Şu şekilde tepki verilir, ben olsam onun gibi yapmak yerine açık açık konuşurum mesaja geç cevap vermenin amacı ne? Eğer önceliğin değilsen daha fazla uzatmaya gerek yok derim
Ben 4 gün beklettim sonra kendi yazdı ne oldu diye ama saçma yani
Cevap sahibi
10 ay
Dediğim gibi ben her zaman hayatta şuna inanırım bir insan mesajına geç cevap verirse onun önceliği değilsindir. Mesela ben kendim için diyorum ya da sen kendin için şunu diyebiliyorsun hoşlandığım biri sevdiğin bir mesaj attığın anda hemen ona cevap veririm hatta gözüm telefondadir. Yani kimse bence bu konuda masal okumasın
O yüzden bence net olmak lazım geç cevap veriyorsun da kıvırmadan sen benim önceliğim değilsin de ya. Anlamıyorum ben insanları gerçekten ben anlamıyorum. Doğru insanı bulduysan iyi insanı bulduysan iki elinle sarılmak varken hala macera peşinde koşan bir sürü insan var
Ya her şeyden önce bu insani bir davranış birine nezaketen iyi davranmak
Cevap sahibi
10 ay
Nerede Allah aşkına şimdi artık nezaket mi kalmış insanlarda. Düşünceli insan gerçekten seni düşünen insan bulmak o kadar zor ki. Bak ne güzel konuşuyorsun nezaketen diyorsun demek ki sen mesaj yazdığı zaman anında karşılık veriyorsun işte doğru olan bu güzel olan bu samimi olan bu
Yani müsaitsem hemen yazarım ama değilsem de müsait değilim döneceğim yazarım bu kadar basit 😅
Cevap sahibi
10 ay
İşte bu kadar incelik gösterme kaç saniye sürer 10 saniye müsaade edin yazacağım sana kusura bakma lütfen bu kadar. Bunu bile yapmaktan aciz insanlarla zaten işin olmamalı bence 🙂
Ahahah, tam görsel cuk oturmuş olaya! 😊 Şimdi, bu konunun net bir formülü yok ama şu var: Karşılık verme amacıyla bilerek geç cevap vermek biraz pasif-agresif bir çözüm olur; iletişimi zora sokabilir. Herkesin müsaitlik durumu farklı, belki de gerçekten o an yazamıyordur.
Ama eğer sürekli aynı durum varsa ve rahatsız oluyorsan, açıkça hissettiğini paylaşman bence en sağlıklısı! Mesela, "Sana geç cevap verdiğimi düşünme, çünkü gerçekten değer veriyorum bu iletişime," gibi bir şeyler diyebilirsin. İletişim şart canım! 🩷✨