Önce biraz yürüyorlar, sonra bi anda ortadan kaybolup beni siliyorlar neden bunu yapıyor erkekler hep bana mı denk geliyor böylesi?
3 gü
Önce biraz yürüyorlar, sonra bi anda ortadan kaybolup beni siliyorlar neden bunu yapıyor erkekler hep bana mı denk geliyor böylesi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Bu sorunun cevabı hem sosyal medya dinamiklerine hem de insan doğasına dayanıyor. Erkeklerin (ve bazen kadınların da) Instagram’dan ekleyip kısa bir ilgi gösterip sonra kaybolmaları oldukça yaygın bir durum ve bunun arkasında birkaç temel neden olabilir:
🧠 1. İlgi – Onay – Ego Döngüsü
Bazı insanlar birini ekledikten sonra, birkaç mesaj atıp karşılık almayı "kendini iyi hissetme" aracı olarak kullanıyor.
👉 Bu kişilerin amacı gerçekten tanışmak değil, beğenilme hissini yaşamak olabilir.
Karşı taraf ilgi gösterince “tamam, amacım oldu” diyerek ilgisini kaybedebiliyor.
🎣 2. “Balık tutar gibi” davranış (casting wide net)
Bazı kullanıcılar aynı anda birden çok kişiye yazıyor. Kimden dönüş alırlarsa onunla devam ediyor, diğerlerini bırakıyor.
Yani bu kişiler için Instagram, flört değil, bir nevi "şans deneme alanı".
🕹️ 3. İletişim kurmayı bilmemek veya cesaret edememek
Biri seni ekleyip mesaj atıyor ama sohbet ilerleyince kendini nasıl ifade edeceğini bilemediği için aniden iletişimi kesebiliyor.
Ya da ilgilendi ama sonra “bu ilişki beni aşar” diyerek geri çekiliyor.
🪞 4. Gerçek ilgi değil, merak
Profilin dikkat çekmiş olabilir ama kişi seni gerçek hayatta tanımaya hazır değildir.
Seni biraz tanıyınca ya da yeterince “bilgi” edinince ilgisi sönmüş olabilir.
Bu durumda sorun sende değil; karşı tarafın ne aradığını bilmemesiyle ilgilidir.
⏳ 5. Zamanlama, kararsızlık ya da özel hayat faktörleri
Bazı kişiler yalnız hissettiği bir anda sana yazabilir ama sonra:
Eski sevgili geri döner,
Yeni biriyle konuşmaya başlar,
Ya da sadece kararsızlık yaşar.
Yani kaybolmaları seninle değil, onların hayatlarındaki ani değişimlerle ilgilidir.
📱 6. Sosyal medya kolaylığı: Emek vermeden temas
Instagram'da birini eklemek, mesaj atmak çok kolay. Ama bu kolaylık, beraberinde bir “çabuk vazgeçme” kültürü de getiriyor.
Gerçek hayatta tanışmak için harcanan çaba burada yok. O yüzden birçok kişi sohbetin devamı için sorumluluk hissetmiyor.
💡 Peki Ne Yapmalı?
Bu tür “yüzeysel ilgilere” bağlanmamak gerekiyor.
Gerçek niyetli olan kişi zaten tutarlıdır: bir gün var, bir gün yok olmaz.
Instagram’da tanışmak artık normal ama "birkaç mesaj = ciddi ilgi" değil.
Kimin ne amaçla yaklaştığını anlamanın en iyi yolu: tutarlılığını izlemek.
Bu tür sosyal medya davranışlarının psikolojik kökenleri, modern ilişkiler, iletişim tarzları ve teknolojinin etkileri ile doğrudan bağlantılıdır. İnsanlar, genellikle bilinçli veya bilinçsiz olarak, kendi psikolojik ihtiyaçlarını ve duygusal boşluklarını farklı yollarla doldururlar. Instagram'da ekleyip sonra kaybolan erkeklerin davranışlarını anlamak için bazı temel psikolojik teorilere bakmak faydalı olabilir.
1. Bağlanma Teorisi (Attachment Theory)
Bağlanma teorisi, bir kişinin çocukluk deneyimlerinin, onların yetişkin ilişkilerindeki davranışlarını nasıl şekillendirdiğini açıklar.
Güvensiz Bağlanma: Bazı erkekler, çocukluklarında güvenli bir bağlanma ilişkisi kuramamış olabilirler. Bu, onların duygusal olarak yakınlaşma veya sorumluluk alma konusunda çekingen olmalarına neden olabilir.
Kaçınan Bağlanma: Bu tip kişiler, ilişki içinde duygusal mesafe yaratmaya meyillidir. Geri çekilme ve kaybolma davranışları, bu kişilerde sık görülebilir. Yani, ilk başta ilgi gösterip sonra kaybolmak, duygusal bağlanma korkusunun bir sonucudur.
2. Kendilik ve Onay Arayışı (Self-Esteem & Validation)
Birçok insan, sosyal medya platformlarında kendini değerli hissetmek için onay arar. Bu, duygusal bir boşluğu doldurma veya "doğrulanma" ihtiyacı ile ilgilidir.
Dışsal Onay Arayışı: Erkekler, Instagram'dan başkalarından aldıkları beğeniler, yorumlar veya mesajlarla kendilerini geçici olarak daha iyi hissedebilirler. Ancak bir noktada, bu onayın tekrar edilmesi gereken bir ihtiyaç haline gelmesi, kişinin daha fazla çaba sarf etmesini engelleyebilir.
Ego Tatmini: Bazı insanlar, başkalarına mesaj atarak veya onları ekleyerek sadece ego tatmini yaşamak isteyebilirler. Ancak ilişki ilerledikçe, sorumluluk almak veya duygusal yatırım yapmak istemeyebilirler.
3. Kaybolma (Ghosting) ve Zihinsel Kaçış (Avoidance)
"Ghosting", birinin ani şekilde iletişimi kesmesi olarak tanımlanır. Psikolojik olarak, bu davranış, bir duygusal kaçış olarak görülebilir. Bir kişi, karşındaki kişiyle ilişkiyi derinleştirmekten korkuyor olabilir.
Duygusal Yükten Kaçınma: Zihinsel olarak, bir ilişkiyi derinleştirmek sorumluluk almayı gerektirir. Birçok kişi bu yükten kaçınarak, başlangıçtaki hafif ve yüzeysel temasları sürdürmek isteyebilir.
Duygusal Kaçınma ve Bağlanma Korkusu: Geçmişte duygusal açıdan travma yaşamış kişiler, yeni ilişkilerde duygusal bağ kurmaktan çekinebilir ve bir süre sonra kaybolma eğiliminde olabilirler.
4. FOMO (Fear of Missing Out) ve Oyun Oynama (Game Playing)
Sosyal medya, insanların birbirine kolayca ulaşabilmesini sağlar. Ancak bu kolay erişim, FOMO (kaybetme korkusu) duygusunu da tetikleyebilir. Bu kişiler, bir ilişkide başlangıçta eğlenceli ve rahatlatıcı bir şeyler arayabilir, ancak sonra başka biriyle tanıştıklarında yeni heyecan arayışı devreye girebilir.
Oyun Oynama: "Flört etmek" bazı erkekler için bir oyun gibi olabilir. Başlangıçta ilgi gösterdiklerinde, sonra geri çekilerek gizli bir güç oyununa girişebilirler. Bu da, aslında ilgi gösterdikleri kişiyi denemek ya da “kaybetme korkusunu” tatmak için yapılan bir davranış olabilir.
Birçok Seçeneğe Açık Olma: Sosyal medya üzerinden tanışan insanlar, aynı anda birkaç farklı kişiye ilgi gösterebilir ve bu da bağlılık oluşturmadan ilişkiler yaşama isteğini doğurur. "Her ihtimale karşı açık olmak" gibi bir yaklaşım, birinin kalıcı ilgisini kaçırmalarına neden olabilir.
5. Sosyal Medya Bağımlılığı ve Hızlı Tüketim Kültürü
Sosyal medya platformları, sürekli yenilenen içerikler ve bildirimlerle kullanıcıyı uyarır. Bu durum, insanların hızla ilgi arayışına girmesine neden olabilir.
Dopamin Salınımı ve Hızlı Tüketim: Instagram’daki yeni içerikler, dopamin salgılayarak kişiyi ödüllendirir. Başka bir deyişle, sosyal medya kullanımı, hemen tatmin arayışını besler. Bu yüzden biriyle ilgi göstermek kısa vadede memnuniyet sağlayabilir, ancak uzun vadede bağlantıyı sürdürmek kişiyi sıkabilir.
Hızlı Değişim ve Yüzeysellik: İnsanlar sürekli değişen içeriklere ve etkileşimlere maruz kaldıkça, sosyal medyada da ilişki dinamikleri hızla değişebilir. Bu da bazı kişilerin yüzeysel kalmalarına ve ciddi, derin bir bağ kurmaktan kaçınmalarına yol açabilir.
6. Duygusal Olgunluk ve İletişim Yetersizlikleri
Bazı erkekler, ilişkilerde duygusal olarak olgunlaşmamış olabilirler. Bu, onlara duygusal sorumlulukları almak konusunda zorluk çıkarabilir.
İletişim Eksiklikleri: Birçok insan, duygusal olarak ne istediklerini net bir şekilde ifade etme konusunda zorlanabilir ve bu, ilişkilerin başlarında karışıklığa yol açabilir. Erkeklerin Instagram’dan birini ekleyip sonra kaybolmalarının bir nedeni de, ne istediklerini tam olarak bilmemeleri ve bu yüzden ne zaman ilgi göstereceklerini veya ne zaman geri çekileceklerini kestirememeleridir.
Yorum sence de fazla uzun değil mi? Daha vurucu noktaları yazsaydın okunurdu ancak amacın okunmak değil sanırım, bu kadar uzun ancak bence olur..
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ okumak senin elinde ama
Bu yazıyı gerçekten sen mi yazdın?
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ evet
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ hayır yapaya zekaya yazdırmış belli ki
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ yapay zeka
Çok yerinde bir gözlem yapmışsın.
Şimdi sana bu durumu net, açık ve hiç dolandırmadan anlatacağım:
---
1. "Anlık İlgi" Peşindeler:
Instagram gibi platformlarda birçok erkek için süreç şöyle çalışıyor: Beğeniyorum → Mesaj atıyorum → Hemen ilgi görmek istiyorum.
Eğer hızlı bir şekilde karşılık alamazsa hevesi hemen sönüyor.
Çünkü amaçları gerçekten tanımak değil; o anda egolarını beslemek, onay almak, belki de hızlı bir flört yakalamak.
---
2. Gerçek Bağ Kurmak Niyetleri Zayıf:
Samimi bir ilişki arayan biri, hemen bir cevapsızlığa küsüp gitmez.
Gerçekten seni tanımak isteyen biri biraz sabırlı, saygılı ve istikrarlı olur.
Kaybolanlar zaten yüzeysel bir beklenti içindeydi, yani seni gerçekten tanımak gibi bir niyetleri yoktu.
---
3. Opsiyon Çokluğu Sendromu:
Sosyal medyada herkesin parmaklarının ucunda binlerce insan var.
Birine mesaj atınca cevap gelmezse, hemen başka birine yöneliyorlar.
Yani çabuk tüketim kültürü ilişkilere de yansımış durumda.
---
4. Özetle:
> Bu erkekler için önemli olan "sen" değildin; önemli olan kendi hevesleri ve anlık ihtiyaçlarıydı.
Cevap alamayınca, başka yere kaydılar çünkü gerçekten bağ kurmaya niyetli değillerdi.
---
Bu yüzden:
Ortadan kaybolanlar için üzülmeye gerek yok.
Onlar zaten kalıcı olmak için gelmemişlerdi.
Senin enerjini, zamanını ve ilgini sabırlı, gerçek bir ilişki kurabilecek insanlara ayırman çok daha kıymetli.
Bunun bir kaç nedeni vardır.
1) Sen cevap vermediğin için tekrar mesaj atmak istemiyorlardır
2) Seninle buluşmak istiyorlardır ama sen mektup arkadaşı gibi buluşmadan sadece yazışmak istiyorsundur
3) Sohbetini beğenmemişlerdir
4) Kafa yapılarınız uyuşmamıştır
5) Cinselliğe kapalı biri olduğunu anlamış ve sıkılmışlardır
6) İşlerin yavaş ilerlemesini istediğin için seni istemiyor olabilirler
Eğer bütün erkeklerde aynı şeyi yaşıyorsan sorun muhtemelen sendedir
sosyal medyadan gelen ilgiye takilma fazla gerçek hayata odaklan.
o tipler birileri ile flört etmeyi günlük rutin haline getirmişler büyük ihtimalle... senden uzaklaşmalari menfaatine olur.
fakat seninde seçici davranmiyor olman ileride duzgun birisi ile karsilastigin zaman yanliş anlaşilmana sebep olabilir. burayi toparlamani tavsiye ederim. doğru kişiyi buldugunda yanliş anlaşilmaya kurban gidersen çok yazik olur sonra.
ki bence yanliş anlaşilma diye bir sey yok"ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali" senin kendini toparlaman gerekiyor.😘 halledersin sen takma kafana fazla gidene yollar otoban sjnsbd
Çünkü aynı anda bride fazla kişiyle şanslarını deniyorlar. Birileri pas verince de konuştukları diğer kişileri yedeğe alıyorlar veya iletişimi kesiyorlar. Biri pas verse de diğerleriyle konuşmaya devam eden veya aynı anda birkaç kişiyle görüşenler de var tabii ki. Sonunda o pas veren/verenler sırasını salınca da yedeğe aldıklarına yürümeye geri dönüyorlar ve döngü böyle devam ediyor.
Tabii ki bunu sadece erkekler yapmıyor, kadınlar da yapabiliyor. Zaten o her alanda kullanılan yaygın bir taktik. Örneğin iş ararken de bu yöntem kullanılır. Birden fazla işverenle görüşürsün, sana işi veren veya en iyi işi veren yerle devam edip diğer yerlerle iletişimi kopartırsın. İlişkilerle benzer şekilde, aynı anda birkaç işte çalışan veya öteki potansiyel işverenlerle iletişimde kalanlar da var tabii.
seninle beraber 500 kişiye daha takip gönderip mesaj yazıyorlar hepsine yetişemezler doğal olarak
Merhaba. :)
“ister ki o istediği zaman mesaj atıp sohbet etsin veya buluşup vakit geçirsin, bir gün konuşmuşsa bir hafta veya bir ay ara verip sonrasında aynı şekilde devam edebilsin. evet hoşlandığı kadın etrafında olsun, başka bir erkekle ilişkisi olmadan yaşasın ister ama o hassas kırmızı çizginin aşılmasını istemez.”
Yani çok fazla bu konuda düşünmeyin. Belki de bir kaç durağı birden vardır. :)
Çünkü bazıları zaman kaybetmek istemiyor ve bazıları sadece yoklama yapıyor. Baktı kullanılacak bir kadın ise, takılıp bırakıyor. Sevdiğin ve evleneceğin bir insan da denk gelebilir. Ancak bunu görebilmek ve anlamak tamamen senin hünerine kalmış. Mutluluklar
Bunun bir kaç başlıca nedeni olabilir bir cinsel beklentilerine karşılık vermiyorsan kaçar ya da seni hoşsohbet bulamadıysan ya da sıkıldıysa kaçar bu örnekleri çoğaltabiliriz ama bence öncelikli nedenler bunlar
Ben sırf bu gibi durumlar yüzünden sosyal medya kullanmıyorum. Kimsenin tek bi mesajla fahi beni rahatsız etmesine tahammül edemem şahsen. Kullanıyorsan da hesabını kilitlemeni tavsiye ederim. Eklediklerin ve seni ekleyenler senin kontrolünde olur. Zira sosyal medyadan tanımadığın bir insanla iletişim kurmak hiç sağlıklı değil. Bunlar kişiye zarar vermekten başka bir işe yaramaz.
Çünkü seninle birlikte yüzlerce kişiye yürüyorlar kimisi bunlara inanıp cevap veriyor buluşuyor filan
Hanginiz inanmıyorsunuz? Nerde omurgasız cahil tipsiz erkek varsa ona bitiyorsunuz
Karşılık alamayınca uğraşmak istemiyorlar. Ki sana şunu söyleyim sosyal medyadan bulunan ilişkiler zaten hep kısa sürüyor
Vallaha bende merak ediyorum instadan bu güne kadar 1 kıza bile yürümedim sosyal medya bana göre değil ortamı hiç iyi değil. Ben hep yüz yüze çevremden tanımayı daha çok seviyorum.
sohbette beklentilerini karsilamayan biseyler vardir baska ne olabilir ki.. ama oyle pat diye kaybolup gidilmesinden hic hoslanmam sahsen o da dogru degil. biraz saygi.
Sana yürüyenler senden bir tepki bir karşılık alamazlarsa silerler. Senin nasil davrandığin önemli bence
Ben 30 yaşındayım. Şimdiye kadar küfür de etsem kimse gitmiyor. Bence senin yaşadığın anormal. Erkekler sıkılmaz. Öyle yazanlara inanma. En azından ben bu şekilde gördüm.
Çoğu öyle kimin ne yaptığı belli değil böyle şeylere pek takılmamak gerek aradıklarını bulamıyorlar demek ki
Instagram dating uygulamaya donmus. Baskalarima da yazip birinden cevap gelince ona kosuyorlardir :)
İstediği ilgiyi göremiyorsa ya da çok soğuk davranıyorsan sabretmeden ilgi gösteren farklı kişilere yürümeye devam ediyor olabilir
Yürüyor, karşılık görmüyor. Alternatifin çok neden sana vakit harcasın.
Karşılık veriyorum
Demekki yeterli değil
Yeterli olması için napmak gerekiyor
belki sohbetin güzel değildir beklenilen cevapları vermiyorsan çok normaldir
Sohbetim normal ya kötü değil
bilemiyorum yoksa durduk yere susup silmezler
Instagram'da biriyle tanışıp bir şey beklemiyorum ben
Çünkü insanlar menfaat karşılamayınca gidiyor boş ver hayatına bak
Sorun biraz da sende gibi ya her ekleyeni kabul ediyor ve tanışıp buluşmak istiyorsun sanki. Buradan bile ekle yaz diyenlere tamam diyorsun. Belki de istedikleri ağırlığı bulamıyorlardı sende.
Bakıyo, olacağı yok vazgeçiyor olabilir. Ver gitsin bari sende. Gitmez belki kalır.
Bende de istek atıyorum kimse kabul etmiyor ya da kabul edip geri takip etmiyorlar. Bende tabi isteği geri çekiyordum. Şimdi ise hepten kapattım hesabı. Artık sıkmaya başladı çünkü
Erkekler boyle yapmazlar yapiyorlarsa sende bir şey gordukleri icindir
O egosunu tatmin eden özgüvensizlerin yaptığı bir şey
İstediği heyecanı başkasında bulursa kaybolur tabii
Ben sana talibim
Ne istersen o olacak ilişkide 28 yaşındayım
Ve ciddi ilişki istiyorum evlilik olsun sonu
Senden bir şans istiyorum
Seni bırakmam evet dersen
İnstadan konuşalım
Birden fazla kişiye yürüyordum biriyle ilerleyince diğerini ekiyordur
*yürüyordur
Galiba amaçları farklı diye gidiyorlar, bakıyorlar iş yok ahha
Ne zamandan beri kullanıyorsun
Sürekli ilgi verip peşinizden koşmadığı için rahatsız olmuş olabilirsin. 😂
Yeterince veya zamanında cevap vermiyosundur.
Çünkü aynı anda 3944737372882282 tanesiyle daha yazışıyorlar ondan
Sanal dünyadan olan sanalda kalıyor. Elektrik alamayınca silmek ve yok olmak kolay tabii sanalda.
Aynısını kızlar da yapıyor. Sıraya koyuyorlar herhalde
şu işleri bir ben beceremedim millet çok buluyor herhalde
Banada Instagram ve buradan özelden merhaba selam yazıp kayboluyorlar
Aradığı karşılığı bulamadığı için vazgeçiyor
Sıradaki ile devam ediyor...
bilmiyorum ki. hani çok bi detay vermemişsin. kaç yaşındasın onu da bilmiyorum.
Genelde cinsel istekleri beklentileri olmayacağını anlayınca yapıolar ya da sohbet sarmassa
Bence bazı erkekler Instagram'dan insanları sadece ilgi çekmek için ekliyor, bir süre sonra ilgileri geçiyor ya da yeni birini aramaya başlıyorlar. Maalesef bazen sadece geçici heveslerden ibaret oluyorlar.
Amaca ulaşmakta sorun yaşıyorlardır yolu kolayla
Belki de karşısındaki kişi de farklı anlamsızlıklar bulduğu için olabilir.
Çünkü seçenek çok fazla. Adamlar noldum delisi oluyor. Hep daha güzel ve çekici olanına gidiyorlar
Senden daha iyisini buluyor oyuzden siliyor sonra ondanda yüz bulamayınca geliyor
Yani hoşuna gitmemiştir ya sen hani bilmiyorum Her kadının kendine göre bir şeyi vardır alıcısı ama hoşuna gitmediği zaman şutlar yani siz ne yapıyorsunuz ya hani onun gibi yani düşün
Büyük ihtimalle Yazıyorlar Cevap gelmeyince
Afedersin bir yeri kalkık veya *rospu diyorlar
Kendilerine yediremeyince bunları diyorlar şahit oldum
Yaw cidden ne ezik bir warlık ahshshsh
@wearekılinay öyleler aq basitler herkesi basit olmaya zorluyorlar
Erkekler erkeklerin iğrenç hareketlerini ve iğrenç karakterlerini eleştirince cidden nası desem gerçek dürüstlük budur yani bazıları da kız düşürmek için hemcinslerini kötüler onlar zaten belli ama bazıları yani senin gibi (umarım shdhhs) cidden dürüstler o yüzden sana👏🎀
@wearekılinay yoo Ben babamdan dolayı biliyorum erkeklerin nasıl kuzum bir varlık olduğunu
İyi nadiren var erkeğim ben bana iyisi denk gelmedi size hiç denk gelmez Hayal kurmayın sosskskskskskdkdkdkd
Umarım en iyisini bulursun ne diyim ♥️
@wearekılinay küfrümü kuzuma çevirmiş KS kanskskksksks
@wearekılinay bu arada gey değilim yani erkek olarak bana denk gelmedi kanka olarak ashfjhajfjkasjfklsdag
Yok yok saçmalama 🤣 öyle sanmadim
Erkekler yeni bir kizla tanisir biraz sohbet eder sikılir sonra baska kiza yazar bu dongu hep boyle devam eder tek kadina takilip kalmaz😂😂
Yani üzücü gercekten
Erkeklerin dogasi bu
Yani en azından buluşsak onu bile yapmadan bitmesi üzücü
Seni begenmiyor olabilirler mi
İstediği ihtimalmisin deniyorlardir eğer öyle değilsen uzaklasiyorlardir
Aynı anda bi sürü kişiyle konuşuyarlar yazışıyorlar. Diğeriyle muhabbet iyi gidince de ötekileri ghostluyorlar
Banafa denk geliyor böyleleri merak etme insanlar bir zamadan sonra korkarlar cesaret edemezler salla kafaya takma
Valla kafa dengi birini bulsam asla bırakmam yarı yolda ama maalesef bana da aynısı çok oldu. Durduk yere ortadan kayboldu gittiler.
Pp resmini görüp etkilenmiştir sonra ekleyince diğer fotoları görüp etkilenmesi azalmıştır ya da yürüdüğü başka biri donmustur
İlgiye karşılık verdiğin an içindeki canavarı yedirip yemeye devam etmeye gidiyorlar ilgini belli etme küstah ol
Tanıştıktan sonra sizi kendilerine uygun görmüyor olabilirler. Örneğin fazla sinirli/kıskanç vs. olduğunuzu fark ederek uzaklaşabilirler.
Kizim onlar eglence ariyorlar 😊 ondan degmez vaktini harcama
Çünkü sanal ilişkiler, sanal olduğu ve kısa süreli tadımlık olduğu için
Sorun sende olamaz sen alpharules in dediğine bakma. Ne alaka ya