Erkekler Instagram’da neden önce takip edip aylar sonra sessizce takipten çıkıyor, psikolojik bir sebebi mi var?

Selam. İnstagram’da çok aktif değilim ve sadece tanıdıklarımla takipleştiğim bir hesabım var. Bunu bir problem olarak gördüğümden ya da takipçi sayısıyla alakalı endişelerim olduğundan yazmıyorum. Fakat birkaç aydır aynı olayın tekrarlanmasıyla bu soru kafama takıldı ve sorayım dedim.

Öncelikle bahsi geçen bu erkeklerin hepsi daha önceden tanıdığım kişiler, hani kısa süreli aynı ortamda bulunma falan da değil ortaokul-lisede senelerce aynı sınıfı paylaştığım insanlar. Yıllar sonra instadan bulup ekliyorlar ben de tanıdık, ayıp olmasın diye kabul ediyordum. Sonrasında aylarca takipleşiyoruz, profiline bakıp iki gün sonra sildim gibi bir mevzu da değil yani. Ardından bir gün rastgele takipten çıkarmaya karar veriyorlar. Bu ay üç etti. Ben de maalesef her şeyi kafaya takan biri olarak onlara kişisel bir yanlışım mı oldu aman rahatsız mı ettim gibi düşünüyorum da hikaye ya da fotoğraf bile paylaşmıyorum ki. Yani madem sileceksin neden baştan ekleyip aylarca yer kaplıyorsun ki? Ayıp olmasın diye kabul ettiğim şak diye siliveriyor keşke ben de bu kadar insanları umursamasam.

Arkadaşlarıma sordum ki onlar da ara sıra aynı şeyi yaşıyorlarmış, benle alakalı da değil. Erkekler bunu niye yapıyor?

Erkekler Instagram’da neden önce takip edip aylar sonra sessizce takipten çıkıyor, psikolojik bir sebebi mi var?