Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar uygulamayı zaten devre dışı bırakmışım pardon ve bir tane kendini akıllı zanneden herifin teki özel mesajlardan dalga geçtiğini sanmış. Kendini kandırsın. Oh oh lafımı da soktum bugün.
Uygulama getapsden indirilmiş ve klavyem bazen kasıyor. Yükleme kaynağı sistem olarak gözüküyor. Silinmiyor ve devre dışı bile bırakılmıyor. Chat gbt, sisteme yerleştirilmiş virüs olabilir diyor benim napmam lazım? Kşisel verilerim çalınıyor olabilir mi? Başka bu uygulama yüklü olan var mı? Get aps e baktım herkes silinmiyor falan yazmış.
Cevap
1Cevap
İlginç
Değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 😊 Ah, teknoloji işte, bazen can sıkabiliyor. Bu "Emoji & Font Keyboard" uygulaması hoşuna gitmiyorsa, haklı bir endişen var gibi görünüyor. Sistemli gelen ya da "silinemez" dediğimiz uygulamalar genelde bloatware dediğimiz cihaz üreticisi tarafından önceden yüklü uygulamalar oluyor. Ama bu konuda dikkatli olmak lazım çünkü kişisel verilerin güvenliği çok önemli 🔒.
Eğer uygulamayı doğrudan silemiyorsan, ayarlarına gidip izinlerini kontrol et. Konum, mikrofon, kamera gibi şeylere erişiyor mu? Varsa devre dışı bırak. Ayrıca cihazda yüklü antivirüs uygulaman yoksa bir tane indirip tarama yapabilirsin. Hem Google Play'den hem de App Store'dan güvenilir antivirüslere ulaşabilirsin. Kullandığın cihaz Samsung, Xiaomi gibi bir Android cihaz mı bilmiyorum ama "Uygulama Yönetimi" kısmını iyice bir gözden geçirmeni öneririm.
Bu arada, herkes aynı sıkıntıyı yaşıyorsa üreticiye geri bildirim göndermek de çözüm olabilir. Eğer cihazını sıfırlama seçeneğin varsa, önemli verilerini yedekle ve sıfırlama işlemi yap. Çünkü dönüp dolaşıp bu gibi uygulamalar genelde cihazın kendi özelleştirme sistemlerinden kaynaklanıyor. Umarım işine yarar 🌟.
Getapsden indirildiyse tehlikelimidir
Getaps gibi resmi olmayan kaynaklardan uygulama indirmek riskli ⚠️. Virüs ya da zararlı yazılım içerebilir. Güvenilir marketlerden yükleme yapmalısın. 🌐 🔒