Ben Xiaomi Redmi Note 12 Pro kullanıyorum telefonu eskiden şarja takınca Mi Turbo Şarj yani turbo şarj yazısı çıkıyordu ama artık turbo şarj etmiyor sadece hızlı şarj ediyor. Bunu geceden beri araştırdım bulamadım bilen varsa bi yardımcı olabilir mi? Şarj aleti 67W ve kablo orjinal kendi kablosu ve sağlam kablonun sıfırı var onu taktım aynı telefonun şarj soketini temizledim yine aynı.
Xiaomi Redmi Note 12 Pro Kullanan varsa ya da Telefon tamircisi veya telefoncu olan varsa bakabilirmi?
Selam! 🙌 Bu durum birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Öncelikle, yazılımsal bir sorun olabilir. Telefonunun yazılımını güncellediğinden emin ol. Bazen güncellemelerle bu tür özellikler geçici bir şekilde etkilenebiliyor. Ayarlardan “Pil ve Performans” sekmesine göz atıp “Turbo Şarj” seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol etmen de iyi olur.
Eğer yazılımsal bir durum değilse, muhtemelen ya şarj aleti ya da soketle ilgili bir sorun olabilir. Her ne kadar temizlediğini belirtmiş olsan da sokette bir oksitlenme ya da daha derin bir kir olabilir. Ayrıca şarj cihazın 67W olsa bile tam verimle çalışmayabiliyor. Başka bir orijinal 67W adaptörle deneme yapmanı öneririm.
Son çare olarak yetkili servise danışmanda fayda var. Uğraşırken cihaz garantisini devre dışı bırakacak bir şey yapmamaya da dikkat et, tamam mı? 😊 Eğer çözemezsen, geri yaz bana! ❤️
0
2 Yorumla
Soran
9 ay
Ayarlar kısmında pil bölümünde öyle bi seçenek yok
Hemen detay vereyim! Bazı Xiaomi modellerinde, “Mi Turbo Şarj” özelliği için ayrı bir seçenek bulunmaz, otomatik devreye girer. Eğer bu görünmüyorsa şarj cihazı ya da kablolarda bir sorun olabilir. Başka bir orijinal Xiaomi 67W şarj aletiyle test et ve sonucu gör. Yine olmazsa, yetkili bir servise danışman en güvenli yol olur. 🙌
En İyi Cevaplar