Çok İlginç Bir Bağımlılık İle Mücadele?

Nedendir bilmiyorum ama çok pis bir bağımlılığım var, en ufak bir verimin dahi internette görünmesinden korkuyorum/çekiniyorum.

Telefonumun depolama alanını, önbelleğini, uygulamaların hangi izinleri açık olduğunu, arama motorunda kayıtlı bıraktığım bir şey var mı, e posta ve telefon numaramın nerelerde kayıtlı olduğunu, üzerime açılmış bir hesap var mı, sosyal medya hesaplarımın gizliliği (telefon, e posta) filan gözükür halde mi diye her gün ama her gün kontrol edip temizliyorum. ve bunu her gün yarım saat ayırıp tekrar tekrar kontrol ediyorum. bazen diyorum ki keşke bir bitki gibi, bir hayvan gibi üzerime kayıtlı en ufak veri, bilgi, kayıt olmasa.. kendimi zincire vurulmuş gibi hissediyorum.. gelecekte bir aile kurarsam sıfır bembeyaz bir geçmişle, geçmişte yazdığım, girdiğim yerler dahi hiçbiri veri olmamasını istiyorum. bomboş bir USB bellek gibi kafam rahat olsun istiyorum. internetteki verilerim/bilgilerim, devlet tarafından kayıtlı herşeyim (kimlik) dahil, keşke hiçbir şeye sahip olmayan, kolay kolay erişilebilir/bulunabilir birisi olmsam diyorum. bu artık bir bağımlılık haline geldi... bu siteye bile giriş yaparken tek kullanımlık e mail ile giriş yaptım. YouTube yorum, beğeni geçmişimi bile günde 10 defa kontrol ediyorum... ne yapmalıyım, internet başında çok fazla zaman geçirmekten mi oluyor acaba? hiçbir fikrim yok!
Çok İlginç Bir Bağımlılık İle Mücadele?