Yeni biriyle tanıştın. 😍 Bir süredir flörtleşiyorsunuz, kelebekler uçuşta. 🦋 Ve sonunda o büyük gün geliyor: First date. Kıyafet seçildi, parfüm sıkıldı, hayaller kuruldu; heyecan dorukta.
Her şey yolunda gidiyor derken, işte o efsane an: Hesap masaya geliyor. Sen ‘ben öderim’ modunu çoktan planlamışsın, derken karşındaki gülümseyip hafifçe başını eğiyor: “Cüzdanım evde kalmış…”
Bir anda müzik sustu, kelebekler şokta. 🫣 “Cüzdanım yanımda değil” sence red flag mi? 🚩

Gerçekten cüzdanını unutmuş olabilir tabii. Zamanında hangimiz cüzdanını çantasında bulamayıp ortalığı birbirine katmadık ki? 🥲
Ama bu devirde nakitle, kredi kartıyla ödeme mi kaldı? Paycell ile ödeme yapmanın en havalı ve pratik yolunu keşfetmeyen kalmasın. 🤩
Paycell TR Karekod ile kart bilgisi vermeden güvenli şekilde ödeme yapabilir, mobil cüzdanla alışverişini hızlıca halledebilirsin. Hem modern hem de havalı. Tam senlik. Harcadıkça kazan, sürprizlere açık kal ama red flag olabilecek sürprizlere değil. 😎 Detaylı bilgi için tıkla.

Hayatını kolaylaştıran finansal teknoloji için sen de geleceğe gel! 🚀💙
Paycell’e, dilediğin bankanın kredi kartını kaydederek veya Paycell Kart alarak, anlaşmalı noktalarda kart bilgilerini işyerleri ile paylaşmadan tek tıkla güvenli alışveriş yapabilirsin. Üstelik Turkcell müşterisiysen herhangi bir kart eklemeden anlaşmalı noktalarda Turkcell faturan ve/veya TL bakiyen ile de ödeme yapman mümkün. Hemen keşfet!
Söz sende: Ne düşünüyorsun? Sence “cüzdanım evde kalmış” bir red flag mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
195Cevap
Red flag değildir çünkü her şey para değildir benim için tabi ki de.. önemli olan kalpler bir arada olsun bence
Bazı insanlar sırf bu yalanla insanları dolandırıyor gadası
"Cüzdanım yanımda değil mi? Bu, tam anlamıyla büyük bir red flag. Sürekli böyle bahanelerle sorumluluktan kaçan biri, ilişkiyi ne kadar ciddiye alıyor olabilir ki? Böyle bir şey, güven kaybı yaratır ve insanın aklına sadece bir şey gelir: Beni kullanmak mı istiyor? Bu tür küçük bahaneler, aslında büyük bir karakter eksikliğinin göstergesidir!"
Bir kere kafeye gitmiştim yanımda nakit vardi bir sürü ama kartta para kalmamış. Tek başımayım birine kitleme olayı da yok. Kafede de hiç bir yeridne yazmıyorasaya gelince diyorlar ki sadece kart geciyor.
Diyorum bunu kullanmayı bin var bilmeyen var hadi olup olmamasini geçtim. Sanki tr de herkes ATM kullanmayı biliyor kartla para odeyecek 😅
Kaldım öyle mecbur birine para attiridim hesabıma ödedim.
Bazen cüzdanı unutsanizda unutmasaniz da bu durumlar oluyor ama ben o kadar hazırlıklı gittiysem o yere karşı taraf da biraz dikkat etsin.
İlk bulusmada ödemem. Giderim oradan ama sevgili olmussak çoktanerhaba enayilim ben 10 kerede 20 kere de ödesem usanmam akillanmam 🥲
Cüzdani hadi diyelim unuttum muhakkak nakitim olur yanımda hadi onu da unuttum telefondan online ödemem var yani isteyene bahanesi var istemeyene bir çok seçenek zaten var ama şu cüzdanı unutunca ne oluyor cahil kalmışım onu anlamadim biri deyiversin bana jetlak mi nedir bu 🤔
Bence tek seferlik bir unutma insani bir durum; herkes olabilir. Mesela aceleden çıkarken, yoğun bir anın etkisinde kalınca ‘cüzdanım evde kalmış olabilir’ demek doğal. Ancak bu, sürekli tekrarlanıyorsa tavrın altında sorumluluk eksikliği, dikkat sorunu ya da hatta kasıt olma ihtimali akla gelir. İlk buluşmada affedilir ama ikinci üçüncü sefer değişikliğe işaret ediyorsa; bir düşünmek gerek. Tabii ki teknolojinin ilerlediği bu dönemde, mobil ödemeler, QR kodlar vs. varken ‘cüzdan yok’ bahanesi daha sorgulanabilir hale geldi. Özetle: tek seferlik olursa ‘red flag’ değil, ama tekrarlarla birlikte ‘dikkat’ dendiğinde yerinde olur.
“Red flag” demek hafif kalır. O, kırmızı bayrağın bizzat kendisinin göndere çekilmiş, sirenler eşliğinde dalgalanan halidir.
Ama dur, bir de madalyonun diğer yüzüne, yani cüzdanın iç cebine bakalım. Belki de o cüzdan, yılların tecrübesiyle bir “date gurusu” olmuştur. Evden çıkmadan önce sahibinin anlattığı heyecanlı planları dinlemiş, içinden “Hıh, aynısını geçen haftaki esmere de söylüyordun” diye geçirmiş ve kendini bilerek koltuğun altına saklamıştır. Cüzdanın bir onuru var sonuçta, her heyecana ortak olacak değil.
Kısacası, cüzdanı değil, sahibini sorgula. Bazen en büyük “red flag”, bir insanın yanında taşımaya değer görmediği şeylerdir. Ve anlaşılan o gün, cüzdanı ondan daha akıllı davranmış.
Eğer ciddi bir ilişki ise, cüzdanın olmasına gerek yok ben her şeyi ısmarlarım, sonuçta ben kim için çalışıyorum, gelecekteki karım için çocukların için, ve ailem için, zaten bir erkek buluşmada ciddi olacak ilişkide hesabı ödemeyip kötü bir algı oluşturursa bu bir sıfır geriye götürür
Red Flag olmamalı çünkü doğru ve güvenilir birisi ile olmak, cüzdanınızdaki paradan daha önemli olmalıdır. Karşınızdaki kişinin sizi gerçekten sevmesi paradan daha önemlidir. Böyle durumlar başınıza gelirse karşınızdaki kişi eğer gerçekten sizi seviyor ise sizin yemeğinizi veya kahvenizi o ödeyebilir. Seninde ona buna karşılık bir yemek veya kahve ısmarlaman gerekmektedir.
burada bence problem birinin parasının olmamasından ziyade tavrı ile alakalı bende nerdeyse hiç nakit taşımam hatta KK uygulama üzerinden NFC ve karakoç uygulaması ile öderim ayrıca paran yoksa bulaşmayacaktın sevgili yapmayacaksın bir yemek ısmarlayacak paran bile yoksa bendce ilişkiden uzak durup önce kendi hayatını düzene sokmalisin
kesinlikle kimlik bile mi taşımıyor? o an parasına uzanıp parası çıkmadıysa kabul edilebilir. ama cüzdanın yanında olmaması hazırlanmış bir bahanedir. öyle her şey para değil diyenler sığ düşünüyor. her şey para değil ama buna bahane hazırlayan kişi asıl her şey para diyordur. alın size tezat
Birisiyle buluşmaya karar verip, gidiyorsan eğer değer verdiğin birisidir. Cüzdanı unutsun veya unutmasın bunun hiç önemi yok. Değer verdiğine para hesabı yapmamak lazım. Bugün sen, yarın o öder bu kadar basit! Para hesabı yapacak kadar düşen kişiler, bi zahmet buluşmasın.
endişeye gerek yok kral açarsın nfc yi ödersin he yok mu qr kod ile ödersin oda mı yok o zaman hesaptan atarsın hadi telin şarjı bitti oda yok diyelim o zaman işte o anda başına gelinecek flörtü felan sevgililiği geçip direk evlilik yoluna çıkarıcak an yaşanır işletme sahibi gelir ve der ki o zaman sizi mutfak bölümüne alalım arkadaşlar bulaşık yıkayarak temizlik yaparak hesabı o şekilde ödeyebilirsin
Kesinlikle öyle çünkğ burdaki amaç aslında para değil karşıdakinin nasıl bir duruş sergileyip sergilemediği mesela bana öyle dese derimki bana değer vermiyo kazık atmaya çalışıyo ilk böyle düşünür bence herkes yoksa paraasında değiliz önemli olan düşünülmek
Banel şeyler ya ödeme niyeti varsa her türlü öder ayrıca bir erkek prenses olmamalı tabi ki kesinlikle red flag
Evet red flagdır eger bilerek yaptıysa ilk bulusmada nezaketende olsa ödemeli dikat etmelıdır erkek sonraki buluşmalar artık aralarında karar vererek yaparlar
Kazık çakmaya gelmiş erkek modeli. Evlerden ırak. Gerçekten unutsa neyse ama en başta unutması bunu gösterir.
red flag in dik alasıdır feriştahıdır nirvanasıdır. hem bu devirde nfc ödemesi var ibana atma var google pay var apple pay var QR ödeme yöntemi var var oğlu var. cüzdanım evde kaldı demek sen sağmal ineğin tekisin demektir.
Uydurmadır buluşmaya çıkıyor cüzdan nasıl yok, oda yoksa iban var tüm telefonlar da yani bahane üretirsen çok jsjs
Durduk yere mi söyledi yoksa para geretiricek bişey olduğun da muhtemelen o ak söylediyse büyük kolpadır o an fark etmiş olamaz ki öyle bile olsa bunu dile getiremez hemen durduk yere söylediyse büyük ihtimal unutmuştur ama diğer seçenek red flag uzaklaş acil
Evet, sürekli tekrar eden bir durumsa red flag olabilir; ilk seferde unutmak insani bir hata, ama düzenli hale geliyorsa sorumluluk almamakla ilgilidir.
şu soruyu okurken Selena dizisindeki Fikret karakteri aklıma geldi aslı'ya para ödetmek için cüzdanım evde kalmış derdi kesinlikle para ödememek için bir taktiktir bence
Son dakikaya kadar benim de cüzdanım yanımda değil derdim. Gerçekten dogru mu söylüyor anlardık yani.
Koca bir yalan. Kim cüzdanını unutur ki. Cüzdanını unuttun diyelim banka hesabın cep telefonunda zaten.
Mecbur değil, hep kendimde nakit kartta para bulundurum belkide onun cüzdanındakı paradan daha çok bile olabilir ama, düşünüp ödemesi güzel durum arkadaşım ise ortak olması gerek. Sevgilim ise ödemesi tatlı. Hesabı hep bana kitlemiyorsa o an parası az ise ben onun yerine öderim. Ama minik jestler severim first date ödemesi gerek ama
Yani devir teknoloji devri herkesin telefonunda mobil bankacılık hesabı oluyor artık cüzdanın yanında değilse bile bunun sanal kartı var qr kodu var varda var bilemedim o yüzden
Cüzdanı yanında olmayanın cep telefonu da mı yanında değil.
bir akşam kasada hesap öderken kart arıza verdi, dur ibana atayım dedim banka app güncelleme gelmiş indiremedi takıldı. Çıkardım bileğimdeki 100.000 liralık Panerai saati 3.000 liralık hesap için rehin bıraktım. Kadınımın haberi bile olmadı. Rahmetli dedem hep derdi, ben size erkek olamazsınız demedim, adam olamazsınız dedim.
Evlenmeden de hesap öderdim evlendim yine ödüyorum. Param olmasa da bunu açık açık söylerdim zaten. Bu cüzdanı evde unuttum meselesi hesaptan kaçma bahanesi benm düşünceme göre.
O dediğini biz yapmıyoruz haddinden fazla vericiyim sevgilime eşime dostuma odetmem elimden geldiğince bence direk kim olursa olsun red flag benim icin
benım ıcın degıl acıkcası zaten hesap odemek ıcınde yalandan yeltenmem yanı odemesem kendıme ayıp etmıs olurum. Karsı tarafın cuzdanına guvenerek yola cıkılmamalı
Hayatım boyunca hiç cüzdan umutmadım bu sürekli oluyorsa bir kasıt vardır o da değişkenlik gösterir ben bilemem ancak erkeğin parası kadar var olması durumu benim o masayı terk etmem için fazlasıyla yeterli bir sebep, çok parası olan biri olarak diyorum bunu
Yani bence bu değişebilir, belki cidden cüzdanını evde unuttu kafa dağınıklıyla ama bunu telefai ettmesi gerek tabi ya hediye alarakya da yeniden yemeğe çıkarıp bu sefer kendi ödeyerek.
Ama eğer bilerek unutmuş gibi yaptıysa bu tam bi red flagdır muhtemelen çıkarcı ve cimri birisidir.
İlk buluşmada paran yoksa bile mutfağa girer bulaşıkları yıkar yine kadına para ödetilmez bence. Velev ki cüzdanı unuttun telefonu da mı unuttun mübarek😁
Olabilir ben şahsen hesabimi bi erkeğin ödemesini istemem heleki ben davet ettiysem yanı şöyle de bi durum var hep erkekler ödeyecek diye bişey de yok.
Pek sanmam, cüzdanım yanımda olmasa bile qr veya ibandan ödeme yapabilirim, tüm kartlarım veya param cüzdanımda değil illa cebimde taşıdığım kartım vs. vardır zaten.
Kesinlikle, buluşmaya giderken niye cüzdanı unutsun insan
Yeni devir, elektron cüzdan var NFC özelliği ile ne alaka🤷🏻♀️ yoksa para yok şu an denir olur biter
Cüzdanı evdeyse bir yolunu bulur yine o hesabı öder mobil bankacılıkla vs. ama yinede de kadına ödetmez. Bu sadece cimri erkek bahanesidir.
hiç başıma gelmedi ama gelse bir daha yazmam galiba
üç kuruş için bu numaralar hoş değil
Hadi bir kere unuttu diyelim olabilir insanlık hali de, ikincisi olursa ebesinin örekesine postalanması şart olan bir otlakçıdır shdhd
Eski sevgilim cüzdanımı unutmuşum kolyeni bırakalım kasada demişti bende keşke paranın olmadığını söyleseydin dedim ve cüzdanını çıkarıp ödedi
bu nasi bi yalan ya rujunu rimelini unutursun disari cikarken cuzdan unutulur mu a… qr kodla ode o zaman
red flag dır bence hangi zmnda yaşıyoruz allah aşkına
eğer bu sürekli olan birşeyse red flag ama bazen böyle şeyler cidden yaşanabiliyor insanız sonuçta
Yani bence problem birinin parasının olmamasından ziyade tavrı ile alakalı bende nerdeyse hiç nakit taşımam
Yani nasıl kendi payını öder beni ilgilendirmez ama birimiz "Ben ödeyeceğim" diye anlaşma yapmadıysak illaha bir ödeme yöntemi bulunsun yanında.
Artık cüzdana gerek yok direkt telden de para transfer edilebiliyo dijital hayatlara uygun yeni yalanlar gerek😃
Eğer bilerek yapıldıysa zaten anlaşılır ve o zaman red flagdir Eğer aceleyle unutmuşsa olabilir insanlık halidir
Zaten reklammış da iban qr ödeme sanal poss bir çok seçenek var telefonun şarjı olsun yeterli.
Günümüzde hesap ödemek için cüzdana gerek yok, artık telefonlarda NFC denilen bir şey var : ))
Hemen red flag olarak düşünmem belki dalgındı unuttu belki başka sorun oldu bilemeyiz ama kasıtlı yapıldığını anlarsam yaklaşımımda ona göre olur.
Merhaba paycell ben turkcelliyken paycell kulanniyordum Şu an operatörüm farklı acaba hesabım duruyormu kullanabilir miyim?
Kocam yapıyor bunu sık sık. Önemli değil aşkım, senin kartın bende var diyorum 😄🤪 bu arada kesemiz birdir. İşin latifesi bunlar
Her şey para değildir, para olmadan da güzel zaman geçirilebilir, anı biriktirilebilir. Beraber olmaktır önemli olan zaten.
elbette hesabı ödemek zorunda değil ama bu cümle çok itici.. bilerek yapıldıysa red flag kesinlikle
Tek sefer affedilir, affedibin bence. Tekrarlarsa sıkıntı (hemcinsim için diyorum)
Hiç başıma gelmedi bence hayal ürünü o kadar da yapmazlar yauv
Tabiki öyledir. Kendini de unutsun o kişiler mümkünse. Kadın erkek farketmez.😮💨
Böyle diyen biri olsa sanırım sen neden burdasın diyesim gelirdi ama nezaketimi korurdum!
Bence öyle çünkü o kadar önemli bir şeyi yanına unutamaz