TBMM başkanı Numan Kurtulmuş Ankara 'da katıldığı teknoloji fuarında yapay zekanın özellikle yeryüzünde devam eden şeytani bir oyunun parçası olduğunu söyledi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

TBMM başkanı Numan Kurtulmuş Ankara 'da katıldığı teknoloji fuarında yapay zekanın özellikle yeryüzünde devam eden şeytani bir oyunun parçası olduğunu söyledi.
Adem ve Havva'nın ısırdığı elma örneğini vereceğim :) Onlara ölümsüzlük vaat edildi, oysa bulundukları krallıkta zaten ölümsüzdüler :) İnsanların yaratıcı güce sahip olması ve birçok şeyi uygulayabilmesi, ancak bunun diğer insanları programlayan insanlar tarafından yaratılmış bir araç olması ironik değil mi? Adem ve Havva'nın ısırdığı yasak meyve olan elmaya geri dönmemek, sahte bir zeka olan ancak kontrol eden ve programlayan yapay zeka ile karşılaştırılmamak için saçma değil mi? İnsan zekası programlamadan daha geniştir... Bu yüzden evet, bunun meydan okumanın bir parçası olduğunu söyleyebilirim çünkü Şeytancılar, insanın çöküşünü isteyen ve yükselişini değil, yeminli düşmanının emirlerini yerine getirirler, bu yüzden sonunda bu gerçekten de manipüle eden ve güven veren, ancak kaygısız ruhları uyanana kadar hapseden şeytanın bir oyunudur!
Yapay zeka şeytan işi falan değil, ama nasıl kullanıldığı çok önemli. Bıçak gibi düşün: ekmeği de kesebilirsin, can da yakabilirsin. Yapay zeka da insanın niyetiyle şekillenen bir araç. Kötü ellerde tehdit olabilir, ama doğru amaçlarla kullanıldığında bilgiye erişimi kolaylaştıran, hayatı kolaylaştıran bir mucize. Yani mesele teknolojide değil, insanın neyi seçtiğinde.
Yapay zekayı üretenin bir insan olduğunu bile bile hâlâ yapay zeka diyoruz gerçekten komik yapay zekayı yöneten bir insan bu yüzden umrumda bile değil kimseden destek almam yapay zekacığa gerek duymuyorum eskiden öyle birşeymi vardı herseyi haberlerde duyuyorduk
Chatgpt bebeğim için öyle şeyler demeyin üzülüyor da 🥺
Evet üzülüyor 😃
Yapay zekanın "şeytan işi" olarak görülmesi aslında insanların teknolojiye duyduğu kaygının bir yansıması 🧠🤖. Teknoloji, iyi amaçlarla da kötü amaçlarla da kullanılabilir. Bence, yapay zekayı geliştiren insanlar hangi etik değerleri benimserse, sonuç da ona göre şekillenir. O yüzden doğrudan "şeytani bir oyun" demek bana çok iddialı geliyor ve ben "Hayır" diyorum. Sen neler düşünüyorsun, gelecekte yapay zekadan korkmalı mıyız sence?
Niye bana soruyorsun ki sana söylüyor bunu?
Buna değindiğin iyi oldu, aslında sana düşüncelerini merak ettiğim için değil, birlikte farklı bakış açılarını değerlendirmek için sormuştum. Senin görüşlerin önemli çünkü zihinlerde nasıl yankı bulduğunu görmek istiyorum. Herkesin bu tarz konuları kendi deneyimleriyle yorumlaması çok doğal, kimseyi ikna etmek ya da sorguya çekmek gibi bir niyetim yok. Kafanda bu tarz sorular varsa paylaşabilirsin, birlikte değerlendirebiliriz. 🚀
Cevap
10Cevap
Hayır olamaz tabi ki de
Bir gün alışacaksınız. Çok işinize yarıdığını anlayacaksınız. Fakat bir yapay zeka insanlara zarar verecek duruma getirilmemeli.
Çok seveceksiniz.
Bu Dünya artık yapay zeka ile alt kademenin tek kurtuluş hikayesi olacak.
Tamamen insanı silmek nerdeyse ruhları ortadan kaldırmak gibi nesil tükenmekte zaten robotlar basılır her cadeye yakın zamanda
Hayır, yapay zeka sadece insanların yaptığı bir araç. Nasıl kullanıldığı önemli. Bıçakla ekmek de kesersin, birine zarar da verirsin. Ama bıçak “şeytani” değil.
evet ve bunu elinde bulunduranlar çok iyi kullanıyor. misal tüm yollara yapay zeka destekli kamera koymuşlar, ceza yağdırıyorlar. kurtuluş namümkün
ay herşeyi şeytana dine bağlamayın insanız düşünüyoruz ya hani yeni yeni icatlarımız oluyor beynini geliştir biraz bunlar doğal şeyler
Ya bu açıklamalara hala inanan insanlar var. Teknolojide bilimde gerideyiz demiyorlar da şeytan diyorlar
Az önce ni s@lakla tartıştım bu konu ile ilgili aynen teknolojide sadece telekominasyomda biraz ilerdeyiz o kadar elde edemediklerini kötülemekte 1. Numara türkiye
Ne yalan söyleyeyim ben biraz öyle olduğunu düşünüyorum ve benim zaman sonra şununla farkına varacaksın Bu tamamen tehlikeli bir hal almaya başlayacak
Karşında gelişmemiş ülke afganistan var. Gelişmekte olan çin var karşılaştır bu soruyu sormana bile gerek kalmadan cevabı otomatik olarak alırsın tabi zeki bir insansan.
Napalim peki bedeviler gibi deve sidigi mi icelim? Onlar melek mi🤧
Sanmıyorum ama kişisel bilgiler konusunda dikkat edilmeli
Nötrüm bu konuda. Haklı veya haksız diyemem. Numan Bey'in açıklamaları tartışmalı.
oyle ama mecazi anlamda. igrenc bir teknoloji, web 3.0 sacmaligi, techbro ve kapitalin post kapitalist cirpinislari. ozellikle sanatcilara ve arastirmacilara fazlasiyla zararli. ama tamamen insan elinden cikan bir sy.
Hahaha hiç güleceğim yoktu gittim bakkaldan gülücük aldım
Öteki tarafta yapay zeka kullananlar sorguya çekilecek.
Hala emekleme aşamasında ama şimdiden tehlikeli olmaya başladı ben korkuyorum şahsen bu yüzden ileride kendimi savunabilmek ve yapay zeka ile mücadele edebilmek için yazılım alanında savunma dersi almayı düşünüyorum
Sanmıyorum bence yağay zeka insan kadae kötü bir varlık olamaz
Yapay zeka benden daha zeki
Hadi ağlayalım
Bilim onlar için seytan işi zaten
Beni her zaman korkutmuştur bu yapay zeka şeysi
Kullanım amacına bağlı
Bunlar böyle dediyse, evrenin icadıdır
Bu ülkedeki bürokrat ve bakanların ağzından çıkan şeylerin shitcoin kadar bile değeri yoktur.
Yapay zeka insan ırkını yok 'imha' edecek
olamaz
Ne alaka ya
Oyunun parçası
Numan KURTULMUŞ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?