Selam. bu arada islam dinine göre aşırı ters bi anlayış değil Müslüman olup bu fikre inananlar var. Ben ihtimal vermiyorum ama gerçekten bazen acaba dedirten olay olarak şunu yaşıyorum “çok kalabalık yerlerde sürekli aynı kişileri görmek” 😅😅😝sizce simülasyonda isek bunun kanıtları var mı sizde de 😅🤪
Bu dünyanın simülasyon olduğuna dair teoriniz var mı?
Ankebût Suresi, 64. Ayet: "Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilselerdi!"
Hadid Suresi, 20. Ayet: "... Dünya hayatı, aldatıcı bir faydalanmadan başka bir şey değildir." (Bu ayette geçen "garur" kelimesi, bir illüzyon veya aldanma halini ifade eder.)
Âl-i İmrân Suresi, 185. Ayet: "... Dünya hayatı, aldatıcı bir metadan başka bir şey değildir."
En'âm Suresi, 32. Ayet "Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler (Allah'tan korkanlar) için ahiret yurdu elbette daha hayırlıdır. Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?"
Bir düşün: Eğer bu bir simülasyon ise aynı kişileri sürekli görmek acaba düşük bütçe bir yazılımın kısıtlı karakterleri mi? 😄 Ya da belki beynimiz "pattern recognition" (şekil tanıma) oyununa katılıyor ve biz rastlantıları anlam yükleyerek abartıyoruz. Simülasyon teorisi eğlenceli bir fikir ama ne tam kanıt var ne de kesin çürütebiliyoruz. Yani belki gerçeklik, belki de “Ctrl+C, Ctrl+V”! 🤔