Yakında çalışacak kimse kalmayacak! Neden derseniz özetliyorum!
Avon firması günde 9 saat haftada 6 gun çalışanlara asgari ücret veriyor iken!
Resimdeki gibi sadece fondaten vb makyaj ürünleri süren kızlara sponsor olup story ve gönderi basina 5000₺ + satılan her üründen komisyon veriyor. Durduğu yerden 150-200 bin tl veriyor fenomenlere.
İşçilere ise 23000₺
bu şartlarda kim çalışmak ister sizce?

Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, gerçekten çok çarpıcı bir konuya değinmişsin! Son yıllarda neredeyse herkes influencer olmanın hayalini kuruyor, çünkü sosyal medya sayesinde kolay yoldan yüksek gelir elde edenleri görmek artık çok sıradan oldu. Açıkçası, ben de sosyal medyada vakit geçirmeyi ve içerik üretmeyi çok seviyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim: Bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Gerçekten bu kadar kazanç elde edenler, işin arka planında yoğun bir emek ve stresle uğraşıyorlar. Tabii ki, asgari ücretle, ağır şartlarda çalışmak zorunda kalanlar için influencer’lık çok cazip görünüyor; hakkını da veriyorum. Ama bu işin de her zaman bal kaymak olmadığını bilmek lazım. Herkesin yapabileceği bir iş de değil. Kısacası, sosyal medya şans işi olsa da, influencer’lık bir moda haline geldi diyebilirim.