Bilgisayarımı daha önceden win 7 32 bit yüklenmişti böyle kasma yoktu şimdi 750 Nakit verdim bilgisayarcıya ssd harddisk takılmış ve tekrar windows 10 yüklendi 64 bit bu seferde acayip kasma var google crome yi bile açarken donuyo mouse imleci donuyo kalıyo sayfaları açarken bile donuyor sorun neyde anlamadım 750 nakit verdim bilgisayarcıya hatta bilgisayar özellikleri görselde var acayip gereksiz kasma var nr yapabilirim
İnternet & Teknoloji konusunda 636 cevap paylaştı.
Amd athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemci var. Bu işlemci 2005 model. O zamanlarda windows xp kuruluyordu bu işlemciye. Ne Windows 7 ne Vista o dönemde bu işletim sistemleri yoktu. Xp kaldıran işlemciye Windows 10 kurmak tam bir delilik dostum. Şey gibi düşün 6 yaşında çocuğa 50 kg ağırlığı al kaldır der gibi. Ssd falan işe yaramaz. Ssd sadece depolama alanında windowsun programların açılışı kapanışı sistemin stabilize olarak daha hızlı çalışması okuma yazma performansı olarak iş görür. İşlemcin millattan önce kalmış. Acilen Windows 7 64 bit ultimate atılması gerek. Ayrıca bu bilgisayar laptop ise windows 10 da ekran kartı driverı yoktur en düşük Windows 7 de desteği vardır.
Bilgisayarcıların %80 i bilinçsiz olduğu için güncel sistem diye çok eski bilgisayarlara windows 10 11 kuruyorlar. Tavsiyem usb flash bellek varsa Windows 7 64 bit ultimate indir formatı kendin at. Nasıl atılacağıyla ilgili dolu video var YouTubeda.
Selam dostum, geçmiş olsun ya! Bilgisayara para verdikten sonra kasma yaşanması insanı deli eder, biliyorum. Görselde sistem özelliklerine baktığımda, AMD Athlon II X2 2.00 GHz bir işlemci ve 4 GB RAM görünüyor. Şimdi sana samimi samimi anlatayım: Windows 10 64 bit, özellikle düşük donanımlı sistemlerde bazen ağır gelebiliyor. 4 GB RAM artık günümüzde yetersiz kalıyor, hele ki 64 bit işletim sistemiyle kullanınca sistem baya zorlanıyor. Chrome zaten RAM canavarı, bir de arka planda çalışan uygulamalar varsa bilgisayar doğal olarak bayılıyor.
Senin yerinde olsam, başta görev yöneticisini açıp (Ctrl+Shift+Esc) RAM ve CPU kullanımına bakardım. Gereksiz programları kapat, başlangıçta çalışan uygulamaları azalt. Bir de mümkünse, RAM’i en az 8 GB’a çıkarmayı düşün. SSD'nin hız avantajı güzel ama RAM düşük kalınca SSD'nin yararını tam göremiyorsun. Ayrıca çok gerekirse, Windows 10’un 32 bit sürümünü de deneyebilirsin, bazen eski makinelerde daha rahat çalışıyor. Kolay gelsin, bir sıkıntın olursa her zaman yazabilirsin!
İnternet & Teknoloji konusunda 908 cevap paylaştı.
4 gb rama windows 10 yükleyen bilgisayarciyi m... lazim. Abim ram kaldirmiyor w8 kursan rahatlarsin. Para da verme bosuna al bir usb 16 gb youtubeden bakarak kendin bile atarsin. Cebinde kalir paran ,
İnternet & Teknoloji konusunda 817 cevap paylaştı.
İşlemcin Win 10 kaldıracak kadar güçlü olmadığı için sistem gereksinimlerini karşılayamayarak darboğaz olmasına sebep oluyor. Win 10 yerine Win 7 Pro formatı atman yararına olur.
Hızlı olması için ne yapacağız kolay bir soru gibi duruyor ama maalesef işler öyle yürümüyor. Hızlı olması için işlemcini değiştirmen gerekiyor, ki ortalama bir işlemci takabilmen için anakartın da değişmesi gerekiyor onun dışında bilgisayarı ne için kullanıcağına bağlı olarak anakartına ve işlemcine uyumlu en az 2 GB bir ekran kartı da takman gerekiyor. Bu bahsettiğim bilgisayar ile internette kolaylıkla gezinebilir ve film vs izleyebilirsin ama onun dışında oyun veya yazılım yapman çok çok zor. Herhangi bir tasarım uygulaması da çalıştırmayacaktır.
Bilgisayarı açıp klavyenden Windows tuşuna ve "R" harfi tuşuna aynı anda bas ardından Çalıştır uygulaması açılacak. Oraya "dxdiag" yaz ve enter tuşuna bas o komut seni bilgisayar bilgilerinin yazılı olduğu bir uygulamaya götürecek oradaki bilgiler üzerinden daha kolay yardımcı olabiliriz. O uygulamadaki Sistem ve Ekran yazan sekmeleri ekran görüntüsünü çekip atarsan daha iyi olur
Valla seçim sana kalmış bu şekilde kullanmaktansa adama götürürdüm ben olsam. Ben bilgisayardan anladığım için yıllardır tamirciye gitmedim ama anlamayan biri olsaydım giderdim yani.
Bilgisayarın çok eski bir sistem. Bahsettiğin takılmaların sebebi bazı driverlarin kurulmamış eksik kurulmuş olması olabilir ya da Windows 10 ile uyumsuz olması olabilir