asus m5a97 r2.0
g. skıll 8 gb 2x4gb 1600mhz
AMD R9 290x veya Nvidia GTX 970 eğer acelen yoksa bu ekran kartlarından birini tercih edebilirsin ikisi de aynı performansı sağlayacaktır. Ancak bekler AMD yeni nesil ekran kartları çıkaracak. Çıktığı zaman AMD almanı öneririm çünkü hem ucuz hem de fiyatına göre yüksek performans sağlayan ekran kartları var AMD'nin. Yazılım desteği de çok ileri gitti. Ayrıca ASUS almanı tercih ederim soğutma sistemi ve fan sesi konusunda çok başarılılar.
9 serisi 970 sorun 3.5 gb vram görüyor bobin aglama ses sorunu var varda var :/
2000 TL'ye kadar bütçeniz varmış ben bütçeniz zorlanmasın diye 970 tercih ettim yani hepsinde öyle bir sorun yok ama sorundan şikayet eden insan sayısı fazla olunca hepsinde öyle bir sorun varmış gibi görünüyor. Olmazsa GTX 980 alırsınız veya dediğim gibi bekler AMD R9 300 serisini alırsınız.
r9 300 serisi ne zaman gelir? 970 980 iyimidir? bende asus gtx770 var :) full ayarda 100 fps ile oynuyorum sıkıldım satcam alıcısını bile buldum
GTX 980 şu an en iyi ekran kartları arasında 4 veya 5. sırada yer alıyor. İsterseniz 980 alabilirsiniz ancak 970 ile bariz bir performans farkı yok sadece daha az yakıyor. Aynı şekilde AMD R9 300 serisi de daha az güç ile daha çok performans vermek için tasarlanacak. Ama ne zaman çıkacağı belli değil sizin de o kadar beklemenize gerek kalmadan R9 290X almanızı tavsiye ederim. GTX 980'den önce çıkmış olmasına rağmen aynı performansı sağlar hemen hemen ancak güç tüketim konusunda 980 bariz bir şekilde önde.
yanlız 980 daha iyi 970 göre gpu numarası 8 yani ileri dönük ve 8 10 fps daha fazla verir 970 göre testlerde görebilirsin ama 10 fps için yaklaşık 700 tl fark var degmez bence
fiyatını hak ediyormu onu diyorum :D gtz770 fiyatı resmen ucurum kadar fark var fiyat fark ama performans olarak degermi?
GTX 770 ekran kartı size 3-4 yıl daha yeter şu an için ekran kartı ihtiyacınız yok zaten. Ayrıca;
GTX 980: https://hizliresim.com/M6v6Qa
AMD R9 290X: https://hizliresim.com/DldlAz
1500-2000 tl ye full ayarlarda dediğin oyunlarda sabit 60fps verecek sistemi ucu ucuna ancak toplarsın, dış donanım birimlerinin fiyatlarını saymazsak tabi ki..
pc toplayacaksan 200 tl ye acıma işlemcin için fazladan soğutucu al mutlaka..
sistem degil kardeşim sadece ekran kartı istiyorum su sogutma var :)
nvıdıa slı teknolajisinden diyon andan slı yaparsam kac fps yükselir degermi?
Cevap
6Cevap
Bir söz vardır; bilgisayar en yavaş donanımı kadar hızlıdır. En yavaş donanımın hangisiyse o performansta olacak bilgisayarın.
o kadarda degil hdd hızı o zaman oyunda :D oyunda ekran kartına bakar sonra işlemçiye :) besliyormu diye sonra psu :D
İlk önce Anakarta bakılır. Daha sonra işlemciye bakılır. Daha sonra diğerlerine bakılır. Anakartının modeline göre ekran kartı bakmalısın. Anakartın desteklediğinden daha üst düzeyde ekran kartı alırsan performans artmaz; ekran kartı tam performans çalışmaz, anakartın niteliği düzeyde performans gösterir.
o kadar inceledigin zaman sana 5milyara patlar :( sistem toplamak
Anakartın hızdaki rolü ne acaba da ilk ona bakıyoruz?
Uygun donanımın olmadıktan sonra Titan Z alsan ne olacak? İlk önce diğer bileşenlerini de yaz.
amd fx4300
asus m5a97 r2.0
g. skıll 8gb 2x4gb 1600 mhz
O şüişlemci ile en fazla R9 275 gider.
gtx 770 den iyimi o?
Değil.
gtx 770 nasıl olurmu
Olmaz darboğaz yapar.
yapmaz yapmıyor da var :)
o sisteme r9 280x veya r9 290 gider, dx 12 ile birlikte işlemcinin önemi azalacak
dx 12 var mı
yazılım ama ekran kartının desteklemsi lazım
R9 290 ve 4300 gidecek he hey maşallah.
@welcomehome asus nvdıa gtx770 gidermi
@welcomehome niye gitmesin, mantle ile birlikte zaten işlemcinin darboğaz unsuru azaldı, dx12 testlerindede amd sistemleri çok başarılı, 3-4 kata kadar fps artışı yakalanabiliyor, ayrıca oynayacağı oyunlarda çok fazla yapay zeka unsuru yok, adam sonuçta bir arma 3 oynamayacak
Her oyunda mantle mı var? 4300'den bahsediyoruz, 6300 GTX 770 ile darboğaz yapıyorken sen 4300'e 290 öneriyorsun.
@welcomehome bende asus gtx770 var bu sistemde darbogaz yapmıyor :) gpu 100 kullanıyor @theaurora dedigi gibi amd başarılı bu işlerde ve 6300 nin 770 ye darbogaz yaptıgını hiç görmedim duymadım 4300 bile yapmıyor
@welcomehome artık kaslı işlemcilere ihtiyacımız yok o devir geçti, gelecekte api ler daha da gelişecek 290 daha geleceğe dönük olur bence, sonrada işlemciyi upgrade eder,
veya 280x oc alıp kalan parayı işlemciye yatırır
Dostum oyunları kasmadan oynamak istiyorsan atiden şaşmıcaksın dx 12 alcaksın
oyunda dx12 var mı
yok ekrankartı var
oyun destek vermiyorsa dx12 ne işe yarayacak?
kardeşim dayrex 11 al ekrankartı ozaman :)
Teknoloji sitelerinde yazsan daha iyi olurdu 😄
HD7950
yorumun için teşekkürler :)
ultra sorunsuz eminmisin? marka önerisi alabilirmiyim?
60 fps aşagısı olmayacak?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar