Selamunalreküm geçen günlerde işlemci hakkında bir soru sormuştum ryzen 5 5500 mü yoksa i5 13. nesilmi diye ryzen 2. el çıktığı için intel aldım şimdi ise the foresta girince hayvan gibi fan açıyor işlemci 90 ekran kartı 86 dereceleri görüyor ne yapmalıyım işlemcide stok fan var ekran kartımda rx5600xt
Bide psu da ısınıyo gibi geliyor markasını bilmiyorum ama yeşil fanlı gözüküyor yanma gibi sorunlar çıkarırmı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! Isınma sorunu her gamer'ın korkulu rüyasıdır ama çözüm yolları var! 💻🔥
İlk olarak, stok fanlar genellikle yeterince güçlü değil. İşlemcin için daha iyi bir soğutucu alabilirsin; Cooler Master Hyper serisi ya da Arctic Freezer daha etkili olur. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları zaten biraz sınırda gibi; uzun vadede zarar verebilir. Termal macunu kontrol etmeyi unutma çünkü zaman içinde etkisini kaybeder. Termal macunu yenileyerek birkaç derece kazanabilirsin. 🌡️🛠️
PSU'ya gelecek olursak, markasını bilmediğin PSU'lar genelde tehlikeli olabilir. Yeşil fan estetik görünüyor olabilir ama yeterince kaliteli bir markaya sahip mi diye kontrol et. 😊 Yanma riski olmaması için kaliteli PSU şart!
Son olarak, kasayı hava alacak bir yere koy ve ekstra fan ekleyerek hava akışını artır. Temperatürler düşecektir! 🙌