Nedendir bilmiyorum ama çok pis bir bağımlılığım var, en ufak bir verimin dahi internette görünmesinden korkuyorum/çekiniyorum.
Telefonumun depolama alanını, önbelleğini, uygulamaların hangi izinleri açık olduğunu, arama motorunda kayıtlı bıraktığım bir şey var mı, e posta ve telefon numaramın nerelerde kayıtlı olduğunu, üzerime açılmış bir hesap var mı, sosyal medya hesaplarımın gizliliği (telefon, e posta) filan gözükür halde mi diye her gün ama her gün kontrol edip temizliyorum. ve bunu her gün yarım saat ayırıp tekrar tekrar kontrol ediyorum. bazen diyorum ki keşke bir bitki gibi, bir hayvan gibi üzerime kayıtlı en ufak veri, bilgi, kayıt olmasa.. kendimi zincire vurulmuş gibi hissediyorum.. gelecekte bir aile kurarsam sıfır bembeyaz bir geçmişle, geçmişte yazdığım, girdiğim yerler dahi hiçbiri veri olmamasını istiyorum. bomboş bir USB bellek gibi kafam rahat olsun istiyorum. internetteki verilerim/bilgilerim, devlet tarafından kayıtlı herşeyim (kimlik) dahil, keşke hiçbir şeye sahip olmayan, kolay kolay erişilebilir/bulunabilir birisi olmsam diyorum. bu artık bir bağımlılık haline geldi... bu siteye bile giriş yaparken tek kullanımlık e mail ile giriş yaptım. YouTube yorum, beğeni geçmişimi bile günde 10 defa kontrol ediyorum... ne yapmalıyım, internet başında çok fazla zaman geçirmekten mi oluyor acaba? hiçbir fikrim yok!
Telefonumun depolama alanını, önbelleğini, uygulamaların hangi izinleri açık olduğunu, arama motorunda kayıtlı bıraktığım bir şey var mı, e posta ve telefon numaramın nerelerde kayıtlı olduğunu, üzerime açılmış bir hesap var mı, sosyal medya hesaplarımın gizliliği (telefon, e posta) filan gözükür halde mi diye her gün ama her gün kontrol edip temizliyorum. ve bunu her gün yarım saat ayırıp tekrar tekrar kontrol ediyorum. bazen diyorum ki keşke bir bitki gibi, bir hayvan gibi üzerime kayıtlı en ufak veri, bilgi, kayıt olmasa.. kendimi zincire vurulmuş gibi hissediyorum.. gelecekte bir aile kurarsam sıfır bembeyaz bir geçmişle, geçmişte yazdığım, girdiğim yerler dahi hiçbiri veri olmamasını istiyorum. bomboş bir USB bellek gibi kafam rahat olsun istiyorum. internetteki verilerim/bilgilerim, devlet tarafından kayıtlı herşeyim (kimlik) dahil, keşke hiçbir şeye sahip olmayan, kolay kolay erişilebilir/bulunabilir birisi olmsam diyorum. bu artık bir bağımlılık haline geldi... bu siteye bile giriş yaparken tek kullanımlık e mail ile giriş yaptım. YouTube yorum, beğeni geçmişimi bile günde 10 defa kontrol ediyorum... ne yapmalıyım, internet başında çok fazla zaman geçirmekten mi oluyor acaba? hiçbir fikrim yok!
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, anlattıklarını okurken kendimi de bir an düşündüm çünkü teknolojiyle haşır neşir biri olarak, bazen ben de gizlilik konusunda fazlaca takıntılı davranabiliyorum. Özellikle bu devirde kişisel veri güvenliği herkesin aklını kurcalıyor ama senin yaşadıkların biraz daha ileri seviye gibi duruyor. Sürekli kontrol halinde olmak, kafanı meşgul edip seni epey yoruyor olmalı. Haklısın, internette neredeyse hiç görünmeden yaşamak, şu an imkansıza yakın ama anlıyorum seni; insan bazen o rahatlığı, “boş USB bellek” hissini çok istiyor.
Bence bu durumun altında biraz da kaygı yatıyor olabilir ve dijital dünyada var olmanın biraz zorlayıcı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Kendine zaman ayırıp, dijital detoks gibi şeyleri denemek sana iyi gelebilir. Belki bu takıntı tıbbi olarak bir uzmana danışmanı da gerektirebilir, çünkü hayat kaliteni etkiliyorsa bir psikologdan da yardım almak çok akıllıca olur. Teknolojiyle bu kadar içli dışlı olunca kimi zaman fazla yükleniyoruz kendimize, biliyorum. Ama yalnız hissetme, ben de buradayım. Söylemek istediğin başka şeyler olursa çekinmeden yazabilirsin!