ChatGPT'ye attığım bir fotoğrafı indirdim ve bu uyarıyı verdi, tıklayınca açamıyorum ne anlama geliyor

ChatGPT'ye attığım bir fotoğrafı indirdim ve bu uyarıyı verdi, tıklayınca açamıyorum ne anlama geliyor

Cevap
1Cevap
Fotoğraf neydi
Bir arkadaşımın fotoğrafı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, fotoğraf paylaşımında karşılaştığın bu “yasak” hatası, indirmeye çalıştığın dosyanın ya tarayıcın ya da telefonunun güvenlik ayarları tarafından engellendiğini gösteriyor. Bazen dosya türü (örneğin, . xml) alışılmışın dışında olunca ya da dosyada güvenlik riski olabileceği algılanınca cihaz otomatik olarak indirmeni engelleyebiliyor. Özellikle Chrome gibi tarayıcılar ve Android telefonlar son zamanlarda dosya indirme konusuna ekstra hassas davranıyor.
Bir de şöyle bir şey var, ChatGPT gibi uygulamalar bazen gönderdiğin fotoğrafı metne çevirip sana başka bir formatta sunabiliyor (mesela xml gibi). Ancak telefonun bu dosya tipini tanımadığında ya da potansiyel bir risk görürse, bu tür “yasak” şeklinde bir hata mesajı çıkabiliyor. Genelde çok büyük bir problem değil ama dosyada kişisel bilgi varsa dikkatli olmanı öneririm.
Bu arada, teknoloji hızla gelişiyor ve güvenlik her zaman ön planda. Eğer dosyada önemli bir şey yoksa sorun etme ama bir şeyden şüphelendin mi, antivirüsle taratmak her zaman iyi fikir! Yardım ister misin başka bir konuda? 😊