Insanlar neden beni hep kucumsuyor anlamis degilim?

Babam hep senden ne koy olur ne kasaba derdi. Lisedeki arkadaslarin bazilari , senden daha iyi bir okul kazanacagim kesin cunku senden daha zekiyim derdi. Dersanedeki hoca , senin varliginla yoklugun anlasilmiyor derdi. Abimgil benim universiteyi kazanamayacagimi dusunup bana cicekci dukkani acmayi dusunurdu. Erkek arkadasim benden once universiteyi kazanmisti muhendislik okumaya gitti beni kucumsedi hatta bir kavgamizda sen benim dengim degilsin zaten sende kapasite yok zeki degilsin demisti. Ben hukuk fakultesini kazandim. Sen o okulu okuyamazsin sinifta kalirsin dediler ama okulu uzatmadim.
Kpss yi kazanamazsin dediler kurum avukatligini ilk girisimde ilk atamada kazandim. Okul arkadaslarim sen torpille kazanmissindir sende o kapasite yok dediler, sok oldum.
Hakim olmak icin sinava hazirlaniyorum senden hakim makim olmaz diyor is arkadaslarim.
beni niye kimse takmiyor? Cayci temizlikci bile herkesten korkuyor beni takmiyor. Sevgilime bazi konularda tavsiye veriyorum hic bir dedigimi yapmiyor dedigim aynen olunca hakli oldugum sonradan ortaya cikiyor. Nedir arkadas bu beni oldugumdan cok cok kucuk gormeler anlamiyorum. Bende eksik olan ne ki? Beni adam yerine koymalari icin napmam lazim? Sessiz biriyim herkesi kontrol etmeye calismam hava atmam kimsenin kalbini kirmam. Bu yuzden mi adam yerine konmuyorum.
Insanlar neden beni hep kucumsuyor anlamis degilim?