Yeni birileriyle sosyal medyadan nasıl tanışıyorsunuz?

Şimdi şöyle, bir süredir ciddi bir ilişkim vardı fakat 1.5 sene önce bitti.

İlişkiden sonra gerek arkadaş ortamım gerekse iş ortamımda sabit kişiler olması sebebiyle şu an hayatımda yeni birileri tanışmıyorum.

Kitap kulübü, kafeler vs. önerecekler için şimdiden söyleyeyim zaten buralara zaman ayırabilecek olsam gider danışmanlık verdiğim müşterilerle çalışır ek olarak 60-70 bin lira daha fazla para kazanırım.

Zaten ayrıca zaman ayırmak da değil asıl muhabbet. Aslolan şu ki, sosyalleşilebileceği söylenilen fiziki sosyal ortamlarda da birileriyle tanışmanın beklenenden çok daha zor olması. Etkinliklere de millet yine kendi arkadaş grubuyla geliyor ve senin onlara dahil olman için ekstra çaba sarfetmen gerekiyor ve bu da biraz absürt. Kafede, toplu taşımalarda, koşu kulüplerinde, spor salonlarında tanışmalara inanmıyorum artık maalesef.

Bunun için şimdi bilgisayar ve internet çağında olduğumuza göre asıl soruyu soracağım. Size uygun birileriyle tanışmak için hangi platformları kullanıyorsunuz ve nelere dikkat ediyorsunuz?

Örneğin burası veya ekşi sözlük, işte tweetlerine ve fikirlerine gibi platformlar ve bu platformlarda da nasıl tanıştığınızı merak ediyorum. Yani Instagram diyelim, takip isteği attınız takibe dönersek 1-2 hafta takibe alıp bir storysine yanıt mı atıyorsunuz? Bu gibi hangi yöntemleri kullanıyorsunuz veya sizde benim gibi uzun bir süredir bu işleri akışına bırakmış ve hiçbir şey ile uğraşmıyor musunuz?

Twitter
Instagram
Kızlarsoruyor
Ekşi Sözlük
Tinder
Hiçbiri maalesef kimseyle tanışmaya enerjim yok ve zaman ayırmıyorum.
Diğer platformlar (TikTok, C2 vs. yorumlarda belirtin.)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: