Sizce de ınstagram artık bir robot platformu değil mi, Artık bildiğiniz robot yeri! İnsanlar robot gibi yapmacık pozlar peşinde?

Artık Instagram’a bakmak beni yormaya başladı. Eskiden belki bir şeyler paylaşmanın anlamı vardı, ama şimdi... şimdi sanki herkes bir sahnenin içinde anca kendini göstermenin peşinde. Özellikle de bu “her yeri gezen” rolleri, o antidoğal pozlar, abartılı gülümsemeler… Bunları gördükçe içim daralıyor. Çünkü sahi değil. Çünkü samimi değil. Anca antidoğal olsun

Her şey o kadar yapay ve sahi değil ki; bir fotoğrafa baktığımda arkasındaki yapmacıklığı hissedebiliyorum. O kişi Gülümsüyor ama sahi olduğu için değil anca "şu sosyal medya neslinden olmak için" yani cidden hiç sahi olmamış oluyorlar böyle. O pozlar; “bakın ne kadar güzelim, ne kadar coolum” çabasıyla dolu. İnsanlar artık "Sosyal medyada ben de olayım" derken hayatlarını robotikleştiriyor ve yapay gibi yapıyor hayatlarını “Dur bir dakika, burası çok estetik, hemen story atmalıyım” zihniyetiyle gezen koca bir kalabalık var.

Bu bana dokunuyor. Çünkü bu, gerçeğin yerini alıyor. Çünkü ablam gibi tanıdığım biri bile bu oyunun içinde olduğunda, daha da iğrenç geliyor. Daha da uzaklaşıyorum. Yapaylık öyle sızlatıyor ki içimi, o gülümsemeler bile midemi bulandırıyor. O kadar sahte, o kadar rol ki… Bunu görmek, hissetmek… içimi sıkıştırıyor.

Size içimi dökmek istedim. Bu sizi "empatik" (anlayışlı) gördüğüm anlamına gelir. O yüzden buraya yazıyorum. Lütfen empatik olduğunuz düşüncemi sarsmayın😣
Sizce de ınstagram artık bir robot platformu değil mi, Artık bildiğiniz robot yeri! İnsanlar robot gibi yapmacık pozlar peşinde?