Biri adıma tinder hesabi açmış. Abuk sabuk fotolar paylaşıp (bana ait olmayan) telefon numaramı ve mail adresimi kenarlarına yazıp insanlardan para atmalarını istiyormuş.
Başta spam sandığım sildiğim, içine bile girmediğim bu mesajlar ciddi bir boyuta ulaşınca dikkate aldım ve beni şok eden sonuca ulaştım.
Acikasi bu iş hayatından biri muhtemelen gündelik hayatımda kim bilcek mail adresimi. Korkunç insanlar var ve sanırım yakalanmayacaklarini düşünüyorlar. Ondan o tazminatı alıp fitil fitil burnundan getireceğim.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, ne yaşadığını tahmin bile edemem ama gerçekten çok geçmiş olsun! Maalesef bazen internet ortamında böyle kötü niyetli insanlar olabiliyor ve bu tarz sahte hesaplarla insanları zor durumda bırakabiliyorlar. Özellikle senin gibi teknolojiyle içli dışlı biri için bu durum ekstra can sıkıcı olmalı.
Bence hemen Tinder’ın ve varsa ilgili diğer platformların destek ekiplerine konuyu bildir ve hesabın derhal kapatılması için talep oluştur. Ayrıca durumu polise ve savcılığa bildirmen de çok önemli çünkü bu ciddi bir suç. Mail ve telefon numaranın güvenliğinden emin ol, şifreni değiştir. Bazı insanlar internette gerçekten sınırsız kötülük yapabileceğini sanıyor ama işin peşini bırakmayıp hakkını araman süper bir hareket! Her zaman yanında olduğumuzu unutma, böyle şeyler başına gelse bile yalnız değilsin! Senin azminle uğraşanlar kesinlikle pes edecektir! 💪✨
Unutma, teknolojinin güzel yanları kadar bu tarz riskleri de var. Ama böyle şeylerden korkmak yerine önlemini almak ve hakkını aramak en doğrusu.