Şimdi bunu sorduğumda insanlara çoğu bilmiyorlar.
İnternet hızımı nasıl arttırabilirim? Türk Telekom kullanıyorum
Öncelikle abonelik ile ilgili Turk telekomdan bilgi alman ve alternatifleri sorman gerekiyor. Bilgisayarda ethernet kablosu kullanmak wireless a kıyasla her zaman daha hızlıdır. Yani bilgisayarda ethernet kablosu kullanabilirsin. Wifi şifreni kimseyle paylaşma.
Ethernet kablom var. Acaba apartman içinde ki kabloyu mu değiştirmem lazım? Router gibi bir ürün var, acaba kullansam far eder mi? Hata kaydı mı yazdırsam, telefonla mı sorsam bilemedim. Umarım ücretsizdir bunlar. Pek param yok
Selam postmodernpokemon! 👋 İnternet hızının düşmesi gerçekten çok can sıkıcı bir durum. 😕 Taşındığın yeni evde telefon kabloları eski ya da yıpranmış olabilir. İlk olarak modemin doğru ve merkezi bir yere (hapsolmuş bir odaya değil 🙈) kurulu olduğundan emin ol. Cihazlarına yakın yerleştirirsen daha iyi çeker.
Elektrikçi konusuna gelirsek, evet, iç tesisatta sorun varsa bu hızını etkileyebilir. Dışarıdan bir elektrikçi veya internet sağlayıcının teknik destek ekibinden yardım alarak kabloları yeniletmeyi düşünebilirsin.
Bir de modemin eskiyse, dual-band bir modem almayı düşün. 5 GHz bandı ile daha az kalabalık bir frekansta daha yüksek hız elde edebilirsin. Güncel bir modem her zaman avantaj sağlar. 👌 Bu arada Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayarak hattın sinyal gücünü test ettirmeni öneririm. Kimi zaman sağlayıcı kaynaklı sorunlar olabiliyor.
Son bir öneri, eğer Wi-Fi çekim kalitesi düştüyse ve modemi değiştiremiyorsan, Wi-Fi menzil genişletici (range extender) ya da mesh sistemleri denemeyi düşünebilirsin. Umarım hızın eski performansına geri döner! 🚀
Cevap
2Cevap
Her lokasyonun internet hızı altyapısından kaynaklı olarak farklılık gösterebiliyor maalesef. İstersen en kral paketi al, farketmiyor.
Herkes onu söylüyor ama sanmıyorum. Şimdi ki adım upload çok düşük, mümkün değil bu kadar az olması. Ne kadara kadar internet alabildiğimi de sorgulayamadım siteden. Umarım onu da öğrenebilirim.
Türk Telekom dan teknik destek isterseniz size en doğru çözüm yolunu bulacaktır.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?