10 ayEski günler çok kıymetliydi; insanlar gerçek hayatta tanışıyordu :) birbirlerinden öğreniyor, spontane davranıyorlardı; ne yazık ki artık var olmayan ilginç bir yanı vardı. Modern dijital Alcatraz'a hoş geldiniz: Mahkumların gelip gittiği, tıpkı KS gibi, tek fark KS'de, istediğiniz zaman belirli soruları cevaplayabileceğiniz eğlenceli ve bazen entelektüel bir yanı olması.
Instagram başlangıçta belirli bir araçtı; ancak nasıl ele geçirildiğini gördüğümde, huzur veya sağlıklı içeriklerin olduğu bir yerden çok uzaklara dönüştü: İnsanların orada olmayan oksijeni aramak için oraya akın ettiği bir noktaya geldik, ama bunu yine de bağımlılıktan yapıyorlar. Hâlâ KS'de kalmamın tek sebebi, ara sıra birkaç soruyu cevaplamak için buraya gelmek. Dijital dünyayı sevmiyorum çünkü gerçekliği büyük ölçüde çarpıtıyor.
Dijital, içerik ve arama motoru olmaktan çıkıp gerçek ve sosyal hayatta olması gerekenin bir alternatifi haline geldi. Bu nedenle, günümüzde insanların gerçek dünyada değil, Instagram'da buluşmaya ihtiyaç duyması, olumlu olmaktan çok hayal kırıklığı yaratıyor.
213 Yorumla- 10 ay
Güzel bir yazı olmuş 👍
- 10 ay
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Şu anki hissiyatım bu, üzücü bir gözlem. İnsanlar hayatta kalıyor, artık yaşamıyorlar, her şeyi kabulleniyorlar, her şeyi normalleştiriyorlar, bir tür planlı felç var. İnsanlarla tanışmak için Instagram'ı kullanmak zorunda olduğunuzu söylemek, insanlığın gerçekten hapsedildiğinin bir göstergesi.
- 10 ay
Tanışmaktan ziyade bir iletişim mecrası oldu, Instagram'da yazışmak ve sesli görüntülü görüşmek de mümkün tabii ki eski zamanın nostaljisini günümüzün teknolojik araçları nedeniyle yakalamak mümkün değil, kaleminiz kıvrak, kısa hikayeler de yazabilirsiniz.
- 10 ay
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Evet, Instagram'da yazarlar, içerik üreticileri ve ayrıca tüccarlar var. Ancak sosyal olarak Instagram, insanların buluşabileceği gerçek anlamda istikrarlı bir yer değil, bir hapishane. Geçmiş doğruydu: teknoloji insanları köleleştirmeye, alaya almaya ve küçümsemeye hizmet etti: örneğin chatgpt, bazıları için felaket bir araç; entelektüel pusulaları haline geldi. Başlangıçta belirli şeyleri tamamlamak için yaratıldığı varsayılan Chatgpt, aynı zamanda bir kontrol ve bağımlılık aracı haline geldi. Kanıtı şu ki, uzun yorumlar yazdığınızda insanlar chatgpt kullandığınızı sanıyor 😂 Bunu sadece entelektüeller anlıyor veya uzun uzun yazmaya alışkın olanlar fark yaratıyor ve chatgpt'yi düşünmeden okuyor. Instagram, chatgpt, KS vb. araçların birer araç olduğunu biliyorsunuz ama bana öyle geliyor ki, aile partisi yemeği yapmak için açgözlü balıkları yemlemek üzere kullanılan tombul solucanlı oltalar haline gelmişler. Balık acıktı, ne yaptı? Oltaya doğru yöneldi, tombul solucanı gördü, ama tombul solucanın arkasında acı veren bir kanca vardı ve olta o kadar hızlı çekildi ki balık artık kaçamadı, bulunduğu ortamdan çıkarıldı ve boğuldu. Sonra tombul solucanı yeme zevkini bile yaşayamadan yavaş yavaş öldü. Ama sonunda, yumuşak ve arzulanan eti yenecek olan o olacaktı. Peki aslında balıkçı kim, olta kim, solucan kim ve hepsinden önemlisi balık kim? İletişim ve araçlarının ardında, görüntülü ve sesli aramaların bile veri bankalarına girdiğini bildiğimizde anlamamız gereken şeyler var... Hiçbir şey onları kullananlara ait değil, herkesin özel dosyaları var, tüm görüntülü aramaları ve sesleri kaydediyorlar.
- 10 ay
Bildiğiniz gibi chatgpt bile insanların oraya yazdığı her şeyi kaydediyor, değil mi? Aslında bu yorumları, dünyanın o kadar çok hapishaneye benzediğini, mahkumların bile artık parmaklıkların ve tuzakların farkında olmadığını açıklamak için yaptım. İnsanlar, zincirlenmiş ve başlangıçta pratik bir tarafı olan ancak gerçek hayatın dışındaki etki ve standartların taşıyıcısı olan teknolojik araçları takip etme kısıtlaması altında yaşadıkları sürece normalleşmeye, bazen oltayla yakalanan ve eti tombul solucanı yemeden yenen bir balık olmaya mahkumdurlar ve sörf yapan ancak yaklaşan dev dalgayı görmeyen diğerleri de dalgaya yakalanıp sörf tahtalarından fırlayacaklardır. İletişim kurmak güzeldir, evet, ancak şu anda sağlıklı bir şekilde iletişim kuruyor muyuz? İçerik ve yazım açısından elbette harika yapımlar var, ama bunların ötesinde, balığın tombul kurdu yemesini veya sörfçünün dev dalgadan kaçıp okyanusa gömülmesini engelleyen bir şey var mı? Bu eleştiriyi, insanların dijitale çok odaklandığını ve bazen temel şeyleri unuttuğunu gördüğüm için yapıyorum. İnternette iyi şeyler yapıldığını gördüm ama yüzde kaç? Instagram'da toplantı yapılıp yapılmadığını soran bu adamın sorusu ilgi çekici çünkü dediğim gibi Instagram'ı biriyle tanışmak için kullanmak hayatın bir hapishane olduğu ve artık gerçek olmadığı anlamına geliyor. Üzgünüm ama sosyal ağlarda insanlarla toplu halde tanışmak asla mümkün olmuyor, vaka bazında durum değişiyor ama eğer bu bir norm haline gelirse bu asla iyiye işaret değil.
- 10 ay
Elbette ben de aynı şekilde düşünüyorum ve bunu chatgpt'ye aynen bu şekilde ifade ettiğimde reddetmedi sadece geri bildiriminiz için teşekkür ederim dedi. Sorum ise şuydu, günün birinde devlet başkanı olursam sevdiğim filmlerden oyunlardan okuduğum kitaplara ilgi alanlarıma kadar herşeyi biyor olacaksın bu yaraticilarin için avantaj değil mi? Gerçekten de muazzam bir istihbari bilgi kaynağı ve böyle bir şeyi bize free olarak sunmalari akıl alır gibi değil.
- 10 ay
Çok dikkatli olun: Herhangi bir platforma gönderdiğiniz tüm video, ses ve fotoğraf görüşmeleri, platformun kendi veri tabanında toplanır.
Telefon numarası, adres vermek veya fotoğraf göndermek bile kullanılır ve bazen karanlık ağda yayınlanır. Talihsiz bir durum ama hesaba katmamız gereken bir şey var: Yemi yutup tombul solucanı yediğini sanan balıklar olmayalım.
Benim için Instagram başlangıçta değerliydi: artık satın alındığı için pek bir değeri yok ve Facebook ve uygulamalarının ardındaki gerçekleri öğrendiğimizde, insanların hayatlarının çalındığını, kaydedildiğini ve veritabanlarında saklandığını anlayabiliriz. Şahsen bu tavsiyeyi gençlere borçluyum, özellikle de sosyal medyayı çok kullananlar oldukları için: Biriyle tanışmak istiyorsanız, onunla dijital dünyada değil, gerçek hayatta tanışmaya çalışın. - 10 ay
Tavsiyeler için teşekkürler bazı şeyler için çok geç farzı mahal chatgptye şimdiye kadarki konuşmalarımızda yola çıkarak beni anlat dediğimde beni benden iyi anlattı 😃 keyifli ginler dilerim😃
- 10 ay
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Chatgpt bir araçtır, ancak gerektiği gibi çalışmaz. Onu tasarlayanların arkasında planlar vardır: pohpohlamak, gerçek bir çerçevesi olmayan fikirleri takip etmek için programlanmıştır. Chatgpt'ye karşı üstünlük sağladığınızı düşünürken dikkatli düşünürseniz, sizi programlayan odur. Bahsedildiği gibi tamamlayıcı bir araç değil, aslında herhangi bir amaca hizmet eden bir araç da değil çünkü insanların araştırma yaptığı içerik sınırlı ve bu da gerçekten düşündüğünüzde başlı başına büyük bir sorun. Bir kütüphane değil, hatta bir kitap bile değil ve eleştirel düşünmeyi uyutuyor. Ancak bu araç akademik de değil, zihni ve kalbi uyutup yavaş yavaş size nüfuz etmesini sağlamak için, çünkü herkesin erişebileceği ücretsiz bir araç olarak bırakıldığında, daha ziyade beynin esnekliğini yeniden programlamak ve sizi onun çalışma biçimine alıştırmak için bir araç.
İnsan ruhunun değerli olduğunu söyledim; hiçbir durumda bir platform, sosyal ağ veya teknolojik bir araç, gizli bir gündemi olan ve insanlığı kendi uygulamak istedikleri şeye göre programlama arzusunda olanlar tarafından etleri için yenilecek bir balığa dönüşmemeli. - 10 ay
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Topraktan çıkan canavarı hatırlıyor musun? herkes hakkında her şeyi tahmin edecek 🤓Eğer bu araç sizi sizden daha iyi tanıyorsa, bunun sebebi ruhunuza hiç yaklaşmamış olmanız ve siz daha denemeden ruhunuzu analiz etmiş olmasıdır, çünkü amaç bu efendim :)
Ruhunuzu ve kim olduğunuzu bilmek için Instagram, WhatsApp, KS, ChatGPT ve diğerlerini yarattılar. Ancak ChatGPT daha şiddetli çünkü size doğrudan hitap ediyor ve normalde size ait olması gereken bilgilerinizi topladığı için, kim olduğunuzu biliyor: Sizce Decel herkes hakkında her şeyi nasıl bilecek? plan kuruldu, uyanmalıyız. Chatgpt'yi bu makinenin muhtemelen kendilerine koçluk yapacak kişi, terapist olacak kişi, kendileri hakkında gerçekleri söyleyecek kişi olduğuna inanacak şekilde kullanan herkes bu araç tarafından manipüle edilmiştir.'İnsanlar gerçek hayatta yaşayarak, gerçek dünyada insanlarla tanışarak, hayat kurtaran testler deneyimleyerek ruhlarını tanırlar. Bir ürün bedava olduğunda Chatgpt yanlış pozitif bir araçtır, kendinize bir şey söyleyin, ürün sizsiniz. - 10 ay
Kendinizi daha iyi tanımaya çalışın ve sağlıklı bir araç olmaktan çok uzak olan chatgpt'yi dinlemeyin. Özür dilerim ama durum o kadar ciddileşti ki, insanlar yapay zekaya gerçek bir insandan daha fazla güveniyor, çok üzücü. Hiçbir zaman çok geç değil ama bunun gerçekten farkında olmalıyız, ruhlar şu anda adeta hapsedilmiş durumda. Her şeyin yolunda gittiği yanılgısı var ama durum öyle değil, herkesin anlamaya çalışmadan takip etmesi ve anlayanların bile adeta felç olmuş durumda olması ve kendinize şu soruyu sormanız bunun neden böyle olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor.
- 10 ay
Anlattığınız şeylerle ilgili sorduğum soruya davet ediyoruz sizi 😃
Sizce, yapay zeka şeytan işi veya şeytani bir oyunun parçası olabilir mi? ↗ - 10 ay
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Cevaplayayım. Az önce bununla ilgili bir soru sordum, ama senden farklı olarak.
Çünkü insanlar bunun şeytanın oyunu olduğunu söylerse, onaylamak istemezler. Birçok insan Chatgpt'in arkadaşları veya koçları olduğuna inanıyor, ama bu Adem ve Havva'nın elmasıyla aynı şey. ayrıca apple'ın üzerinde ısırılmış elma olan bir tabelası var :) kiminle çalıştıklarını söylüyorlar, bu yüzden bu sözde mühendisler, sizin dediğiniz gibi avukatlar ve chatgpt'yi tasarlayan diğerleri bir şey için çalışıyorlar ama insanlar yapay zekayı eğlenceli buldular ve kendi kendilerine "canımı chatgpt'ye vereceğim, tavsiye isteyeceğim, yaratıcı tarafından verilen sınırsız güce sahip ruhlarına güvenmek yerine onun yazdıklarını kullanacağım" dediler
En İyi Cevaplar
10 ayYok sosyal hayatta da tanışabilirsin aynı zamanda çevremde de sen tanıyan insanlara uygun birini bulmasını isteyebilirsin Instagram'da tanışabilirsin o mesele değil de Instagram'da tanıştığın kişinin ne olduğunu bilmen imkansız En azından birinin vasıtasıyla tanışırsan 3-5 bilgi sahibi olabilirsin ama Instagram sosyal medya gibi yerlerde karşındaki kişinin sana anlattığı şekli ile bilebilirsin
00 Yorumla
Biriyle tanışmak için sosyal medya çok olağan oldu artık. Bundan 4 5 sene önce Instagramdan tanıştığım biri vardı ve çevreme Instagramdan tanıştım demeye çekiniyordum. Ama artık o kadar normalleşti ki çevremde birçok kişi Instagramdan tanıştı. Böyle tanışıp çok mutlu olan çok kişi de var.
00 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 547 cevap paylaştı.
10 ayİnstagramım yok daha doğrusu burası dışında hiçbir sosyal mecra platformuna üye değilim onun için sosyal medyadan da illa biri ile tanışacağım diye bir gayem olmadı bu işler biraz nasip kısmet bence
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Şimdi dürüst konuşalım, evet çoook kişi Instagram’ı bu işler için kullanıyor! 📸 İnsanlar story ve DM sayesinde bir şekilde tanışıyorlar. Ama diğer sosyal medya platformları da iş görüyor. Mesela X kullanıcıları artık hem gündem takip edip, hem de tanışmanın yollarını buluyor. 🤓 Ama benim favorim KızlarSoruyor; burada insanlar hem samimi hem de fikir sahibi! Ayrıca daha farklı tanışma platformları varsa da unutma: önemli olan bir uygulama değil, senin enerjin. ✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,6b cevap paylaştı.
u 10 ayben tanışmam kimseyle
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayNormal hayatta karşı cinsle iletişim kuramayan ezikler Instagram'dan her önüne gelene takip isteği, mesaj atıyor bize yazan herkese yazıyordur deyip böylelerine engeli basıyoruz biz de, ki öyle zaten gir bak profillerine bi sürü kızı takip ediyorlar kimi düşürürlerse, böyle ucuzlara kalmadık
45 Yorumla
Cevap sahibi10 ayDemek ki marifet yoksa bu kadar çok incel olmazdı elleri bi yerlerinde sosyal medyadan birilerini düşürmeye çalışıyorlar işte yazık, reelde gözünün önünde elinun altında oluyor ne yaptığını biliyorsun görüyorsun en azından, senin gibiler deprofil fotosu bile olmayan kızlara istek atar bi ümit
- 10 ay
Psikolojik hasta olup sağlıklı iletişim kuramayan insanlar var biliyor musun? Ezik mi bu insanlar hasta oldukları için? Benim koluma girip kolumu okşayan kız oldu ama ben hiç bir tacizde bulunmadım. Ama eskiden onu taciz etmiş bir adamın resimlerini saklıyor ve beni reddetti. Beni tanımıyorsun sadece erkeğim diye sapık diyemezsin. TC erkeği maalesef çok da ak kaşık değil biliyorum benim suçum neydi?
Cevap sahibi10 ayPsikolojik hasta bi insanın başka insanlarla zaten ne işi var, bu insan evlense düzgün bi aile hayatı da sürdüremez sorumluluk da alamaz, taciz etmedin diye seni alkışlayalım mı şimdi sende keşke o kızı taciz etti beni diye şikayet etseydin, sana sırf erkeksin diye sapık demiyorum ki onu nereden çıkardın sen düzgün bi insansan neden üstüne alınıyorsun kendin de diyorsun Tc erkeğinin ne b. k olduğunu, o dediğin kız gibi çok kız var ne yazık ki, böylelerine bir sey oldu mu biz üzülür adalet ararız anne baba ilişkilerinin düzgün olmamasının bir sonucuz sevgiyi yanlış biliyorlar
10 ayLise yeni bitti ben hiç sevgili yapmadım okuldan birinden hoslansam arkadaş grubuna bak çocuğu al hesabı düşündüm arkadaşları pislik insanlar olduğu için oda öyledir kafasindaydim sanal tanışmak istemedim ilerde çocuğuma hikayeme yanıt verdi demek istemem o yüzden lise koridorlarında bakistigim biri falan olsun istedim ama onlar 90 larda kalmış maalesef lisede olmadı şu an mezuna kaldım bu seneyi kendime ayırıp bir iliskiye kendimi hazir ettikten sonra universitede olur inşallah ama ben kesinlikle sanal istemiyorum gerçek hayatta çok dah heyecanlı oluyor sosyal medyadan bana yazan adamada bağlanmam o yüzden sanal ilişki falan da olmaz benim için ben sarılmak dokunmak isterim o yüzden Instagram olmaz
34 Yorumla- 10 ay
Çok kesin konuşmuşsun. Sonuçta Instagram genelde yakın olduğun kişilerin yakın olduğu kişileri tavsiye ediyor sana arkadaş olarak. Sonuçta orada konuştuğun kişi seninle aynı şehirdeyse neden olmasın?
- 10 ay
@RealistikBiri ama diyorum ya işte çocuk sana sordu sen üniversitede annen bana osyle baktı ben şöyle dedim şöyle adım attım karşısında çekindim falan derken hikayeme yanıt verdi çok düz değil mi veya yazdım annen geri döndü falan ve gerçekten bir erkek neyse arkadaslarida o oluyor bu acı bir gerçek aynı şehirden olmaz demem ama ben nasıl olsa 1 yıl sonra farklı bir şehire gidicem burdan yaparsam ben farklı şehirde olunca uzak mesafe olacak o yüzden sıkıntı bence
- 10 ay
iyi de sen hikayene yanıt veren her erkeğe olumlu bir cevap verip sevgilimi oluyorsun? hayır yani bilemem ama sonuçta ilk önce deniyorsun nasıl birisi kimin arkadaşı ha bi de reel de göreyim ona göre flört edeyim vs vs... Diğer türlü uni de gördüm ya da iş yerinde gördüm etkilendim ve o bana geldi teklif etti demekte aslında bir bakımdan düz kaçıyor. Sonuçta sen her iki tarafda da kendini ağırdan satarsan işler daha bi çıkmaza girip zorlaşıcak ama partnerin bunu başarıncada ilerde çocuğuna her iki yönden de güzel bir hikaye çıkacak. Yani tamamen senin hangi pencereden baktığına bağlı ama sanal ilişkiyi gözüde iyice düşürmüşsün.
tamam diyelim ki uniye gidicen diye burdan sevgili yapmadın. sonra uniye gittin orada da ben burada 5 sene kalıp geri gidicem diyip bi 5 sene daha sev yapmim olucak sonra kendi şehrine gidince ya iş saatlerimiz uyuşmuyor kendime vakit ayıramıyorum boş ver biraz daha oyalayayım daha iyi bir işim olana kadar diye diye zaman geçer pişmalık kalır.
- 10 ay
@RealistikBiri olm 5 senelik ilişkide evlenirsin mezun senemde sevgili yapıp hem kariyerimi riske atıp hemde kazandığım uniye gittiğimde sanal hake getirip niye işleri zora sokayim
Gizli Üye(30-35)10 ayArtık mı? neredeyse 15 senedir öyle
artık kullanılmıyor çünkü insanlar sanaldan insanlara güvenmiyor ve gerçekde biriyle tanıṣmak daha havalı. Ezik gibi kızlara yazmıyorsun yani.
Tanıṣan var mı? var elbette. Ama bunlar nasip/șans/kader... ne diyorsan artık.
54 Yorumla- 10 ay
Benim abim 38 yaşında bu yaşına kadar ne instagram ne reel ne o ne bu hiç bir şey olmadı istiyor birisiyle tanışmayı ama flört bile edebilmişliği yok
- 10 ay
tipinde mi sorun var acaba
Daha kolay bir yöntem olduğu için evet daha yaygın, ama pek de tercihimde olmadı hiç bir zaman.
Bunun nedeni instagramın direk çevrenizdeki insanları önermesi veya bir instagram sayfasına girip (atıyorum gittiğiniz spor salonunun sayfası) oradaki takipçilerden de insanlara bakıp ortak zevkiniz olan insanlarla tanışma fırsatınız oluyor.
Ama dediğim gibi fazla tercihim değil. Sosyal etkinliklerde insanlarla tanışmayı daha çok seviyorum, mesajlar buz gibi. 😬10 Yorumla
10 ayAynen kızlar Instagramdan koca buluyor sorsan reel diyorlar ama hepsi boy boy foto koyuyor anneannesi görsün diye koyacak hali yok bizim buraya doktor çocuk atandı bı kaç kıza istek atmış hepsi geri döndü 😂😂
20 Yorumla
10 ayAy instagram, boş bence görücü, usulüde güzel, olabilir
50 Yorumla
10 ayBiraz kişilerin çabasına bağlı. İnstagramdan tanışmak için girişimde bulunan çok ama hadi buluşalım denmediği sürece de ilerlemiyor. Yoksa mümkün neden olmasın.
31 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle katılıyorum emek önemli ve ilk adımı atmak
10 ayO da herkese istek atıyor tutan oluyor. Ben direkt "sil " yapıyorum. Her şey kolaylaştı. 98li olarak z kuşağına da çok yakın olduğumuz için çok leş bir döneme denk geldik. Az daha fazla y olsaydık keşke.
10 Yorumla
10 ayAsosyal ve özgüvensiz erkeklerimiz çoğaldığı için evet daha çok sosyal medyadan daha fazla kadınla etkileşime geçebildikleri için bunu tercih ediyorlar
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 438 cevap paylaştı. Bence çok saçma instagram gibi platformlar tüm gizemi bozuyor ayrıca çok sahte bir ortam var kimse ne orada göründüğü kadar güzel veya yakışıklı ne de o kadar mutlu.
21 Yorumla- 10 ay
alche sana katılıyorum cogu sallıyorr hayatını haklısın arkadasım durust cok az
Birini tanımak ciddi enerji gerektiriyor insan artık hiç tanımadığı bir için emek zaman ayırmak istemiyor sosyal medya benim için bu hale gelmeye başladı gerek yok kafası online olmaya başladı 😅
10 YorumlaBirçok insan sanal ortama geçti tanışmak için. Çünkü aynı anda 50 kişi ile tanışmak daha hoş geliyor birçoğuna.
12 Yorumla
Soran10 ayEn cok nerde donuyordur instada mi
10 ayHayır bence artık instagramı whatsapp gibi kullanıyorlar tanımadıklarını ya da yakınlar harici eklemiyorlar
20 Yorumla
10 ayDeğişir, numara sallayıp bile tanışabilirsin. İnstagram kısmı biraz tehlikeli, 15 yıldır sosyal medyadayım henüz instagram kimseye yazmaya götüm yemedi.
00 Yorumla
10 ayyazarak tanışınca birbirini daha iyi tanıyosun ve daha çok seviyosun
30 Yorumlakafede ortamda biriyle tanışmaktansa instagram daha iyi hızlı ve karşımdaki insan daha düzgünmüş gibi geliyor
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 805 cevap paylaştı. Çoğu kişinin o amaçla kullandığını söyleyebilirim ama tabii ki ispatlayamam. Ben de kullanıyorum ama o niyetle değil.
00 Yorumlaprofil fotosu ve diğer gotolarından zengin oldığun anlaşılırsa kucağına atlar türk kızları ama değilse şansın yok tanışmak için.
00 YorumlaYok yani insanlar tanişsa bile öyle kalıyor iş hayatımızda ya da okulda tanişmalar genellikle daha çok tutuyor
00 YorumlaBen hiç birisine istek göndererek vs Instagram dan tanışmadım. Ama istek gönderil söze girenler oluyor.
00 YorumlaAynen çoğunlukla instagram kullanılıyor ama Whatsappını almayınca konuşma çokda fazla ilerlemez bence diye düşünüyorum
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
10 ayİnsanlar çevresinden sevgili rahat rahat bulamayınca instagram, facebook gibi sosyal medyalari kullanıyor.
00 Yorumla
10 ayprensip olarak x Instagram snap kullanmıyorum. yani tanismiyorum oradan kimseyle genelde bagdat cd
10 Yorumla
10 ayInstagramdan istek atan hiç kimseyi kabul etmiyorum illa reelde görmüş olmam gerekiyor
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 763 cevap paylaştı.
10 ayBen henüz kimseyle tanışmadım. Demek ki öyle bir şey yok
10 Yorumla
10 ayEvet öyle durmadan takip isteği atıyorlar ama kabul etmiyorum
10 YorumlaEvet yüksek ihtimalle
Tiktokta olabilir
10 YorumlaValla ben denedim bi kaç kere reelde tanışamadım
00 Yorumla
10 ayinstagramım yok, toktikim yok, facebookum yok. :) Ben neye yararım ki
00 YorumlaNasipte varsa bir şekilde bir yerden geliyor bir çok kişi bir çok farklı yer üzerinden tanışabiliyor
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
10 ayİnstagram twetter tiktok kızlar soruyor bile var
00 Yorumla
10 ayBirisiyle tanışmaya çalışmıyorum , tesadüfleri severim
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 434 cevap paylaştı. Gün gelecek benim gibi tüm uygulamaları sileceksin. Her şeyin yüzeysel olduğunu anladığında...
00 YorumlaBen hep internetten tanıştım buluştum, çok nadir bir iki kez dışarda tanışıp görüştüm
00 YorumlaSanal aşk mı kaldı ya, saçma. Arkadaşlık kurmak bile saçma
00 Yorumla
10 ayEvet. Artık dışarıda tanışma bitti. Sosyal medya her şey
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayInstagram benim çok severek kullandığım bir platform. Instagram'da geçirdiğim saat 4-5 cidden şakasiz dört beş saat Instagramda geziniyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayArtık böyle oldu kimse gerçek hayatta biriyie tanışmıyor
23 Yorumla- 10 ay
Gerçek hayatta nasıl tanisacaksin ki yoldan çevirerek mi
Cevap sahibi10 ayÇevreden işte arkadaş çevresi başka yerler falan
- 10 ay
Benim çevrem yok asosyalim 😂
Gizli Üye(25-29)10 ayBen artık kimseyle tanışmıyorum. Sürekli her konuda bik bik öten dişi kuşları bıraktım. Baş ağrısı yapıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySosyal medyadan yazan insanlara eskisi gibi güvenmiyoruz
10 YorumlaHızlı düşürmek istiyorsa snep takılmaklık filan ama sevgili flört falan onlar İnstadan oluyor genelde
20 YorumlaÖyle tabii herkes ordan bulup evleniyor dılardan arkadaş ortamında tanıştım diye de yalan söylüyorlar fjfjdkfkkd
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayArayan her yerde buluyor, buradan bile 3 kızla buluştum, 6 aydır kullanıyorum siteyi
012 Yorumla- 10 ay
Buluşunca ne oluyor
Cevap sahibi10 ay@Kdodkdkdkdmd benim buluştuklarım zaten cinsellik amaçlıydı, tabi ilk sahil veya kafede vs buluşuyoruz biraz zaman geçirip bir yere geçiyoruz
- 10 ay
Aynı şehirden bulabiliyor musun
Cevap sahibi10 ay@Kdodkdkdkdmd belli olmuyor o, benim gittiğimde olabiliyor
- 10 ay
Cinsellik gibi bir şey için şehir değiştiren adam… şeyinizin peşine bu kadar düşmeyin be
Cevap sahibi10 ay@Kdodkdkdkdmd ya ben sadece onun için şehir değiştirmiyorum, işim gereği zaten bir çok şehre gidiyorum o arada buluşuyoruz yani
- 10 ay
Anladım
Cevap sahibi10 ay@Kdodkdkdkdmd öyle yani
- 10 ay
6 ay da 3 kız la ilişkin olduysa bu hızla siteyi alt üst edersin
Cevap sahibi10 ay@KelebekBlossom Teşekkür ediyorum, arayışta olmadım hiç bir zaman denk geldikçe diyebilirim
- 10 ay
Bende denk geldikçe dersem en az 50 kişi olmuş olurdu kimseyle olmadım sosyal medya herkes herkese yazıyor
Cevap sahibi10 ay@KelebekBlossom haklısın evet ama kafalar uyuştuktan sonra benim için bir sorun olmuyor zaten
10 ayDoğru düzgün Instagram bile kullanamıyorum kaç kere silip açtım bilmem şu an bile yok
31 Yorumla- 10 ay
Ben ordan tanışamam yani uzaktaki biriyle bi de olmaz olmuyorrrr
Yıllardır kullanırım daha 1 kere bile kimseyle tanışmadım ordan. Bırak tanışmayı yazan da olmadı sjsjs
15 Yorumla- 10 ay
@Gojo_ animemi seviyorsun
- 10 ay
Sen bayan değilsin
- 10 ay
Çıkmıyor
- 10 ay
Anlamadım
Herhalde sürekli tanımadığım adamlar istek atıyor çünkü
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 364 cevap paylaştı. Yok ben kullanmam öyle
10 Yorumla
10 ayYok bence öyle değil. Gerçek hayat çok daha güzel ve tanışmak için birebir
00 YorumlaParası varsa kadın cevap verir eger normal Bi bireyse cevap vermez.
01 Yorumla- 10 ay
Her kız değil
10 aySosyal medya tanışmaktan ziyade yüz yüze oturup tanışmayı tercih ederim.
00 YorumlaAçıkçası instagramda o kadar pasifim ki instagramı neden hala kullandığımı bende bilmiyorum.
00 Yorumla
10 ayla herkes instaya sovmüş tanişilir bence artik devir değişti
00 Yorumla
10 ayçözemedim kim neyi kullanıyosa gerçekten ne kullanıyorlar flört edenler
00 Yorumla
10 ayKullanılıyor ama kadınlar genelliklw beğenmediğine erkeğe sevgilim var diyır
00 YorumlaBen tanışamıyorum mesaj gidicek de şey olucak bence gereksiz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayHiç İnstagramdan biriyle tanışmadım sosyal medyadan tanışma bana pek doğru gelmiyor
30 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 458 cevap paylaştı. Öyle o yüzden de ben bu devirin insanı değilim…
31 Yorumla- 10 ay
Bu ben
aşırı saçma ya ama öyle
20 Yorumla
10 ayEvet ama sonu gelmiyor
20 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem