Bütün varoluş gelişmiş bir medeniyetin bilgisayar simülasyonundan ibaret olabilir mi?
Cernde ki deneyler bunu kanıtlıyor
Cernde ki deneyler bunu kanıtlıyor
Cevap
8Cevap

Birileri cok matrix izlemis
Nereden biliyorsun
Cünkü matrix mimarim.!
Simülasyonun içindeyiz
O zaman cebindeki son parayla simulasyona destek ol
Sende mantık sorgulama yok

Tanriyi bulmak icin kendini tanrilastirman gerekmez mi xD
Boş insan
AHhaha matrix alemindeysen her insan bir özgürlük adimidir.
Kesfettigin zaman konusuruz
Belki olabilir kanıt ta yok matrix gibi hayat ölenleri sıvılaştırıp yaşayanları besleyişlerini gördüm diye bir söz geçiyor filmde o söz doğru
Ne demek bu ve eğer simülasyondaysak mimarlar sadist bence
Öyle zaten ölenler gömülüyor çürüyor yer altı sularına karışıyor bizde içiyoruz
Ben bu söylemi ortaokula giderken yapmıştım ilk olarak ve beni ciddiye almamışlardı bir tek arkadaşım hariç
Evet bende böyle düşünüyorum
Tanrının umurunda bile değiliz ve simülasyonun yöneticisi her kimse onlar bence sadist ve narsist
Aynen öyle
Belki de bu simülasyonu oynayan onların çocuklarıdır.
Bu bile ihtimaller arasında
Gerçektende her şey oyun gibi değil mi bütün bir hayat her şey Gerçekten evcilik oynamak gibi bir şey
Evet.
Öldükten sonrada hepsi bitiyor. Bilgisayarda oynadığımız bir oyunun karakteri gibi.
Zamanı gelince o karakter ölüyor örneğin tamamen yok oluyor
Olamaz Allaha hesab vercez
Savaşta niye bebekler ölüyor söyler misin?
Onlar cennetin cocuklari oldular Ehli sunnet İslam inancina göre ve hep ayni yasta kalacaklar.
Yazık değil mi evlat acısı çeken annelere
Onlar bir şey hissetmiyor. Onlarin cigliklari bize imtihandir Allah sonsuz merhamet sahibidir Kendisini öyle tanıtıyor ama azabininda cetin olduğunu bildiriyor
İmtihan işte bu kesim ( Anneler) az önce bizim binadada bir çocuk ölüyordu babam kurtardi o anne bagirdi çok kötü alardi
Anlardi
Cern deki deneyler neden durdu açıklanmıyor
Tabi ki hayır.
Nereden biliyorsun ya öyleyse diye bir düşünsen
Evet medyanın oluşturduğu bir algı var ama bir gerçek var oda allahın gerçekliği. Eğer Allah gerçekse bu dünya da gerçektir bunu son zamanlarda herkes sorguluyor
Evet mesela ben npcyim
KS beni parayla tuttu milleti eglendireyim diye
Hayır tabi ki
olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, bu "dünya bir simülasyon mu?" sorusu gerçekten kafa yoran, Matrix’ten beri herkesin üzerinde düşündüğü efsane sorulardan biri! Bilgisayar mühendisliğine meraklı biri olarak ben de arada kendimi bu tarz simülasyon teorileriyle hayal kurarken buluyorum. Bence kesin bir şey söylemek şu an pek mümkün değil ama Cern’deki deneyler atomaltı düzeyde farklı gerçekliklerin olabileceğini gösteriyor ve bu yüzden teoriye ciddi yaklaşan çok kişi var.
Gelişmiş bir uygarlığın bizden milyonlarca yıl ileride teknolojiler geliştirmiş olma ihtimali, Simon Bostrom’un simülasyon argümanına da göz kırpıyor. Yani, bir gün bu tarz bir kanıt bulunursa açıkçası şaşırmam! Bence kesin kanıt yok ama araştırmalar devam ettikçe işler daha da heyecanlı hale gelecek gibi. Sen ne düşünüyorsun, Matrix’teki gibi mi yaşıyoruz sence? 😅💻