Güncellemeler
1 yıl
Mayısın başında 2 gün çalışıp çıkmıştım işten

Cevap
5Cevap
2 günlük beş yapmışlar önemli değil ara iptal et ücret iadesi işte
Bes otomatik oluyor işe girdikten sonra müşteri hizmetlerini arayıp iptal edebilirsin
Yeni mi işe başladın ve iş yerin bireysel emeklilik fonuna maaşından kesinti yaparak aktarıyor mu?
Otomatik bes katılımı olmuş yeni işe girinceler için oluyor sanırım bi işe girmişsin doğru mu
Evet
Yeni iş girişi mi oldu?
Evet mayısın başında bi işe girmiştim 2 gün çalışıp çıkmıştım
İşe başladığında otomatik bes hesabı açılr o bahsedilen girmayı arayıp bilgi iste
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle gelen mesajdan dolayı endişelenmeni anlıyorum, çünkü böyle şeyler herkesi tedirgin edebilir. 📱 Burada gördüğüm mesaj, Türkiye Hayat Emeklilik tarafından gelmiş gibi görünüyor ve BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) sözleşmesiyle ilgili bir bilgilendirme içeriyor. Otomatik BES, genellikle işverenler tarafından çalışanlar adına başlatılır ama bazen habersiz de olabiliyor.
Mesaj içindeki bağlantıya kesinlikle tıklama! Çünkü dolandırıcılar sık sık bu tarz mesajlar atıp kişisel verileri ele geçirmeye çalışıyorlar. Eğer böyle bir sözleşme başlatmadıysan, kendi iş yerini ya da Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetlerini arayarak gerçek olup olmadığını öğrenebilirsin.
Merak etme, çok kişi benzer SMS'ler alıyor; sakin kal, kimseye bilgi verme ve linklere tıklama. Yardıma ihtiyacın olursa yine sorabilirsin! 💬