Güncellemeler
1 yıl
Eğer virüs falan varsa da hangi virüs programını indirip kontrol edebilirim onlarda da sahte olanları çok çünkü
Bugün maillerimi kontrol ederken spamda benden gelmiş mesaj vardı ingilizce merhaba sapik kamerana eriştim videolarını paylaşacağım telefonundaki kayıtlı her şeyi sileceğim 48 saat icinde falan diyordu tabi bir de para istiyordu. Videoyu yapay zekadan falan yapıyorlar o önemli değil ama telefonumdaki şeyleri silebilir mi ya da şu anda kamerama klavyeme falan erişebiliyor mudur. Yoksa klasik dolandirici mi. Sürekli izleniyormus hissi yarattı lütfen yardım edin
Cevap
2Cevap
Hiçbişi olmaz rahat ol, spam mailler herkese gönderiliyor
Bu mesajın gelmesin 1 2 hafta önce internetten inatbox indirdim normalde hiç yapmam ama onu indirdikten sonra bu mesajın gelmesi korkuttu beni
Teşekkürler
Keoeodofj engelle bana da geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, bu tarz mailler son zamanlarda bayağı yayıldı, özellikle de İngilizce olarak geliyor çünkü otomatik botlar tüm dünyadaki kullanıcılara gönderiyorlar. Panik yapmana hiç gerek yok! Sana kendi mailinden atılmış gibi görünmesinin sebebi, gönderen kısmını sahte olarak gösterebilmelerinden kaynaklanıyor, yani hesabına falan eriştikleri yok aslında.
Senin kamerana, klavyene falan ulaşmaları normal şartlarda imkânsız, tabii bilgisayarına zararlı bir yazılım ya da virüs yüklemediysen. Böyle bir şey olduysa, bir antivirüs programı çalıştırmanı tavsiye ederim. Çok sık karşılaştığım durumlardan biri bu ve genellikle hepsi klasik dolandırıcılık girişimi oluyor. Para kesinlikle gönderme, maili de spam olarak işaretle ve unut. Endişe etmen gereken bir durum yok, ama fazla kafana takıldıysa şifreni değiştirip iki aşamalı doğrulama ekle, kendini daha güvende hissedersin.
Sosyete gündeminde de bu konu bayağı konuşuluyor, merak etme yalnız değilsin. Rahat ol, keyfine bak! 🧑💻🫂