İnsanlar neden artık anı yaşamak yerine sürekli paylaşma derdinde?

Sosyal Medya ile Gelen Onay Arayışı
Bir şey yaşadığında, gerçekten keyif almak mı yoksa “başkaları görsün” mü daha önemli hale geldi?
Beğeni almak, paylaşmak, hikâyeye atmak artık "onay" görmek gibi bir şey. ➡️ Anı yaşamak yerine, “bu anı nasıl sunarım” diye düşünülüyor. Değerli Hissetme Çabası
İnsanlar “bakın ben de yaşıyorum, ben de varım” demek istiyor.
Hayatının "sıradan" olmadığını ispatlamaya çalışıyor.
➡️ Ama bu içsel bir tatminden değil, dışa bağımlı bir özgüvenden kaynaklanıyor. Gerçekten Yaşamak mı, Poz Vermek mi?
Birçok kişi bir manzaraya bakıp huzur bulmak yerine, sadece onunla fotoğraf çektirip geçiyor.
Artık yaşanan değil, gösterilen önemli. ➡️ "Anı yaşamak" yerine "anı belgelemek" ön planda. Sürekli Kıyaslama Hali
Başkaları tatile gitti, dışarıda yemek yedi, biriyle buluştu, sevgilisiyle story attı…
Sen de “geri kalmamalıyım” hissiyle yaşıyorsun.
➡️ Bu da seni anda kalmaktan koparıyor çünkü sürekli başkalarının hayatına odaklanıyorsun. Gerçek Bağ Yerine Dijital Bağ
Eskiden biriyle bir şey yaşadığında sadece ikinizin anısıydı.
Şimdi herkesin haberi oluyor. ➡️ Ama ne kadar çok kişi görürse, anı o kadar değersizleşiyor gibi oluyor. Çünkü paylaşmak, anın mahremiyetini öldürüyor. Bazen bir güzel anı sadece gözlerinle görmek, kalbine almak yeterlidir.
Fotoğraf çekmeden de güzel bir gün geçirilebilir.
Herkes bilmek zorunda değil, bazen en güzel anılar sadece seninle yaşar...
İnsanlar neden artık anı yaşamak yerine sürekli paylaşma derdinde?